K1 ju

Hehe, det var ju K1 jag lovade att skriva om ju... Men jag orkar inte skriva så mycket. Ungefär sähär var det:

- Kallt

- Hyfsat intressant

- Gulliga och gosiga hästar

- Kul att våldgästa Jossan

- Ännu mer kul att kolla på dom stackars värnpliktiga som skulle rida

Så nu blir det bilder istället!


Jag och Bettan tycker tydligen att marken är väldigt mycket intressantare än Alexandra bakom kameran:p





















Hehe bakvänd ordning men ändå...

 


Ischlo pischlo

Snacka om dålig planering och inget liv när man sitter och gör ett svenskaarbete på självaste Halloween>_<' Enda trösten är att ju mer jag gör idag desto mindre behöver jag göra imorrn efter tävlingen... Shit va kul det ska bli att hoppa Ella igen!!! Och Remi också såklart:D Spela roll hur det går, det är sorgligt iaf! Att det är sista ponnytävlingen:( Alla säger att "men vadå du kan ju tävla ponny fast mot hästarna", men vad är poängen med det liksom? Ska jag tävla hästklass då ska jag tävla en häst också. Annars är det inte samma sak. Tur att jag har ett helt paket pepparkaksdeg bredvid mig för att förhindra depressionen:P Fast det är ju inte allra sista, bara för hoppningen. Åtminstone en dressyrtävling har jag kvar med förhoppningsvis Scoby (Lovisa och jag funderar på att vara med på KM i dressyr, vi får väl se om det går bra nästa söndag. Inte för att vi har nån chans mot privatponnysarna men ändå...). Fast jag kanske ska rida Ella nån till dressyrtävling nån gång bara för att se skillnaden från förra gången (typ tre år sen:P), bara för att hon är så söt liksom:) Pegaz kan ju bara drömma om att bli önskad av mig, en gång räckerxD

Men det jag egentligen skulle skriva om var ju mitt nya favvoband;) (På nåt sätt lyckas jag alltid skriva så långa inlägg, Jossan klagar men jag tror hon bara är avundsjuk) Iaf så heter dom Madness och gör superrolig musik! Man blir glad av att lyssna på dom;D Jag har insett att ska är grejen för mig (en musikgenre för er som inte visste det), för det är en sån skön stil på alla låtar. Skumma är dom också men vem bryr sig:p Om ni har lust att veta hur dom låter så sök på Spotify eller youtube eller vad ni nu föredrar och lyssna på Clerkenwell Polka från nyaste albumet (kom i år) som heter The liberty of Norton Folgate. NICE! Sen gillar jag singlarna Sorry och NW5 också. Typ alla deras låtar är bra, eller iaf roliga;P Och enligt pappa så har vi deras första album på LP:) Dom började på 80-talet om ni undrar.

Jag har iaf insett att jag behöver börja lyssna på lite gladare musik. Livet blir så deppigt annars:P


Man blir ju glad bara av att kolla på omslaget:D


Orchid2

Det är namnet på bakgrundsfärgen. Alltså bara namnet gör en helt förtrollad! Jag hittade en sida med massa färgkoder där alla hette ascoola namn som t ex cornsilk, royal blue, peachpuff, firebrick, lightgoldenroad mm... vet inte om orchid2 blir slutgiltiga färgen men den är väl bättre än den förra typ slaskturkosa som matchar u:sekrummets (irl) färger :s Kanske vi får ett u:sekrum med orchidfärgade skåp och stolar och fondvägg? :p Detta får framtiden avvisa!


When höst takes over









Imorrn är det tävling, och jag och Emelie ska försöka fixa nån höstbild till hemsidan. Om det går :p jag jobbar ju samtidigt. Annars tänkte vi photoshoppa in ett hästhuvud i nån höstbild, kanske någon av de ovanstående jag fotat?

Vad gör man en onsdagseftermiddag? Är i stallet såklart!

Emelie, Alexandra, Bettan och Melina, Ellen och Cornelia var ju på studiebesök igår som sagt på K1. Därefter bestämde dom sig för att våldgästa mig på Tösse där jag praktiserar, gud så förvånad jag blev när jag såg en hel hög glada människor med en mycket glad Emelie längst bak som traskar in på det redan trånga cafeet :p Men jag fick showa off med mina serveringsskills så det kändes ju bra. Därefter åkte vi då till stallet eftersom jag och Emelie skulle fota fina hästar i höstlöv (vi har kommit fram till att vi varken har höst eller vinterbilder så det är bara att checka av från listan). Tyvärr råkade jag och Bettan fördjupa oss lite i topphemliga makeoverplaner för både u:sekrummet och lilla ridhuset (samtalet skedde på så grov brittisk-australiensiska så jag tror knappt ens britter/australienare skulle fatta vad vi sa) samt att vi fögyllde det hela med gospeltoner, och innan vi visste ordet av var det mörkt. Därför fotade vi inne i stallet. Och därför ska jag nu visa bilderna. Som kommer från Emelies trogna men ack så slöa kamera. Heh. Bättre än min i alla fall som vägrar funka bara för att batterierna råkar vara lite låga.


glad (men trött) vakt på K1 (eller om han är artillerist eller så, vad vet jag, jag var ju inte där)


glad häst på K1


glada barn påväg från K1


En mycket glad jag och en något surare Mulle


U:seks superhemliga tavla som jag redigerar lite...öpöp inte tjuvkika!


Toppis-poppis bakom lås o bom


När jag blir uppgiven får jag dålig hållning, som exempelfieras här. Jag har nämligen försökt att värva barn till teckningstävlingen som pågår (glöm inte att rita teckningar och sätt upp i lektionssalen!! Mycket fint pris!)


Twiggy undersöker kameran


Strike a pose!


Linn och Frosty är polare


Lina och Stanley är också polare


Ibland är ett hästhuvud tungt att bära


Top Esprit med tillhörande öga


Närkontakt med Lemon


Hubbe är ledsen för att jag stör i hans middagslur


Windysöt


jag kallar denna "det sista ögonblicket"


Xtra är söt som vanligt


En är Danton och en är Emelie. Vem är vem? :p


Eftersom Torsten är så söt får han en puss, här av Natasha


Torsten och Natasha!


Rubysöt!!


Jag tycker Ruby är sötast i hela världen, och det tycker Ruby med.


Thihi det kittlas när du biter av mig håret Rubyyy...


Ruby blir mutad


Först fick Emelie leka häst åt Dalia


Sen var det min tur. Men Dalia skulle prompt upp på axlarna, för "utsikten är mycket bättre!" Ja man ser väl dammet tydligare i taket i guess


Ryggen gick bättre, där travade vi runt ett tag :p


Så! En hel bildkavalkad! PHU





Datatrubbel, högskoleprov och allt annat som hänt

Förlåt förlåt för att jag inte skriver oftare! Har inte riktigt haft tid...
Jag hade tänkt göra ett inlägg om min lilla katt och vår före detta gulliga grannkatt, men vår ena dator (självklart den med alla bilder i) har tagit semester sen den fick ett virus så den är inne på reparation nu. Inga katter alltså tänker ni då men jag är så smart att jag tar en kamera och fotar några nya bilder av den oerhört intresserade Tippan. Men det är egentligen inte det jag hade tänkt skriva om idag. Lite mer datatrubbel är att jag ju måste göra det där Islands-bildspelet, vilket hittills tagit mig typ 3 timmar och då har jag kanske gjort 5% av det... men det kommer nog gå lite snabbare framöver eftersom det mesta av tiden gick åt till att välja bilder:P Förra fredagen var det hoppgrupp och fantastiska Calippo gick med på att hoppa en bana med enmetershinder(!) med mig! Superkul:D Jag trodde aldrig att Gunnel skulle låta oss hoppa så högt när Evas mantra är "han börjar ju bli gammal så vi ska hålla nere höjden för honom..."xD Dessutom var han jätteduktig igår på dressyren:) i lördags däremot så fick jag inte rida för då var det högskoleprov! Första gången, lite pirrigt var det... Men det började lätt med läsförståelse, engelska och gissa ord. Efter lunch vart det lite värre med matteuppgifter och onödig statistik... Men det gick bra ändå, jag slog Ullis iaf (hehe ägd:P) med två poäng. Resultatet blev iaf 92 rätt av 122, alltså 1,5:D (av 2,0 som är max om ni inte vet det...) Sen som Jossan skrev om härunder så var det jobb och tävling hela söndagen. Cantos var väl inga problem, synd att man inte kan säga detsamma om Pegaz... Fast när han väl hoppade så var han duktig;) Melina var också jätteduktig och kom trea med honom:) Bra jobbat! På söndag är det revansch:P och allra sista hopptävlingen som jag kan hoppa ponny på:( Sorgligt värre! Hoppas att jag får en ponny nån av gångerna iaf, har önskat Ella och Remi... jag hoppade min allra första LD-ponny på Ella så det vore rätt kul om den sista var på henne ocksåx)
Igår var det studiebesök på K1, och jag ska skriva om det så fort jag fått tillbaka min kamera från Jossan (hon som lovade att blogga om Natasha igår, hrm hrm) men det blir väl på lördag då. Idag gick jag på bio med min kompis Malin och såg Upp. Omringade av småbarn med medföljande farmor/mormor satt vi och grinade (iaf jag) redan under inledningen... Helt sjukt bra var den!<3 HehexD Men nu orkar jag inte skriva mer idag, så nu får ni kolla på bilderna istället.


När man skriver vid datorn brukar Tippan gilla att sitta i fönstret...


...och spana på de fina höstlöven (snarare fåglarna:p)


Vad vill du mig? Och varför har du en kamera med dig?


Äh, vem bryr sig...

Myspys!

Jaha, är du fortfarande kvar?

Lorren är på semester i 2 veckor...

Söta Calippo!

Och gulliga Ella!

En superglad Remi:)

Jag vill ha lussebullar! Här ser ni Lovisas och Isabellas fina formgivning;P


hopp, hopp, stopp

Idag tävlade både jag och Emelie. Wihu! Fast först jobbade vi. Och jag kom sent som vanligt eftersom jag försov mig. Jag vaknade en gång kl 3, en gång kl 6(då klockan ringde) en gång kl 6.10 och sedan 6.50. Sistnämnda tiden var jag asstressad. Och mamma och pappa kunde inte skjutsa eftersom dom partat hela natten på en åttiotalsfest. Så jag fick cykla i regnet i full fart till stallet. Men det gick väl okej iaf. Sedan var det tävling! Drabie gick två gånger med två andra i mini-ld, och jag tror att han var rätt trött sen när jag skulle ta över :/

I alla fall, jag hoppade därför bara ett par språng på framhoppningen och skrittade mycket för att inte ta ut han helt. Sen var det bara in och köra! "Full fart!" tänkte jag och styrde med gott mod mot 1an. Redan då höll vi på att rida på två stackars funktionärer eftersom han fattade fel galopp och slingrade sig som en binnikemask. Men över kom vi, och det var ett bra hopp. Sen tvåan, då tvekade han lite, men jag smackade och över flög vi. Sedan trean, som kändes helt okej ända tills det var ca 2 cm kvar till hindret. Då tvärnitade han. Men jag flög, in i hindret eftersom min hoppteknik inte är lika bra som Drabbens :p Det var såklart en oxer så jag fick lite bommar på mig och slutsumman av mina skador blev:
- Uppsvullen vad som ser anabolstinn ut.
- Ont i svanskotan
- Uppsvullet ringfinger och någon skada med nageln för det började blöda runt. Hoppas den inte faller av! :s

Sen när jag samlat mig lite fortsatte jag jobba. Det gick bra trots mina handikapp. Och nu när jag kom hem kollade jag på bilderna mamma tog, jag tänkte att det borde blivit bra bilder på ettan och tvåan i alla fall.
Först var det en bild på Emelie och Cantos som flyger tillsammans, riktigt synkat


Sen kom den här bilden på mig :p Jahaps

091024

Idag var det en rätt kort dag i stallet, eller den kändes kort iaf. Jag jobbade först hela förmiddagen, sen var det ridning, sen skötte jag Ruby och smörjde och sen hem! Jättekort! Hehe. Imorse innan jag skulle till bussen skulle jag ta på mig skorna. Som man brukar göra. Det var helt mörkt i hallen så jag hade lite tankar att "tänk ifall jag skulle se någon stå bakom mig nu" eller så, och helt plötsligt kommer mamma och säger typ öh och guuud så rädd jag blev! Jag är nog rätt mörkrädd ändå :s Sen var vi jätteduktiga att jobba, det gick jättelätt liksom! Förutom att det var så lerigt, i guess att det kommer vara så ett tag framöver..

Sen red jag Svantesöt som vanligt, på gummiflis. Det gick helt okej i slutet men i början kändes det lite..konstigt? Alltså han var så seg och jag typ skumpade runt och gjorde inte så mycket nytta kände jag. Kanske bara för att vi var ute? Men jag pallar inte att det är inställd ridning nästa vecka, då blir det bara hoppgrupp ju :/

Sedan skötte jag Ruby i femtio år, hade lite dåligt samvete för att jag inte hunnit sköta honom så länge tidigare.. men han blev jättefin! Och speciellt med sin nyryckta man (made by me, mina fingrar har fortfarande inte återhämtat sig). Och så smörjde jag hans träns och kände mig som världens bästa skötare. Så går jag hem. Och vem ser jag i hagen vid den lerigaste lerpölen om inte den nyputsade Ruby! Jag ba neeeeeeeeeeeeeej inte mot pöölen.... men självklart klafsar Ruby ut i vattenpölen med glada kliv och ser ut som han vart med om sju svåra år.

Imorrn är det hopptävling iaf och då ska jag och Drabbe vinna hade jag tänkt mig. Det är hög tid för det nu eftersom vi vart med så mycket och knappt touchat placeringsplatserna! Så nu bövlen; imorrn kör vi! Yeah!



Min söta lilla häst! Hehe jag gillar hans proportioner :) <3


När Ruby inte ser söt ut gillar han att mucka gräl med S


"Drabie, drabie, vad tycker du om hopptävlingen imorgon?!" "ingen kommentar"


lilla söta Lulu är trött och det är jag med! Så jag borde sova. Men jag kanske borde äta middag först.


Lite osammanhängande babbel...

Ojoj, det var ett tag sen jag skrev något... Mycket har hänt:p Vet ni att Hampe är typ gulligaste hästen av alla! (Nästan iaf...) Han var superduktig i söndags på dressyrtävlingen:D Fast han bet mig så jag har värsta blåmärket på armen:P Sitter här hemma och lyssnar på världens bästa bands nya skiva, nämligen Muse och The Resistance! Mamma var supersnäll och köpte skivan åt mig^^ Fast just nu lyssnar jag på Spotify som är galet irriterande och först bara hackar så man måste klicka typ femtioelva ggr innan låten funkar... Palla! Iaf så har jag inte riktigt kommit på vad jag ska skriva om, det är därför jag babblar på lite randomxD Men snart är det äntligen höstlov! Fast jag har en massa skolarbete att göra:( Och Lorenzo har redan åkt på semester den lyckosten. Men jag ska shoppa och träffa kompisar och så ska vi ha skräckfilmskväll (en till) och bestämma spökkvällsfilm... Vi lyckades inte bestämma oss så nu måste vi kolla på fler skräckfilmer>_< Och så ska jag på skräckfilmskväll på lördag också... En annan jobbig grej är att jag fått värsta ryktet bland lärarna att jag är så himla bra på att skriva texter till grejer, vilket i o försej är sant men dom vill att jag ska göra ett bildspel med text till om vår islandsresa som dom kan lägga upp på hemsidan... Jobbigt! (Nej nej inga höga tankar om mig själv här:P) Haha nä jag är bara lite nervös för att jag inte direkt brukar skriva såna grejer utan snarare sammanhängande texter. Dom ville att det skulle vara roligt och intressant. Lycka till Emelie...

Aja det får räcka med klagomål för den här gångenxD Så blir det bilder istället:D (Dom är osammanhängande dom med...)

 


Jag och Hampegull<3


Lilla toppentoppis



Jag på ridläger när jag var 14:p Hästen heter Alice:)


Remi gillade maskrosor på Stockholmsmästerskapen...


...ibland såg han helt galen utxD


Prisutdelning Div 3 2007. Selma var superduktig<3 Tänk att Mirre var med då... Längesen:P


Haha, här är jag på en shettis som heter Ollie som min mammas kompis hade. Lite för liten va:p


Här bor jag;)


Jag och lilla Pegaz första våren han var på Djursholm:D


Titta vilken gullig häst<3 Gissa vem som står bredvid...:P


Gullig bild på Jossan och Marianne

Svantegull igen:D


Jag på väg ut på ökenritt i Dubai! Nu när jag tänker efter så liknar hästen Hampe litegrann... hahaxD


Snacka om att jag är avundsjuk på Rebecca som snart kan sola i Dubai som jag o Cissi gör här!


Den här lilla gulliga ponnyn ville jag ta med mig hem därifrån^^


Här är min gosiga gullekatt Tippan:D Hon älskar att krypa in i saker...


Letade igenom en massa bilder och hittade Jonas! Stallet är inte sig likt utan honom...


Titta vad söt han är!


Mitten

Nu har halva mitt höstlov gått. Jag hatar att tänka så men det blir att jag egentligen omedvetet räknar dagarna till jag måste gå i skolan igen etc. Jaja, nu ska jag inte tänka på det. Idag ska jag fixa hemma och bara ta det lugnt :) Igår var jag och shoppade med mamma och sen Jessica, var på Topshops outlet och gud så billigt det var! Tyvärr hade jag bara 500 spänn att spendera så jag köpte ett par jeans och en tröja. Men så fort pengarna rullar in räknar jag med ett återbesök ;)




Här är sista gången jag red min medryttarhäst Gasha :) Jessica fotade, vi hade askul den gången!! Woho:D


Dålig uppdatering:(

Ja usch vad vi har varit dåliga på att skriva! Men både Emelie och jag har haft sjuukt mycket i skolan (och jag som trodde trean skulle vara lättare än tvåan..) så vi har tyvärr inte hunnit. Men nu! Den här veckan har jag nämligen höstlov (när ingen annan har, haha) så nu tänkte jag hinna göra allt jag annars aldrig hinner :p Det låter ju bra! Till exempel ska jag ro nu på eftermiddagen och sen ska jag göra klart alla intervjuer från eliten och lägga upp alla bilder så det blir klart nån gång. Glöm inte att kolla in www.djursholms-ridklubb.com, för jag kommer uppdatera flera fotoalbum också! :)

Så ja, den här helgen var det iaf dressyrtävling och jag och Silva kom nia av fjorton pers! :D Asbra! Mitt bästa resultat och placering öht faktiskt i dressyr. Nästa vecka är det ju hopptävling, och jag har anmält mig på Drabiesöt men jag funderar på att ha Walentino på hopptävlingen den första november... eftersom jag rider honom i hoppgruppen.. hmm.


Emelie posar med Torsten på sommarbetet... ljuva sommartid <3 fast nu har jag jättemycket höstfeeling så nu VILL jag att det ska vara mulet med färggranna löv osv!:D

Hektisk helg

Full rulle hela helgen! Vi inledde starkt med u:sekmöte, med planering om de big two (vad det är får alla som deltar se i sinom tid..) därefter fortsatte vi med hoppgrupp för de som skulle hoppa (inte jag denna gången). På lördagen var det ridning för mig och Emelie i alla fall, sedan skyndade jag till stan och gick på chokladutställning med min kusin. Choklad extravaganza! Börjar bli en riktig hösttradition, var där förra året också. Under tiden var det ryktorm i stallet och enligt säkra källor vann stora stallet. Därefter bar det av till Sollentuna för US-gala woho! Temat var sagofigurer, och Emelie blev vald till årets ungdomsledare! Mycket mäktigt. Tyvärr vann vi inget annat men vinnarna i de kategorierna förtjänade säkert priset. Så.

På söndagen var det jobb hela dagen för mig och Emelie. Vi jobbade på väldigt ihärdigt med bångstyriga hästar som bytte spiltor vid insläppen, många boxar att mocka och att flytta runt på stackars Lady och Windy som fått låna ut sina platser till andra hästar. Och så idag hade jag naturkunskapsprov som var relativt lätt. Sedan under matten var jag så sjukt trött att jag tog en powernap på toan haha. Jag blev pigg i fem minuter efteråt:p

Och nu håller jag på med ett argumenterande tal som är så sjuukt tråkigt!! Samtidigt har jag lite press att fixa klart dom sabla intervjuerna från eliten, det tar ju sin tid om man vill få till det bra. För att inte tala om alla bilder... jaja no whining nu!


Det var en gång en liten flicka

Hehe snor Emelies idé lite, nostalgi är ju alltid kul!

Förr i tiden innan Djursholm red jag på ett stall som heter Hägerneholm (som praktiskt nog ligger där också, men dom ska ju flytta till Karby elelr vad det blir) och där red jag i typ sju år, innan jag bytte till Solna i ett år och sedan blev innästlad i Djursholm (tack vare en Emelie). Och min favoritponny på hägerneholm var alltså Idefix sötis som Emelie fått höra om måååånga gånger, hehehe! :p

Men här kommer lite godbitar ur min tidiga ryttarkarriär (typ de enda bilder jag har från den här tiden)

2004, jag goes wild wild west på en westernhäst min mammas kompis hade. Hehe jag var jättevild redan då! :p


Åh det här var min första hopptävling med honom typ 2003 eller 2004, en Clear Round! Jag kommer ihåg när jag fick höra höjden på tävlingen, jag ba "va shit är det femtio cm?!" Bakom fixis står en ponny som heter också heter Bounty :p (ja jag har glömt att knäppa hakbandet)


2005, med min älskade Idefix när jag fick rida honom själv en HEL vecka för att hästarna skulle sättas igång efter betet! SÖTIS<3


Min första lokala hopptävling på hemmaplan! Min lillasyrra Fredrika är typ två-tre år och kollar fascinerat på (nu för tiden tittar hon bara på hästar om hon verkligen måste :p). Under hela tävlingsdagen fick jag massa frågor från folk som var helt hänförda över Idefix ("har han kallblod i släkten?" "vad är det för ras?" "kan han verkligen hoppa?") ömmagöd asså! Vi visade alla genom att vara en av de bästa hemmaekipagen (vi rev ett hinder i grunden och kom typ 25a av 50 deltagare haha)


Jag på ridläger i Jönköping 2005, med en connemaraponny som hette Milk :D Lägret var bara fem dagar så det var rätt kort..



Those were the days alltså!



När jag gick i femman

Vet ni vad jag hittade i min bokhylla? Min gamla skötarbok som jag skrev i när jag skötte Princess! Jag var enda skötare så det var väl mest en monolog... men det var så himla gulligt att läsa<3 Det roligaste är att jag skriver nästan likadant fortfarande:P Ååh Sessan var så otroligt gullig!!! Hon var en liten b-ponny som var bästa kompis med Bellamie om ni inte visste det. Dom såg nästan likadana ut, små skäckar med skillnaden att Sessan avr ljusbrun med längre man och Bella mörkbrun med stubbman. Tänk att jag var så liten att jag kunde rida b-ponny när jag gick i femman, jag red Sessan, Bella, Jonas och Lillis! Fast mest verkar jag ha ridit Sabina, Winnie, Stanley och Lulu. Vi red jättemycket barbacka också. Jag trillade av på Nilz, det minns jag till och med för vi galopperade och så gled jag av in mot väggenxD Och så fick jag rida Yatzy, Dawn, Grappo, Piggelin, Lemon och Paintball:D Kan ni tänka er att både Grappo och Harry kom till stallet när jag gick i femman? Detta var alltså 2002! Dom kom för att Gigolo och Piggelin åkte till Trapalanda. Och Lemon och Nilz var redan där... Jag red i J2 på torsdagar och lördagar och hade Åsa och Gunnel (precis som nu:P). Vilka minnen alltså! Och på ridlägret efter femman så hade jag Bounty och Enita (hur liten måste jag inte ha sett utxD och Bounty gick med på hoppningen då:p) fast på avslutingen så fick jag hoppa Sessan:D Det var sista gången någon på Djursholm red henne, för hon såldes till en barnfamilj vars barn blivit rädda för sin lilla a-ponny (faktiskt inte en shettis utan bara väldigt, väldigt liten). Så dom fick gå och mysa i en hage hela sommaren, stackars Sessan fick ett getingstick. Sorgligt nog mådde Sessan bara sämre och sämre, hon hade ont i kroppen och kunde inte gå så bra sa dom när jag kom och hälsade på. Så den åttonde september kom mamma och hämtade mig på engelskalektionen i skolan och sa att dom hade avlivat henne på morgonen, vi åkte direkt dit (dom bodde på Ljusterö som jag då stavade som Justerö) och jag grät hela vägen i bilen. Det var jättesorgligt men jag fick klappa på Bella och på en c-ponny som dom hade där som hette Cigridh, hon var jättesöt och till salu men såklart fick jag inte köpa henne (rätt bra egentligen, vad skulle jag gjort med en c-ponny lika stor som Grappo nu liksom:p). Dom var jättegulliga där och jag fick Sessan skor så när jag åkte hem kändes det rätt ok. Men jag saknar henne fortfarande<3<3<3

Så det här inlägget är dedicerat till Princess, född 1985 och min sköthäst i ett och ett halvt år. Tänk att hon sparkade mig när jag gick i fyran men var ändå min favvohäst:p Hon var rätt sur också om man inte kände henne, att gå in till henne när hon hade mat var lika med självmordxD Men hon var supergullig mot mig när vi lärt känna varandra:) Jag kommer ihåg när jag gick skötarkursen i fyran, jag ville provsköta Ella men det var en tjej som han säga henne före mig, så då bad jag om Sessan. Kiki blev lite förskräckt och frågade om det verkligen inte fanns nån annan jag kunde tänka mig:P Tjejen som hade Ella gick med på att byta så då blev det Ella iaf (ja, jag har gillat henne så länge:P) men sen blev det Sessan som sköthäst iaf;D Ella var lite för jobbig att kratsa hovarna på (inte för att jag vågade kratsa Sessans hovar första veckorna men ändåxD). 


Det här är strax innan hon såldes, hon och Bella fick bo tillsammans i vad som då var MDs box men som nu är uppdelad i två till Lady och Pantara.
   


Det här är i hennes nya hage, barnen hade varit jättesnälla och badat henne superfin tills jag skulle hälsa på, och vad gör hon? Jo, rullar sig som bara den såklart:P


Här är jag och gullesessan. Det är mode på högsta nivå:P Man kan se det röda bandaget från getingsticket.

 


Älsklingssessan!


Mys i hagen

Här är Bella med också:) Ni som kollat in gamla hästar på hemsidan ser att det här är bilden på Bella


Vi fick gå ut på promenad innan dom hämtade henne, inte så poppis eftersom hon hatade att vara ensam och bara gick och gnäggade efter Bella hela tiden:p


Tänk att jag var så här liten när jag var elva år! Sessan var bästa hästen att rida helt klart:D


Ibland känns det som om jag bor i stallet...

Den här helgen har verkligen varit fullproppad med bara stallgrejer! I fredags var det först utskrivning i skolan av manus och sånt, sen var det presentshoppnig till Sofia (inte för att det är en stallgrej men det var jag, Jossan och Jessica som shoppade. Alexandra var med en stund också;)). I stallet var det bestämning av roller och ett försök till att organisera lördagens stormöte. Sen var det hoppgrupp:D Haha, jag gissade ju på Cantos eller Svante, vem fick jag? Hampe såklart:P Det var superkul!!! Jag skulle egentligen haft Cantos men nu ska jag ha Hampe ett tag verkar det som=) Han är så gosig<3
Iaf, igår så jobbade jag förmiddag, stackars Kristina hade blandat ihop det och trodde att hon också skulle göra det fast hon egentligen skulle jobba fm (vi jobbade åt Emelie L). På ridningen hade jag Top Esprit^^ Han är så liten:P Men han var jätteduktig och kämpade på fast det var lite svårt med skänkelvikning och sånt. Sen var det bara att slänga i sig lite lunch och försöka fixa inför mötet utan att alla (läs: Dalia och Lina:P) fick reda på något i förväg. Som tur är kunde vi använda sekretariatets kopiator för det blev typ 100 sidor... och u:seks kopiator har ingen färg:( Men mötet gick ganska bra och vi åt kakor och Lovisa lackade ur på mig (gör aldrig något som hon kan tycka är dåligt om det har med kakor att göra säger jag bara...). Efter mötet var det snabbdusch och så fick vi skjuts av supersnälla Dalia och hennes pappa till Sofia i Solna;D Sen lackade mamma ur på mig när vi skulle åka hem men jag tror det var för att hon är lite trött och stressad, iaf så sov Jessica över hos mig. Det värsta var att det inte fanns några mackor att äta på morgonen så jag fick skrapa ur det allra sista av jordnötssmöret på en liten rostismacka:( Bakade gjorde vi också innan vi åkte till stallet, men ingen kom ju ihåg att äta den sen så nu har jag ätit upp en tredjedel själv:P Tävlingen var åtminstone rätt kul men lite misslyckat för min delxD Cantos var lite otaggad i LD:n så vi fick ett nerslag, men det gick ändå ganska bra. I LC:n däremot var Cantos med men inte jag, han gick superbra men vad gör jag!? JO, rider fel väg såklart! Aja, förutom det så var det kul så jag intalar mig själv att det går bättre nästa gång;) Sen gosade jag en massa med Lorenzo i vattenspiltan och fick supergulliga bilder:D


Så här glada var jag och Cantos innan vi hoppade


Jag överlät min kamera åt Lina så att hon kunde fota när jag red - här ser vi en väldigt intresserad Stanley...


...och en glad och lagom ren Lemon


Ungefär så här mycket tyckte Cantos att LD:n var nödvändig


Vilket resulterade i ett så här snyggt sista hopp:P


I LC:n var det lite mer tagg


Så då blev det så här fina landningar


Jessica tycker att muren ser bra ut:P Sen glömde jag vart 6:an var så det blev lite kringelikrok men till slut klara vi grunden iafxD


Lorenzo var så här glad iaf:D


Så då blev jag också glad! Han är så söt<3


Praktikantiska problem

Alltså det här är inte bra. Jag ska praktisera på en arbetsplats vecka 43-44 och jag har fortfarande inte hittat något!! För säkerhetsskull har jag mammas jobb som säkerhet ifall jag inte skulle hitta nåt (annars måste man jobba som mattant på skolan - woho). Så jag ringde runt nyss i ren desperati till olika jobb bla chokladfabriken och tidningen metro. Å herrejösses vad jag gjorde bort mig på metro!

Först svarade en i växeln, jag presenterade mig och undrade om dom tog emot praktikanter. "Vilken avdelning tänker du på?" undrade hon. Åh damn. Vilka avdelningar finns det på metro liksom? Typ nyhetsavdelningen? "Öööh" sa jag fåraktigt eftersom pausen började bli väldigt lång. "Ja heheh alltså ja jag vet inte riktigt, jag tar typ vilken som helst" (mitt proffsiga tal gav förstås ett mycket bra intryck kan jag tänka mig). Tjejen i kassan lät som hon tyckte detsamma och skickade vidare mig till någon. Tyvärr tänkte jag på diverse konstigheter att jag fnissade rätt mycket när mannen på avdelningen-dom-skickat-mig-till svarade. Jag fick säga om mitt namn tre gånger innan han hörde vad jag sa. Det tog typ längre tid att få honom att fatta vad jag hette än att prata om vad jag faktiskt ringt för att prata om, nämligen min eventuella praktikplats.

Så ja jag får väl söka vidare då. Men shit nu är det ju u:sekmöte, nu måste jag dra! Sablars!


Det här är typ jag.

Skriver i ultrarapid

Vadå skärpa mig? Jag har faktiskt varit lite upptagen med att skriva nomineringar till US-galan och finslipa manuset till Julrevyn, så det så:P Nu sitter jag och försöker göra min fysikläxa, men det går inte så bra för allt bara säger emot sig självt så jag blir helt snurrigxD Programmet man ska göra grafn i funkar iaf till slut... Men nog om fysik! Idag är det ju äntligen fredag:D Undrar undrar undrar vilken häst jag får i hoppgruppen idag??? Hmm, av de jag önskade så finns Cantos och Svante kvar, så nån av dem kanske? (Nu börjar jag få bråttom till skolan...) I onsdags red jag Pegaz och igår Stanley, supergulligt;D Men lite små kändes de, iaf Stanley för Pegaz är så tjock:P Det konstiga är att jag har inte växt sen åttan men ändå känner jag mig mycket större när jag rider ponny nu än då... Kanske för att jag vant mig vid stora hästar:P Jag gillar att Karin K tyckte att Stanley egentligen var för liten för mig (Du får veckla ihop benen), undrar om hon sagt så för fyra år sen?:P Meen nu måste jag sticka till skolan, första lektionen är fysik och jag är ju inte direkt klar...


Titta vad söt Ella är<3


Secrets of a blogger

Hehe oh jag älskar mina fyndiga rubriker! :p

Alltså jag är så hemlighetsfull! Det är bara så bra alltihop, det kommer bli asbra. Och imorrn blir världens bästa fredag med u:sekmöte då vi finslipar julrevyplanerna, hoppgruppen (hoppashoppasHOPPAS jag får sötaste Drabie!) och sedan med kompisar och dansa hela natten lång. Typ!

Men en hemlighet innehåller i vilket fall julrevyn, och de som går på stormötet får förstås veta om den;) Så se till att vara där, @ lektionssalen 15.00. Det är då det händer!

Det enda som kan spoila mina planer är att jag håller på att bli förkyld :( Jag har ont i halsen och känner mig allmänt svampig i huvudet. Detta förbättrades förstås inte av att jag hade orientering idag, vilket resulterade i att jag står mitt i en skog, helt lost och fryser. Jag är ingen orienterare och kommer aldrig bli det. True story.



Jag våren 2008 med min gamla sköthäst Marianne plus jvligt ful frisyr. Och plåster på hakan från min cykelolycka dagarna innan! Några dagar senare fanns den här fina hästen inte längre... RIP <3


Jag och världens sötaste Drabiozo! :)

// Josssan (Emelie får ta sig i kragen snart tycker jag! :p )


RSS 2.0