nya familjemedlemmen



Hej Frasse! :) <3


crazy photoshoot

Igår var jag och Emelie och fotade Rebecca och Nicke i höstmiljö! Till vad kommer ni få veta snart... Det var jättekallt och både häst&ryttare var mycket duktiga och tålmodiga modeller! När jag kom hem kom jag på varför bilderna såg lite annorlunda ut, jag hade fotat med iso 1600.... var jättetrött igår så det kan ju vara en anledning :p Nu ska jag iväg till KS och sen till en häst!

seeya!


Lite bilder från i lördags

Nu sitter jag här hemma och väntar på att mamma ska komma hem med lite pengar till mig så att jag kan köpa tyget... Under tiden har jag städat och käkat lunch och gjort en ritning, och såklart valt några bilder från i lördags...


älskade finaste vip

Vip är den sötaste och gulligaste hästen jag vet. Han är för otroligt gullig, jag skötte honom idag på kvällen och han var såååå söt <333 Det är en stor skam att jag inte har fler bilder på honom än typ tre :( Fula dessutom!!


buhuu no pritti pictures på vip :(

Hah juste, sen medan jag skötte så skulle jag byta borstar (till fina rotborsten fyi). Och jag lyssnade på musik då, jag har nästan alltid min mp3 på men ialla falll, så  när jag byter borstar så ser jag Amme borta vid privatsadelkammaren. "Hej hej!" säger jag och hon svarar glatt hej, eller i alla fall vad jag kan utläsa eftersom jag inte hör något (pga musiken). Så helt plötsligt säger Depeche Mode i mina öron: "Enjoy the silence", och just då tittar Amme på mig och säger "va, sa du något?"
"Eh, nä" säger jag. Så hög musik kan jag väl inte haft på? Hehe ja.

Å, tänkte fixa med bloggbilderna snart. Fast först Elitenbilderna. Dom är nästan klara, yeee!

Syslöjd

Ojoj vad dålig jag är på att blogga! Förlåt Estrid! Tur att vi vann båda två i söndags då så vi får lite glädje i livet iaf;p Igår shoppade jag tråd och klister, sen spenderade jag ett antal timmar med att klippa tyg (med hjälp av Jossan) och att sedan sy kanterna så att dom inte fransas upp, vilket också tagit större delen av förmiddan. Allt för att få så fina tygtavlor som möjligt;) Imorrn ska jag köpa det vita tyget (vi var tvungna att beställa det, därför kunde vi inte börja i måndags) så ska vi börja pyssla! I fredags hoppade jag Hampe och han var jättegullig såklart, och jag fick rida honom i lördags också:) Men helst vill jag ju rida Calippo och Cantos, men Calippo ville inte hoppa på lektionerna förra veckan så då red jag Ella på tävlingen istället, och det var superkul även om vi inte blev felfria:D Hon är verkligen den roligaste ponnyn att rida<3 Men Cantos var supersuperduktig så vi vann!  <3<3 I fredags träffade jag några gamla kompisar, vilket är kul för jag börjar känna lite som att jag bor i stallet, men det gör inget fast det kan ju vara bra att göra nåt annat då och dåxp Snart har jag en lång lektion om japansk konst, sen är det direkt till stallet och sköta gullisarna Svante och Sickan<3 Tippan sitter bredvid mig och ser sur ut fast jag vet inte riktigt varför:p


Jag, Stekki och Svante har skoj i hagen


Knopparbilder

Eftersom Jossan har bloggbilder som lägsta prioritet får väl jag ha det som högsta! Alltså innehåller det här inlägget massor med bilder från knoppningskursen i fredags, plus på Linn, Sara och några andra som sprang runt och busade:p Känns som att det utvecklades mer till en allmän fotostund än kursx) Men fina knoppar blev det! Och efter kursen red jag Svante och han var så frisk som man kan bli:D Sen red jag Sasja i dressyrgruppen, vilket var superkul! Bra dag alltså:) Igår var jag bara i skolan, hade lektion till 6 och sen var jag tvungen att ladda kamerabatteriet, därför kom bilerna inte upp igår. Snart ska jag träffa Jossan och Camilla och köpa tyg till hästtavlorna:)






































.

Kul förresten att headern har försvunnit

om nån undrar

Kan ju bara säga att jag jobbar som en iller för att få klart bilderna från Eliten! Nu har jag äntligen kollat igenom och rensat de 3500+ bilder jag fotade och håller på att lägga upp första dagen på hemsidan. Sen har jag gjort ett collage på framsidan också, kolla där! Eller det gör ni väl bara man går in på DRK's hemsida, lite svårt att missa. Så bloggbilderna är lägsta prioritet!


Sneak peak från eliten tjoho!

Stalldag

Snart ska jag till stallet, känns som att jag är där dygnet runt just nu:p Men det gör inget! Igår red Amme Svantegull, han var stel i skritten men fin i traven så idag ska jag få rida med på honom på en lektion (fast inte hela) och galoppera om han känns bra och om han är bra så får han börja gå lektion igen:D Så han är typ frisk:D Och han har fått byta från den tråkiga bruna boxen till Maestros istället, så nu är han glad! Han var lite understimulerad förut... Idag ska jag iaf göra klart lappen om att alla skötare får sy tygtavlor med hästarna på från nästa vecka, och så är det knoppningskurs, och så ska jag rida, och så ska jag och Jossan planera skötarkurs två... Massa grejer alltså! Därför borde jag skynda mig nu så att jag hinner till bussen, men jag ska ta med mig kameran så imorrn blir det foton på bloggen;D

Ps: Jag har haft lektion idag så det är inte bara stalldag...

Shit!

Min mentor i gymnasiet (typ den bästa mentorn ever!) har fått cancer! I levern, och det är typ assvårt att bota och det har gått rätt långt... Plötsligt känns allt annat som händer ganska meningslöst.

nu är det slut

När jag blundade igår kväll såg jag knoppade hästar som gjorde travökningar, galoppiruetter och piaffer. När det var helt tyst hörde jag en liten röst som mumlade: "Fin vänstersluta på diagonalen...lite mer bakbensaktivitet önskvärt..."

Ska lägga upp några bilder ikväll, just nu håller jag på att panikskriva en uppsats!

Idag börjar Elitdressyren -10!

Så här kommer lite minnen från förra året som jag fotade, som uppvärmning! Tänkte sen dra till stallet om några timmar.





















Förresten, igår gjorde jag klart sista planschen i u:sek EVER (som jag gör alltså) nämligen den till stormötet. Eller i alla fall den jag gör helt själv :( Sorgligt! Fast det värsta är nog att jag var tvungen att stressa med den för att jag hade bråttom hem sen... Glöm inte att skriva upp er till stormötet i alla fall. Det är alltså på lördagen den 2 oktober, inte 5:e som jag råkade skriva i Stigbygeln utan 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 oktober! Andra oktober! Dagen efter första! 2 oktober tvåtusentiooooo

Bye!


Dressyrtävlingen och såå!

Klart man har tid att blogga! Blogga går före allt annat, förstås!

Så därför tänkte jag nu lägga upp lite bilder! Från dressyrtävlingen mm






Tävlingskursen! Emelie förstörde bilden genom att uppmärksamma mig, jag ropade typ en sekund innan att dom skulle låtsas att det var kurs, men Emelie var för långsam obviously!




Stanley förstås


Joe


Japp här är det jag alltså som rider fram med Silva. Och Linn var jättesnäll och fotade! Nu har jag bildbevis på nederlaget alltså!


Äh det gör inget att vi inte vann. Jag och Silva har vunnit så mycket tidigare. OS, VM, silverbollen och potatis-på-sked-tävling. Man måste ju låta nya förmågor ta sig fram. I söndags vann VIP och det är jag mycket glad för, jag antar att det var min skötning som gjorde susen! Så, ja ä inte bitter. Fast Silva verkade lite moloken. Hon fick en klapp på halsen i alla fall.



Sedan tog jag över kameran, för att öva inför Eliten (som börjar imorrn,jössess!) och här har vi Sandra med Aron! Mycket tjusigt. Jag tror banne mig att de små barna snart kommer börja vinna över mig i hästklassen om några år. Och säkert schwunga runt i LA:or medan jag fortfarande harvar runt i Lätt C:2. Med Silva. Hehe.


Linn som fotade hoppade upp på Lulu och gick och vann. Duktigt!


Camilla och Xtra


Sara och Harry


glad fotograf



Jag måste bara, titta här är Dalia för ett år sedan med Lemon på blåbärsdressyren


Och så nu i söndags! Vilken utveckling på bara ett år! Lemon är väl inte så lätt heller vad jag förstår


Zorba och Filippa


DRK-modell med ATTITYD!

Jubileum!

Tänk att igår var det ett år sen vi startade bloggen!!! Woho!:D Och på söndag är det ett år sen jag åkte till Island! Tänk, tre jubileum på en vecka:p Men det blir inte så mycket bloggning den här veckan, som ni kanske märkt, vi har alldeles för mkt att göra...

usekrummet fyller ett år!

Det är sant! Idag, för exakt ett år sedan, nästan exakt vid den här tiden skapade jag och Emelie usekrummet.blogg.se! Tanken var då att vi skulle lägga upp alla bilder vi fotade i och runt kring stallet, och det har vi väl lyckats rätt bra med? ;)

Och vi har bloggat mycket mer än jag trott vi skulle göra, det här blir det 397:e inlägget! På ett år! På min egna blogg som jag haft sen 2006 har jag bloggat kanske 500 inlägg!

Så för att fira *ett år sen*-jubileum lägger jag upp lite favoriter i repris från typ den här tiden, för ett år sen...




Hahha, haha haha. Jag och Emelie för ett år sedan... jag med tandställning, bla


Emelie skötte fortfarande Lorenzo...


Dalia var vårt största fan till en början, sen insåg hon att bloggen inte skulle handla om lemon i vartenda inlägg, då slutade hon att läsa..


... liksom Lina! här poserandes med världens sötaste Ruby<3


kul på ryttarfesten på eliten! tjoho

Heja bloggen då, ett år till? :) Kolla bak i arkivet vetja, jag var mycket roligare förr i tiden iaf har jag märkt!

Stigbygeln!

Finns nu på hemsidan!!! Gå in på ungdomssektionens sida så hittar ni den innan den kommit upp som nyhet;) Imorrn kommer den ut i stallet!

10 mil!

Igår övningskörde jag i tio mil!!! Jag körde till Molnby och sen Grävelsta och sen tillbaka, och det gick asbra:D Men på vägen tillbaka var det cykeltävling så jag fick köra om en massa cyklister på landsväg, det var läskigt:p På Grävelsta red jag lektion på en islandshäst som heter Dögun, hon är typ lika liten som Grappo och jättesöt<3 Men hon var supersvår för hon är jättehetsig och går inte att bromsa med tyglarna, bara om man gör små volter. Men jag fick till lite tölt iaf fastän hon helst bara ville rusa iväg i trav och en gång började hon galoppera:p Men det var kul:) Sen jobbade jag em i stallet ochsen var det kadriljträning med söta Calippo, han var jätteduktig men tyckte det var superknäppt att vi satt upp på sandplan och att det var dressyrstaket i manegenx) Jag fick skjuts hem av snälla Carro, vilket var bra för jag hade inte pallat ta bussen eftersom hela min familj var hos min kusin som fyllde år. Men det mest intressanta på helgen var JAPANERNA! För i fredags träffade jag en massa japaner med folk i min klass, dom var på studiebesök i Sverige. Dom var jättesöta och superglada hela tiden så jag skrattade hela dan:p Japaner är typ dom roligaste som finns. Sen i lördags skrittade jag Svante runt sjön, hade markarbete med Othilia på mammas lektion och sen red jag Hampe på gummiflis (han var jätteduktig). Sen på kvällen träffade jag japanerna igen tillsammans med några kompisar, fast dom var bara tre för dom fick egentligen inte gå ut på kvällen. Och idag somnade jag när jag kom hem efter lektionen men sen övningskörde jag lite med mamma, och nu har jag ätit glass och om en stund ska jag övningsköra till stallet för det är styrelsemöte, OCH IDAG KOMMER TIDNINGEN!!! Så ikväll ska jag och Jossan lägga ut den på strategiska platser, så läs den nästa gång ni kommer till stallet;D


Hemligt hemligt!

Snart ska jag till stallet:) Ikväll ska jag, förutom att sköta Svante och rida, filma en viss hemlig grej med Rebecca och Alexandra! Inte ens jag vet vad det är:p Jag får nog filma med ögonbindel och öronproppar, annars kan dom kanske utpressa mig på information... Jag har iaf skrivit rent Calippos text till fotoutställningen nu men den kommer inte att se ut exakt så (iaf hoppas jag det för den är lite osammanhängande). Idag började jag min morgon i skolan med att leka fotleken, jag vann såklart:D Sen hade jag rita-tecken-lektion, vilket är kul men jag är lite för perfektionistisk av mig så jag kommer oroa mig en månad inför tentan... Eller snarare kommer jag oroa mig för att inte få alla rätt, för alla rätt = betyget A, ett fel = betyget B. Hårda bud!


Jag och Radieuse härmar en viss hemlig pose?

PS: När jag försökte installera japanska igår på min dator så lyckades jag tydligen halvt, man kan inte skriva texter på japanska men datumet nere i hörnet står på japanska?


supersnabbt

Idag var jag i stallet en kvart. Mamma skjutsade dit mig för pappa hade mina övningskörningspapper så jag kunde inte köra, för jag skulle lämna ett protokoll och presentera u:sek för dom föräldrar som skulle vara med på föräldrafixet. Och på köpet lyckades jag äntligen ge fotona till fotoutställningen till Pi, hoppas dom använder alla jättesöta som dom fick på Calippo:) Plus att jag hann med lite cafeteriasnack men Cornelia och Emelie, sen kom pappa men då fick jag inte heller köra för han ville hem "snabbt". Vilken förolämpning va? Men sant:p Igår körde jag iaf till Arninge, på 80-väg! Det var häftigt. Mindre häftigt när jag lyckades stanna mitt i den osynliga rondellen... Annars har jag idag upptäckt att jag måste läsa en halv historiebok till på torsdag plus en massa andra sidor plus en massa till sidor till på fredag... Då börjar universitetslivet på riktigt alltså! Så nu ska jag lägga mig i sängen och läsa historia. Tur iaf att vi har skrivlektion imorrn för det är kul, då ritar man bara en massa tecken:D Med en pensel:D Fett kul:p För jag är lätt bäst på det:p Imorrn ska jag först till stallet för tygtavle-möte med Jossan och Biggan, sen skynda mig till tandläkarn på Lidingö (min släkting om ni undrar varför där) och sen tillbaka till stallet och sköta Svantis. Mys<3

P.S. Idag var jag hemma hos Jossan, och nu är tidningen KLAR!!!

Trött plus HIMYM

Hmm, jag har en massa saker jag borde göra. Men jag har precis ätit glass och det är How I Met Your Mother på teven... Jag försöker hitta en grej till skolan men det går inte så bra. Så jag bloggar i stället. Det är ett bra avsnitt:p I fredags på kadriljträningen red jag världens bästa Calippo<3 Han var superduktig:D Och igår hoppade jag Rivaldi, och han var supersöt:) Idag har jag jobbat förmiddag, och stackars Cossini var jättesvullen i ena bakbenet:(
I fredags natt nördade jag mig med några kompisar och kollade på dom första tre star wars-filmerna, epicxp Men nu borde jag verkligen göra alla dom där grejerna...


VIPhoppning!

Tjoho alla! Idag var det ridning! Först fick jag Drabben, vi skulle hoppa så det var ju kul. När jag precis krånglat ut hans martingal från de andra kom en dam fram till mig och sa att vi skulle byta eftersom hon fått Rivaldi och hon inte kunde hoppa så bra. Det kan tyvärr inte jag heller, därför fick jag rätt snabbt byta med Emelie som fått VIP, så fick jag rida VIP istället! Å han var så söt. Jag var jättenervös över att han skulle vara typ unghästig på hindrena (eftersom den enda gång jag ridit honom var dagen efter han kom till stallet, och han var ju förstås lite osäker då etc).

Det började inte så bra eftersom han när vi red över bommar missuppfattade gångarten och tog dom i galopp istället för skritt istället. Äh, sånt händer den bäste, tröstade jag honom med och sen var det nemas problemas! Han var jättefin och mjuk etc och hoppade så otroligt bra att jag var rädd för att jag skulle förstöra honom om jag gjorde något fel (vilket jag säkert också gjorde)! Men det märktes i alla fall inte att jag gjorde så mycket fel eftersom han var så duktig! Fatta vilken bra häst!

Efter lektionen skötte jag honom länge och gosade. VIP har dessutom en egen fan club med barn som kommer in till honom då och då i spiltan, det kan man i och för sig förstå eftersom han är så fin :) Sedan smörjde jag tränset samtidigt som Rebecca gjorde en smörjfinish på Nickes sadel eftersom det är tävling imorrn! Själv ska man ju jobba... och nu ska jag återgå till att skriva klart på tidningen, börjar bli lite bråttom nu...


bästaste sötaste finaste hästen heeej <3

Vid regnbågens slut...

Nej jag tänker inte skriva någon töntig novell här, men kolla vilken talande bild jag fotade idag när jag gick hem från stallet! Det var regnoväder samtidigt som solen sken...


Z eller Zäta?

Ja jösses, idag har jag gått i ca två timmar! Först gick jag till Zäta (eller Z?), då hade Lina glömt att lägga ut nyckeln så jag gick till hennes skola (min gamla skola också btw, ack vilka minnen som väcktes till liv när jag gick dit!) sedan gick jag tillbaka till Linahemmet och gick ut med Z (eller Zäta?) och sedan gick jag tillbaka hem! Fast det var ändå väldigt skönt att gå så länge, man sorterar tankarna på ett väldigt bra sätt. Speciellt om man har mycket att tänka på, vilket jag, speciellt såhär på en torsdag har.

Och sen ville jag förstås att Zäta (eller Z?) skulle få komma ut. Han är SÅ gullig. När jag gick till huset första gången så såg jag ovansidan av hans ansikte i ett av fönstrena, han stod och väntade på att jag skulle komma! (eller någon över huvud taget!) och sen när jag aldrig låste upp eftersom det inte fanns någon nyckel började han skälla, och gny lite bakom dörren. Ledset förstås, han saknade mig stackaren! Sen blir han så glad när man kommer dit, det är annat än när man kommer hem, hehe!

Han tycker väl fortfarande att jag är jättejobbig som envisas med att han ska stanna och sitta innan vi går över vägen, men han verkar känna igen mig lite nu i alla fall!

Jaja, här är några foton jag tog med den riktiga kameran och inte med någon crappy fem mp- (megapixel, inte partiet)mobilkamera:










RSS 2.0