ich bin hemma!

hehe! Jag kan ingen tyska så jag hittar alltid på bara :p Men som sagt, nu är jag hemma! Och klockan är too much så jag mÅSTE sova nu. Tänkte lägga upp bilder imorrn  (fast det är valborg då så vi får se) eller på lördag från silvertävlingarna.

BY THE WAY: Berlin var awesome. Kan tyvärr inte skriva allt som hände på bloggen, men det var löv på träden och 25 grader sol. Naturlich fantastich! Hehe! Enda nackdelen är att årets pollendosering börjat men det går väl. Gonatt

Tröööött

Hmm sitter här vid datorn och borde göra nåt vettigt istället. Jossan är i Berlin, fusk! Men det är iaf bara fem veckor kvar till studenten:D I fredags hade min klass skiva, jag var star wars-nördxD Men vi missade hoppgruppen... I lördags red jag Maik (eller är det Mike? har glömt läsa på hans namnskylt och det står ju olika överallt...) och det gick hyfsat bra, sen var jag hemma och slappade:p Igår var det upp och jobba och silverhästen:) Cantos var superduktig såklart (själv var jag inte lika mycket på hugget) och kom trea med Anna;) Själva fick vi två rivningar men vad gör det när man har kul:p Jag försöker hitta en bra bild som jag kan ha på min studentbjudnings-inbjudan, men det är lite svårt... Har inte så många ensamma bilder på mig själv som dessutom är bra och inte för gamla. Och Jossan är inte hemma förrän på torsdag... Har upptäckt att jag inte har så mkt bilder alls, eftersom vår kamra är knäpp/inte så bra så jag har inte orkat fota så mkt (och när jag fotar så är det ju inte direkt jag som är motivet). IAF så går jag o Jossan ut den första juni så det är bara att komma och hälsa på hos oss och fika och prata med släkten och sånt roligtx) Min kusin som tog studenten för nåt år sen fick en massa glas, för det samlar han på, så jag känner att jag borde skriva en önskelista till både födelsedagen och studenten så jag inte får en massa onödiga saker som kommer samla damm i mitt rum (men dom är säkert jättebra att ha när jag nån gång flyttar hemifrån:p). Funderar på att önska mig en kamera faktiskt... men sen är det rätt tomt i huvudetxp Aja det är ju ändå bilderna som är det intressanta med den här bloggen så jag lägger upp några så kan jag fundera vidare under tiden... Fast jag har ju inga nya så det blir några typ deleted scenes;)


Funderar på att ta den här...


Jossans fd (galna:p) medryttarhäst


Något misslyckad bild


Twiggy mediterar




Lemon visar baksidan

och framsidan




Gustav mediterar han med


Nizze kommer gående



Bästa polarna


Melron biter på min sko



Melron biter på Jossans axel


Melron biter på Jossans väska


Hampe letar efter oss


Är dom bakom busken?


Tja!


Melron biter på Jossans hår


Calips<3


Gulliga Calippo säger: vi ses nästa inlägg!


Haha måste bara säga...

Det blev ingen skiva! Jag hittade aldrig mitt pass! Letade genom hela huset i panik medan Emelie satt och såg trött ut. Jag var också sur. Fast mest panikslagen och desperat och så. Så efter typ två timmars letande (ja typ) så hittade jag det. ÄNTLIGEN. Jag hade precis gett upp hoppet. Där ser man hörni! Don't stop believing. Så det blev iaf ingen skiva, och kanske lika bra det för nu får jag sova hela tre timmar! Perfekt.


Älskar dig <3

Woooo stressigt eller??

Jösses hörni! Jag somnade! Det får man inte göra om man ska på skiva, åka utomlands, packa, tvätta samt slutföra sitt projektarbete på samma kväll!

Lovade ju lite bilder från idag iaf. Hinner inte lägga upp alla tyvärr men vi kör resten när jag kommer hem. Och då ska jag banne mig lägga upp dom på hemsidan också. Idag var jag i stallet och jobbade, det var varmt och söta hästar, underbart! Sedan stod jag på banan nästan hela tävlingen (Silvehäst och Bronskannan eller vad det hette, rätta mig om jag har fel) och fotade alla var superduktiga och banan var svår! Skulle aldrig klarat den själv! Phu! Bilder här:







Hinner inte lägga upp fler sorry!1

håll ut!

bilderna från idag kommer strax! ska bara ladda upp dom... under tiden skriver jag projektarbetet som ska lämnas in idaag!

Solen skiner, det är varmt för typ första gången på länge

Och vad gör jag? Jo sitter inne vid datorn. Förstås. Hehe men jag håller faktiskt på att panikskriva på projektarbetet. Det ska in på måndag, men med tanke på att jag antagligen är i Berlin då så ska jag lämna in det på söndag. Och eftersom jag jobbar heldag då plus att jag ska på skiva  på kvällen är det nog bäst om jag skriver klart det idag. Duktigt va?!

Hann rida idag iaf, det blev Svante!! :D Han är så fin den hästen! Har man inte ridit han har man missat något säger jag. Är man bara väldigt mjuk och lugn i början (ska man väl vara med alla hästar men speciellt på Svante) och inte kräver så mycket då utan låter honom komma igång först så blir han suuuperfin sen söta hesteen <3 Idag hade vi markarbete för tjugosjätte gången. Inte för att jag inte tycker markarbete är bra, det är nyttigt och allt så men det känns som vi har lika mycket markarbete som dressyr... och det är dressyr som är roligast!



Svante, nöjd och glad på betet i somras


Möte+missar hoppgruppen

Som sagt missar jag ju hoppgruppen för att det är skiva ikväll...har ännu inte kommit på vad jag ska vara, dock har jag några don'ts på min lista:
- Marilyn Monroe
- Lara Croft
- Sandy (ur Grease)
- Chewbakka

Jag älskar Marilyn Monroe, det är inte det. ALLA klär ut sig till såna här när det är filmtema på g! Annars också! Och den sista på listan med det konstiga namnet tyckte Emelie att jag skulle vara. Hehe. Hon tycker att jag ska komma som en stor hårig michelingubbe.

Mina förslag är nån random från Hair, Flashdance/Fame eller så. Eller bruden från Forrest Gump. Under hippieperioden alltså. Åååh svårt temaaa :/


jag under middagen, känner jag på mig :p


I värsta fall (eller bästa fall beror på hur man ser det) klär jag ut mig till Cartman. <3

Ja iaf först möte alltså. Måste komma på någon knasig punkt att stajla lite med. Typ att jag uppdaterat hemsidan.

kaaallltttt

mitt rum är svinkallt! Det suger! man får typ sitta under en filt och huttra. Inte för att jag klagar, det är mysigt och jag skulle gjort det ändå men lite konstigt är det. Det är säkert därför en miljard spindlar gillar att bo i mitt rum och skrämma vettet ur mig.

Imorrn hinner inte jag hoppa hoppgruppen, igen! Tänka sig va! Nu blir det typ femte gången jag missar känns det som.

Sedan undrar jag varför min mobil börjat låta som munspelet i South Park varje gång jag får sms?


sööt ponni vid namn minette!


Urk

Palla att jag måste skriva en aslång utvärdering av mitt projektarbete till imorrn... Har precis skrivit klart loggboken iaf. Och inte hinner jag åka till stallet:( Men Lorren har kommit hem iaf:D Men han ska flytta med Helene (antar jag) den första augusti:(


Gulliga Lorreskrutt<3<3


Planschfabriken

Precis när jag skulle ta en powernap på obestämd tid (skulle säkert blivit en timma eller två, man ska sova under en timma egentligen när det är powernap för annars blir man tröttare och segare än om man inte sovit. Nu vet ni det) så såg jag att Emelie messat. Hon frågade när jag skulle till stallet. Jag ringer Emelie. Hon borstar Svante. Jag säger precis att jag ska åka till stallet då jag genom fönstret ser att det vräker ner snö (i april, se tidigare inlägg). Jag åker förstås ändå till stallet. Fast jag missade en buss på vägen.

I stallet skulle jag nämligen fixa Brännbollsturneringsplanschen (långt ord) eftersom vi varit lite sega med det, det är nästa vecka och nån måste ju ta tag i saken. Så det gjorde jag. Fast innan jag gjorde planschen kom Bettan och Karro, så vi körde gissa-sången för Karro medan Emelie höll för öronen och tillslut flydde fältet. Jag förstår inte. Vi sjunger väl fint?!

I vilket fall, tillslut gjorde jag slag i saken och tog tag i planschen. Det tar sin lilla tid. Först har man en idé om hur planschen ska se ut. Jag brukar tänka på vad jag ska göra, så får jag en sorts vision i huvudet *pang* hur den ska se ut. Sedan att förverkliga det är lite svårare. Jag vill gärna försöka göra annorlunda planscher kreativ som jag är, hehe.

Efter jag fått idén, så skriver jag upp all fakta på ett papper, sen gör jag en miniskiss över planschen. Därefter kommer jag på layouten, hur rubriken ska se ut till textens typsnitt ("slarvigt handskrivet" brukar jag ofta använda) och sen färger och bilder. Detta är viktigt! Man måste anpassa texten efter bilden och tvärtom. Och man kan inte använda en miljard färger, och gärna ha en tanke bakom färgvalet. Sen när jag gjort detta, så ritar jag upp allting. När det är klart sitter jag ofta och suddar på bilden och håller på för att den ska hålla en bra standard. Man kan ju inte komma med något halvdant.

Sen *phu* färglägger man. Detta är tråkigt så Emelie eller någon annan brukar få hjälpa till. Därefter suddar man bort alla blyertslinjer och sedan gör man en anmälningslista (den behöver inte vara lika noggrant uttänkt som planschen) och sen sätter man upp den på u:seks fresha anslagstavla. Klart!


Aa har inga bra exempel som jag fotat men den här är från 2008, planschen till US-galan. Temat var raggare, så lägg gärna märke till raggarhästen på höger sida. Eller så kan ni irl gå till stallet och spana in Brännbollsplanschen (och anmäla er). Den tog bövlen en timma att göra. Fast den kanske inte är så genomarbetad.


hörni

Nu har det snöat både idag och igår! Inget som stannade men ändå! fortsätter det snöa såhär kommer det innan vi vet ordet av se ut


såhär! Fast det är april och inte december. Hoppas det är vädret som bara har en bitchig period just nu.


copycat @ lisenbratt

Hehe om ni har läst reportaget om Lisen Bratt i senaste Ridsport fattar ni bilden...


Modell: Emelie
Fotograf: Jag

oh no glömde ett foto


:)

gråa moln ute

Måste bero på islandsvulkanen...

iaf, nu ska jag lägga upp lite bilder tänkte jag från igår. Blir iofs svårt att välja eftersom jag fotade en sådär 600 bilder men vi kör!


Lovisa S och Minette!


Sara och Lilla Gubben!


många fotografer på plats


på framridningen


hej hopp galopp


på framhoppningen


Fin ritt av Sara som ledde till en vit rosett!


Natasha fick hålla Torsten


Emelie solade medan alla andra yrde runt


Matilda och Lady!


tagga


Emelie R och Torsten!


Minette om hon vore C-ponny! Denna tyckte jag dock skulle gått dressyr istället men ryttaren gillade tydligen hoppning också så


Klappeli på Torsten


okänt ekipage


Emelie hoppade fint och fick rosett hon med!


vet inte vad som händer här faktiskt


Sandra och Melina






Dalia och Matilda


Trimning på Torstis innan lagklassen


Heh vid lunch hände en liten olycka hos Melina


Nästan alla på plats!


Nästan alla på plats nr 2!




Caroline och Lillis


Rebecka L och hennes häst (som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på)..idag såg det jättefint ut ända tills dagens skräckhinder närmade sig (grönvita planket)


Lillis i knoppar, ovanlig syn?


Minette trivs med ompyssling


Hehe tja


ja


Minette och Lovisa i lagklassen, de red bra och fick fina points!


Lady och Matilda gjorde bra ifrån sig!


Här mina vänner, är Rubin! Han stod förut på Hägerneholm där jag red men tävlar nu för Rastaborg tydligen. Han var iaf den första ponnyn jag någonsin tävlade, och en av mina favoriter. Såå söt! <3


Söta kissen Stella gosade med oss


Ibland lyckas man och då får man rosett

Laget kom på 6e plats av 19 lag totalt, mycket bra insats och alla var jätteduktiga förstås!

Förresten angående bilderna, vill ni låna nån bild måste ni säga varifrån den kommer! Emelie tyckte att vi borde skriva "usekrummet.blogg.se" på alla bilder men jag pallade inte på alla de här... kanske kommer i framtiden dock

yoo!

rätt nyligen anlänt hem från Sorunda från ponnyallsvenskan, så jag är rätt trött nu... lägger upp bilder senare idag eller imorrn!

GODNATT

önskar Emelie å Jossan. Imorrn blir det tidigt.


Caperio Täby

Nämn dom inte i min närhet... hehe det gick inte så bra för dom kan man väl säga och Storvreta var bra så nu lämnar vi det och blickar framåt...

Nån som har besökt Djursholms julrevy 2009



Eller vad tror ni? :p


Jag nös på Gaga

Måste messa Emelie och kolla när hon tänkte pallra sig hit. Gud jag är helt sjukt seg i kroppen och vad passar väl då bättre än att rita lite på Gaga?

Btw, angående sensationsrubriken. Ja, jag nös på Gaga. På min teckning asså. HEhe! Fast bara i hörnet och det syns väl inte så jättemycket nu (a) För er som inte vet ritar jag på henne alltså, det är helt sjukt kul. Jag brukar googla på en kändis och sen rita av den! Har ritat typ Lindsay Lohan, Freddie Mercury, Judy Garland, Marilyn Monroe, Miley Cyrus... inte för att dom blev så himla bra men! Jag övar mest upp tekniken, är man riktigt skillad ska man ju använda en miljard pennor och hålla på i all oändlighet med detaljer. Gaga har jag hållt på med två veckor men det har varit rätt sporadiskt. Så det är ju inte två veckors effektiv rittid om man säger så :p 

 


Här är bilden jag ritar av, en stillbild från videon Poker Face!


[valfri rubrik]

Hmm, är så trött så jag vet inte riktigt vad jag ska skriva... Idag hade jag ett meningslöst tidigt prov (8.10) i engelska, som vi fick två timmar till men jag var klar på mindre än en, vilket innebar håltimme till kl 1. Kl 1! Alltså, utan prov hade jag börjat då... Men jag, Ullis och Sofia åkt in till flashiga Mörby centrum efter en pratstund med Jossis som skulle ha lektion. Vi gick in i leksaksaffären och jag köpte Narutokort<3 Hehe jag kände mig lite som en tioårig nördig liten killexD Sen åt vi glass och sen kom vi försent till fysiken för bussen var sen. Och på fysiken gjorde jag typ 4 uppgifter på en o en halv timme och sen fick vi slå tärningar:P Tur att man fick komma till stallet sen och göra nåt meningsfullt! Måste säga att dagens u:sekmöte nog var det effektivaste på väldigt länge trots att dagordningens var typ den längsta nånsin:p Duktigt jobbat allihopa! Och vi fick jättefina tussilagos av Isabella:) Igår var jag på skiva, så det var lite lagom trist att gå upp imorse. Men en helt sjuk grej hände, jag mötte min kompis Anna vid tunnelbanan och hälsade på några av hennes kompisar. Sen var vi ju på skivan men jag pratade inte direkt med dom och typ inte när vi åkte hem heller. Sen så gick alla av vid Danderyds sjukhus och Anna skulle ta en annan buss så jag åkte vidare till Mörby. Men när jag gick på bussen där så var två av kompisarna där, så mest för att få igång en konversation så frågade jag vart dom bodde.
Jag: Så, vart bor ni då?
Okänd tjej (än så länge): I Skarpäng.
Jag: Jag med!
OT: Nä, vart då?
Jag: Skarpgränd.
OT: Skojar du med mig?! Det gör ju jag med!
Jag: Va är vi grannar?
Sara aka min granne: Haha jaa...
Alltså Skarpgränd för dom som inte vet är några hus runt en liten rondell/vändplan. Och jag känner alla grannar utom dom precis bredvid oss som flyttade in för typ tre år sen... Så hon var detXD Så kan det gå.
Iaf, imorrn är det ponnyklubben, sen Sm-final i innebandy och Täby vinner såklart!!! Hoppas jag!!! Det är liksom dags att dom får vinna nu... Aja sen ska jag cykla (!) till Jossan och så ska vi (förhoppningsvis) sova och så ska vi baka för på söndag är vi hejaklack! Så nu ska jag sno en till havreboll av Isabella och sen ska jag soooovaaaa...

På väg till ett fett u:sekmöte

Med fett menar jag att vi har sjukt mycket att gå igenom! Vi har inte haft möten på ett tag pga lov vilket nu känns rätt osmart eftersom det är en miljard stuffs att gå igenom. Och snart är det maj hörni! Och efter maj kommer första juni och då vet alla vad som händer, riight?

I vilket fall fick jag se dagordningen för dagens möte eftersom Emelie fixade med den i skolan, och jag kom även med lite egna förslag, duktig som jag är! Ska promenera till stallet btw så man kanske behöver gå snart. Sen ska vi fota oss idag och jag undrar om någon kommer ihåg kameran, typ vår excellenta fotograf, eller om jag ska ta med den försäkerhetsskull... för det känns som att det är viktigt att passa på att fota oss nu när alla verkar vara samlade!!


Kolla min supersnygga studentmössa! Awesome!


dagens stallvända

Eftersom Emelie var i stallet idag åkte jag också dit. Precis när jag kom stod de små trillingarna i hagen. Jag tänker förstås på Danton och Toppis plus deras svans Aron. Sööta pållar. När jag började fota skulle dom dock in igen. Så det blev typ tre foton.

Sen snackade jag och Emelie i usekrummet(irl ja) som stinker, fast inte lika mycket sen Emelie slängde den där äckliga matpåsen på bordet. Nu stinker det bara i soptunnan, och den ska Reyes tömma imorrn! Sen låg jag i soffan och tittade upp i taket ett tag, sen gick jag hem. Bussen skulle inte gå förrän om en kvart så jag promenerade hem. Tjuhu.


Toppis, en av få bilderna från idag.


god morgon

Vaknade nu, råkade försova mig lite, hehe :) Pas bien pas bien! Nu tänkte jag i alla fall åka in till stan för att låna min publikation på Stadsbiblioteket.Jag fixade nämligen lånekort där igår! Sen tänkte jag gå en jättelång promenad. Det kommer bli såå mysigt!

Sen hade jag tänkt att köpa solisar, det hade jag tänkt att göra igår men för det första var jag osäker på vilken modell man ska ha iår (gud ska det vara raybans, piloter, stora flugögon eller ska dom vara i annan färg på bågarna..) och sen när jag kollade på mitt kontoudrag såg jag att jag typ är fattig. Så jag får vänta lite, alternativt tigga ihop pengar på något sätt. Tio dagar kvar till lön!!


Heh, Aron skrattar åt mig. Jahaapp



Förresten beordrar jag er att lyssna på den här låten. Just för att den är bäst! :)

mejlat u:sek

om viktig info, bland annat om att vi ska fota oss på fredag! Tänk vad tiden går va! Förhoppningsvis blir det ett foto (med alla på, lite svårt att synka det där) och som vi tillslut kan sätta upp i u:sekrummet (irl hehe) med de foton från föregående två åren... såhär såg det ut innan iaf:


2008


2009

2010?


Solig sida

Haha, har ni sett Solsidan? Svensk humor när den är som bästxD Tänk att vara beroende av att grilla...
Imorrn har jag engelskatal, vet inte riktigt hur jag ska orka lära mig två A4 nästan utantill. Det är ju bara 7 veckor kvar till studenten, vi borde få slappa lite istället;) Det är åtminstonde fint väder idag, säger jag som sitter här inne vid datorn. Hmm borde göra som Jossan och promenera lite, annars kommer jag att börja mögla snart:p Apropå det så upptäckte Lovisa när jag var halvvägs igenom min pausmacka i lördags att den inte bara var möglig utan väldigt möglig... Så nu är mitt nya namn mögelmumsarn. Men jag fick aldrig ont i magen av det som hon sa:p MEN en katastrof har inträffat: Youtube har gömt URL-adressen så jag inte kan hitta den = kan inte ladda ner bra låtar!!! :(:(:( Så nu vet jag inte vad jag ska göra... Men när jag skrivit klart det här ska jag gå in på studera.nu och anmäla mig till universitetskurser i höst! Tänk er lilla mig på universitetet, jag kommer gå vilse i en rak korridor... Hehe men japanska blir det iaf:) Så i höst kommer ni inte fatta vad jag säger längrex)


Jag vill slaaaapppaaaaa.....


Jag avancerar!!

Medan jag kommer ihåg det:

VEM KOM PÅ SJÄTTE PLATS PÅ DRESSYRTÄVLINGEN FÖR EN VECKA SEN?!!

AV 14 pers??!?!









svar: JAG!
Jag var två snäpp under placering! Två snäpp under de tjockmarkerade namnen! Jag är dom hack i häl så you'd better be worried alla dressyrisar!

Det sämsta är att nästa tävling i dressyr inte är förrän i höst... och då är jag väl tillbaka på ruta ett med näst-sist-placeringar igen :p


Nä jag skojade bara. Detta är jag i höst.

Smart eller?

Jaha, då har man 1.8 på högskoleprovet då. Helt sjukt bra!!!:D Alltså, jag klagade hur mycket som helst efter förra på hur dålig jag är på statistik (fick 10/20 då) men nu gick det helt plötsligt bäst på den delen! 18/20 liksom! Men istället gick det 3 poäng sämre på svenskan och engelskan fast 2 poäng bättre på orden och 1 bättre på matten. Egentligen heter det inte ens statistik utan diagram, tabeller och kartor. Men vem bryr sig egentligen?:p Iaf så nu känner jag mig laddad att göra min anmälan till universitetet i höst! Men jag ska bara läsa typ en random kurs, funderar just nu på om jag hellre vill läsa japanska på Stockholm eller lite ekonomi på KTH... Svårt! Men ridningen är ju det intressanta på den här bloggen (eller hur?) så jag måste bara säga att det gick asbra på hoppningen i torsdags!!! (red då istället för fredag) Cantos är bästa hopphästen i hela världen delat med Calippo<3<3<3 Så nu ska det bli spännande att se om jag får hoppa Cantos på Silverhästen, det vore jättekul iaf:D Igår var det dressyrtävling, Svantegull var jätteduktig och tyckte t.o.m. att det var tillräckligt kul för att inte somna halvvägs igenom som förra måndagen:p Gulliga Svante<3 Och Calippo fattade inte riktigt vad han hade där att gör på framridningen, det fanns ju inte ens några hinderx) Men han var superduktig på banan och busade inte en enda gång:D Fast jag hade graman så det hjälpte ju till lite:p Kul var det men idag är jag helt slut i kroppen för jag jobbade också... Hehe men det var det värt:) Idag var det skola istället, har inte varit där tack vare projektutställningen så jag var inte så skoltrött som man brukar vara på måndagen efter ett lovxp Det är ju inte långt kvar nu! Måste hitta ett jobb... men först är det nog bäst att göra klart sina läxor...


Fick kommentaren igår att jag såg liten ut på Svante... Det här är jag som riktigt liten;) Jag som nioåring på Crispy och jag når inte nedanför magenx)


Känner mig hängig

Typ ont i halsen :/ Jag kanske borde lagt mig tidigt igår..

Igår red jag iaf Dotzi plus att jag jobbade hela dagen. Dotzi var väl fin fast det kändes inte så jättebra, jag kände mig mest seg...

Så jag vet inte heller vad jag ska göra idag, borde väl ägna dagen åt att plugga.


stallidagigen

Idag tänkte jag och Emelie flytta över de gamla hästarnas foton upp till cafeterian, där akvariet stod förut. Men heh, det gick väl inte så strålande. Jag knipsade spikar och Emelie försökte spika upp dem på väggen, men det enda som hände var att det lät mycket. Vi får samla nya tag till...nästa gång.

Sedan så red vi igen lite sådär oplanerat i en J3a, jag fick Cossini och Emelie fick Danton! Det var markarbete tyvärr, vilket jag inte tycker är så superkul (även om det är nyttigt etc). Men Cossini var SÅ duktig så, han älskar ju att hoppa! Och man skulle egentligen bara kunna svänga honom mot ett hinder så hoppar han liksom. Han kan han. Nu var det ju inte hoppning utan räkna galoppsprång mellan två bommar, men det tyckte han var kul det med. Han är så söt så! :D


Aron i hagen när jag fotade idag! Jag hoppade runt staketet som en studsboll och tjoade att hästarna skulle kolla på miig, eller stegra sig, eller galoppera mot mig med manen flygande runt huvudet och en vacker solnedgång bakom sig eller en sandstrand eller.... fast det gjorde dom ju inte.


Här kommer Cito ner i hagen! Ponnisarna gick in först, sen skulle vänstersidan (eller är det höger?) släppas direkt efter. Och flera gånger innan dom släppte hojtade folk ur personalen att vi hann springa förbi grinden innan dom skulle släppa hästarna. Nejjee vi ville ju fota ju!


Calippo tyckte det var kul att vi stod bakom grinden helt plötsligt, tror jag.


Carlos kom förbi och fotade oss! Hehe! Fast jag fastnade i nån ful min och jag vet inte vad! Har klippt mig förresten om det syns


Min söta söta häst!<3




Radieuse övar till hoppgruppen tror jag!


Calippo kör ärevarv


Cossini, helt ovetandes om att jag ska skumpa runt på honom i markarbete några timmar senare!


Travis är en riktig linslus, han ställde sig rätt framför kameran och antog genast valfri pose, typ titta under lugg, eller en sån här pose eller spana ut i fjärran...





Dom två undre är alltså fixade om ni undrar :p Nej nu är det sent herregud jobba imorrn måste sova!


Mycket har hänt!

Oj vad mycket som har hänt! Hur ska jag få plats med allt? Snabbsummering:

  • Förra veckan var jag ju på utställning med mitt projektarbete Sigge, det var askul men inte själva utställningen för den var seg:p Men jag träffade en massa roliga nördar, vill ni se en massa bilder får ni kolla på fb för jag orkar inte ladda upp om idag... Men vi partade en massa och sov inget och gick upp tidigt och det var finmiddag och föreläsningar om såpbubblor och studiebesök på Arla osv... Vi vann inte nåt stipendium men dom som vann var superskillade så det är lugnt:p Och Sigge var duktig så en bild på oss i team Sigge blir det iaf;)

  • I fredags var det hopptävling, Calippo var lugn som en sten eller nåt så det gick asbra<3 Snygg var han också för vi fick bra poäng:) Men vi var ju utom tävlan, annars hade vi spöat alla i hästklassen:p Inte alla i ponnyklassen men ponnyer brukar ju vara sötare så... Haha nej inte därför men alla var asduktiga, det var en kul tävling;) men Cantos var halt så jag hade Hampe istället, det gick väl helt ok han var t.o.m. lugn på slutet men det tyckte Johanna var undertempo:p fast det var det ju men bättre än i början när han gjorde som han villex) Och så jobbade jag ju och det var jobbigt, jag hade asmycket träningsvärk på lördan...

 

  • Och på lördan så var det hoppning med Calips igen:D Men då var han lite busigare... Och gulligast som vanligt! Sen var det bara att börja fixa inför söndagens tävling, typ smörja Svantegulls och Clantos grejer, plus borsta och tvätta svans och göra flätor (fast det fick Amme göra själv på Svante). Plus att vi byggde banan, jag tyckte den var lätt att komma ihåg men lite ovanliga vägar... Superladdad var jag iaf!!!

  • Det första som hände på söndan var sekretariatet. Kolla licenser och vaccination, det var jag, Amelie och mamma plua vår ditsläpade slav Lovisa. Men jag skulle starta rätt tidigt så jag gick kl 8 för attt knoppa och så, blev väl inte dom finaste jag gjort under min karriär som knoppare men helt ok:p Att skritta fram var lite segt för jag var lite tidigt ute, men det blir ju så om man inte vill komma försent! Framridningen gick sådär, vi rev oxern för först slarvade jag och sen han, så det var lite nervöst att stå och vänta i gången... Men Cantos var såklart bäst i hela världen<3 Så det gick asbra och vi flööög över hindrenaxD Bästa hopphästen ever! Sen var det bara att sätta sig i seket igen hela dan, vart lite nervöst där oxå för kl 2 stack mamma och Lovisa men jag o Amelie klarade oss bra:p Fast jag var tvungen att svara i telefonen hela tiden, som tur var så frågade alla mest hur långt vi kommit och det var bara att kolla på datorn:) Det jobbiga var när det var felkryssat så vi trodde att två pers inte kommit upp till seket fast dom hade det, pinsamt... Men det löste sig iaf! Och jag hade mitt kära godis att trösta mig medx) Och så smet vi på slutet och hejade;) När man sen trodde att man kunde åka hem och sova så var det bara att åka hem och duscha för att fira mina barndomskompisars mammas födelsedag i Gröndal. Egentligen bor dom i Norrköping men vi bodde i Gröndal allihop när jag var liten så den var där... Och Mattias (som är lika gammal som mig) ville såklart se stockholm by night så vi drog till en bar på Götgatan, mysigt men jag var väl inte direkt den piggaste:p Hehe men bara så ni inte tror nåt så mådde jag bra dan efterxD

 

  • Måndag=dressyr för en gångs skullXD Svantegull var jättefin på framridningen och halva programmet, vi fick t.o.m. tre åttor! Men sen upptäckte han vad jobbigt det egentligen var och då ramlade femmorna in... Hehe så jag förtränger sista biten:p Och Hampe lyssnade ungefär lika mycket som vanligt men kämpade hårt på sitt eget sätt så det gick också helt ok;) Och Isabella var med på sin första blåbär med (surprise surprise) Ella:D Och tog hem en vit rosett! Så grattis till alla som lyckades med den bedriften;)

Sen dess har jag väl träffat min kompis Malin, hängt med Jossan och varit i stallet. Red Calipposkrutt igår i dressyrgruppen (har inte kunnat rida i den på seriöst 6 veckor...) och idag hoppade jag söta Cantos igen:D Och båda var såklart bäst;) Plus att jag var på väg tillbaka till stallet vid fem när jag blev påmind om att vi skulle till min kusin Ludvig som fyller 13 idag, så nu har jag varit där i stället. Hände samma sak i tsidags, var på väg hem med bussen när pappa ringer och säger att vi ska träffas i Mörby om 20 min, så det var bara hem, dumpa lite grejer och vända... Jag känner mig lite förvirrad just nu... Ska nog ta och sova så fort jag lagt upp några bilder, måste ju va i stallet halv tolv imorrn och flytta foton;)


April:



Ibland är ett huvud tungt att bära.

halv tolv på torsdag

ska jag rida i hoppgruppen denna vecka. Det blir väl spännande! Jag är typ nervös.

Summering av tävlingshelgen

Så då! I lördags var det ingen tävling, däremot var det ridning (hoppning med Drabben, han var bäääst förstås!!) och sedan hjälpte jag till med påskäggsjakten vi i u:sek hade. Bilderna är från lördagen.


Mitt ägg! Lite tejpat dock


Ellen och Goodie kikade förbi


Barna hälsar på Steicea (eller om det är tvärtom)


Alfred kommer in från hagen


Drabie! <3


Vovvarna leker


Elisabeth crushar ägg

Sedan på söndagen var det alltså lokala! Tyvärr vägrade jag och Wali ut oss på näst sista hindret, men han var väldigt spänd och på helt fel hopphumör (trots att han var jättefin på framridningen) och sedan var min ridning under all kritik. Tja, sen var det idag, och då jobbade vi trots att vädret slog om till vinter igen. Tävlade igen, dressyr och det gick asbra! Alltså kändes bra, jag fick typ 172 poäng så det var väl inte höjdarpoäng men både personbästa och årsbästa blev det! Känns ju bra! Walentino var rätt seg på framridningen men i ridhuset så tjohoo blev han piggelin:D sötis!!


Yay lokala imorrn då!

Gud vad skönt väder det varit både idag och igår! Igår tävlade jag med Walisöt och det gick bra ju! Eller alltså, det gick ju fort när vi hoppade, och helt felfritt! Nu måste jag dock verkligen tänka på stilen. Inte för att jag inte gör det, jag försöker ju verkligen men jag måste få det att synas också :p

jag jobbade också, första lovdagen :p men det var så skönt väder så det gick bra... dock börjar jag verkligen känna av pollen i luften så jag får börja med medicin snart om det blir värre.

Idag red jag Drabben, hoppning(bara hoppning denna helgen) och han var sjukt kul att rida! Så himla duktig häst! aw! Sedan hjälpte jag Bettan och Emelie R med påskäggsjakten, tyckte att den behövde styras upp lite :p Nej men det var jättemysigt, först målade vi ägg (och jag råkade krossa ett så jag tejpade ihop det), sen la vi ut dom och sedan skjutsa iväg barnen i skogen (mest Bettan, jag satt och solade alternativt fotade hemkomna hästar från hagen)... Det var kul att jag fick lite påskkänsla av att måla påskäggen, jag är ju ensam hemma denna påsk. Familjen är hos farmor med hela släkten men pga lokala tävlingen stannade jag hemma. Klart att jag saknar att åka till farmor och så men samtidigt vill jag absolut inte missa imorrn!

Fast jag måste säga att det är lite nervöst, har övat på banan nu (som jag inte fattade ibörjan) men hindrena är läskiga ju! Vi har en mur (som jag och Wali vägrade på förra tävlingen), stjärnhinder (som jag och Drabben haft problem med) plus konstiga vägar och så. Å andra sidan får jag inte tänka negativa saker, måste föreställa mig galopperandes där i ridhuset med en vit rosett i näven efter att ha klarat banan som visade sig vara jättelätt när allt kom omkring! Jaja. Snart ska jag sova. Ska bara visa bilderna jag fotade först. Och justja mina ridbyxor jag har tvättat ju! Dom måste hinna torkaaa....


Valde mellan denna plus några andra som headerbild till Drks hemsida, kunde inte välja! Fast denna känns kanske lite mer som en bilreklam, vet inte riktigt


Leo!


Dokki!


triss i ponnis - Top Esprit, Aron och Danton


tåpz och zårbz


Aron blir undersökt av Danton - ska han bli godkänd och därmed en i gänget??


Mys i solen!


Let's fight about it


Här är lille pållen ju! Aron med ögona!


Nja han verkar inte vara helt godkänd än va

avslutar med Elisabeth och Annie i full fräz i gårdagens tävling.. pallar inte ladda upp fler, det är väl inte så många som protesterar? Tar resten imorrn ;)



RSS 2.0