Äntligen skola!

Igår hade jag min första lektion! Jag fick lära mig en massa om fonetik, vilket var lite oväntat:p Och idag fick jag lära mig hur man skriver japanska på datorn, hoppas bara att man kan fixa så att jag kan göra det på min dator... Idag skötte jag Svantegull, men han hade ett sår på ena frambenet så han var jättesvullen och hade ont:( Så jag och Amme bandagerade och så fick han äpple och ett täcke för det är så kallt på natten, och då såg han väl rätt så nöjd ut till slut iaf. Just nu vill Tippan gosa och jag ska gå och lägga mig, måste upp tidigt imorrn för att lära mig hur lärostudion fungerar! Oyasumi nasai (gonatt) ;)

cirkus och usek

Från förra fredagen, när det var cirkus på sätra äng! Hittade djuren i en hage på Sätra äng när jag gick ut med Z :)


lama


dromedar, jag tänkte avbilda den lite estetiskt


haha helt plötsligt ville han nosa på mig :p på något vis påminner hans mule om en spindel så jag är osäker på om jag verkligen gillar den här bilden...


Dom hade små arabiska fullblod också! SÅ fina! Borde inte DRK köpa in en sånhär?








Jag gillar kontrasten Danderydsvillaområde/elefant


Glad pellefant


tjejelfant. Dom ville gärna hälsa med snabeln



Senare under ett usekmöte som var lite portabelt den fredagen


vi fick äntligen vår usekbild! :D tänker dock inte använda just den här...





nu måste jag skynda till min första lektion i kriminologi på UNIVERSITETET!! aah läskigt!

Emelie är modell (eller: jag leker med photoshop)

Kommer ni ihåg i våras när jag och Emelie skulle besöka ponnySM, och hamnade helt fel och allting knasade sig så åkte vi till Sickla istället? Kanske inte, men där gick vi i alla fall in i en fancy butik, jag plockade ihop lite outfits till Emelie som agerade modell i omklädningsrummet! Där hade vi en liten photo session alltså! Nu har jag tagit mig i kragen och fixat några bilder. Eftersom de är modellbilder så ska man ju photoshopa dom, det hör till. Även om de blir helt oigenkänneliga!

Först blev vi sminkade på make up store (ja jag blev också det men det behöver vi inte se)

Så, här är två jag gjort (jobbade kanske två timmar med vardera så jag pallade inte göra fler!)


ORIGINAL


Här fixade jag lite allmänt, tog rätt lång tid hehe. Nä men jag la in skuggor, jämnade till, fixade ögonen etc. Man vill ju inte göra för extremt! För ärligt talat, det här jämfört med vanlig retuschering i modetidningar är ingenting


La in en "halo", så jag tycker den här bilden var bättre än förra


Okej strunta i kanterna. Jag försökte ehm vinjettera lite men det gick inte så bra. Övning ger färdighet =D





ORIGINAL


Här gjorde jag som med förra bilden, jag tror att jag gjorde håret lite blondare här men det syns kanske inte


Här experimenterade jag glatt med svampen och den där lilla pluppgrejen, typ densitet! Fatta vad coola grejer man kan göra ändå med photoshop!

A, ska väl sluta ge mig på Emelie och börja retuschera mig kanske :p Eller varför inte barnen med sina hästar! Vilka oändliga möjligheter..

Hm

Kollad just mitt schema för hösten, kommer ha lektion nästan alla tisdagar mellan 13-16, vilket är mindre bra för det hade varit perfekt att ha skötarkurs två på tisdagar... Men jag är troligtvis helt ledig nästan varje fredag!!!:D Men en fredag i december har jag lektion 14-18:p Annars har jag lektion på mornarna och torsdageftermiddagar. Men knoppningskursen blir iaf tisdagen efter elitdressyren;) Om det är jättemånga som vill gå lovar jag att ha en till. Men tisdagarna blir dumma, jag ska ju sköta på tisdagar oxå, då för jag göra det fett sent (egentligen inte):p Red iaf Melron idag på markarbete, gick sådär för han var jättesvår! Eller alltså, jag visste inte riktigt hur jag skulle göra, men det gick ok åtminstone. Och Åsa ägnade ett skrittvarv runt manegen åt att prata med mig om hur det är att rida en ny häst som man trodde var på ett sätt och sen var på ett annat (hon trodde att Jorina behövde ridas med mjuk hand fast upptäckte att det var tvärtom när hon fick rida henne), och jag hade ingen mer förkunskap om Melron än att han blir sur om andra hästar kommer för nära... Fast jag har ridit honom en gång för jättelänge sen i dressyr men då gick det jättebra, men jag tror att jag är alldeles för inkörd på Calippo och Hampe just nu och Melron är inte särskilt lik dom:p Undrar om jag får honom på hoppningen? Jag tycker hoppning är mycket lättare än markarbete, för markarbete är en sån blandning av hoppning och dressyr så man vet inte riktigt vilken av ridstilarna man ska använda... Men nu har jag skrivit alldeles för långt igen! Så här har ni lite fina bilder på Taikon och Jossan ist;)


Enda bra bilden på herr svårfångad


Enda bra bilden på herr och fru svårfångad tillsammans (eller har jag fler?)


Supermodelpose!


Bonusbild: Söööt<3


onsdagsmöten

idag var jag på skötarmöte med Emelie i stallet! Först pratade Birgitta lite om hösten, sedan pratade Emelie om u:sek (hon är såå modig) och sedan skrev man upp sig på den hästen man skulle sköta eller pratade med fritidsledarna om det var några frågor eller så. Eftersom jag pratat med Birgitta tidigare hade hon lite sneaky skrivit upp mig att sköta VIP! Så nu ska jag sköta honom på tisdagar och lördagar! Det känns jättekul eftersom han är världens gosigaste och sötaste, plus att jag ville sköta antingen honom eller Mantos :) 

Jag ägnade även en tid av eftermiddagen att skryta om min övningskörning för Matilda, Iris och Melina. Men jag måste! Det är så himla kul att köra plus att jag knappt kan fatta att jag faktiskt klarar att sitta bakom en ratt utan att köra in i första bästa träd.

Senare på kvällen var det elitdressyrmöte vilket var spännande även om jag inte bidrog så mycket. Jag kör på devisen lyssna och lär.


Gulliga Mantos blev inte min sköthäst....


...Istället blev det gulliga VIP!! :D

KRIS

okej, nu är det panik på riktigt. Gah. Kan inte riktigt säga vad det är men det var väldigt synd att det skulle upptäckas/hända NU.

zätapromenad

Ni kanske såg att det regnade på förmiddagen(det regnar lite fortfarande). Då var jag ute med Linas hund Zäta! Men det gjorde ingenting, vi hade kul ändå! När vi gick längs vattnet så fick jag ett infall och vips var vi klättrandes uppför ett berg typ. Zäta tyckte det var superkul, och han skulle gärna fortsatt om inte tråkmånsen som höll i kopplet ville ner sen. Zäta är lite bättre på att klättra nerför än mig, därför gör han det gärna i högre hastighet, och det gjorde att jag gnällde över alla hala rötter som jag höll på att halka på när jag försökte keepa up Zätas tempo. Jaja, ner kom vi i alla fall.

Sen är han lite kul, för han pinnar på rätt fort till han kommer fram till världens största vattenpölar. Då lufsar han rätt igenom dem och ser jättenöjd ut sen efteråt :p

Försökte fota honom lite med mobilen, men det var svårt eftersom det regnade och Zäta orkade bara ägna mobilen uppmärksamhet i max två sekunder...
Heh kanske skulle vänt på den? Det där var i alla fall i måndags tror jag, när det inte regnade!


Regn är kul, speciellt när man kan ruska ur sig alla regndroppar så de hamnar rakt på gubben som håller i kopplet!


Aaaww, här har vi precis gjort stanna-sitt vid övergångsstället. Titta vad söt han är! :')


omg!

Om åtta timmar måste jag vakna och göra mig iordning för mitt upprop! Läskigt... Sen ska jag fixa det sista på banken och sen är det raka spåret till stallet som gäller. Det är ju både skötarmöte och elitdressyrmöte och sen ska jag rida:D Och förhoppningsvis övningsköra hem... Ikväll har jag och Isabella roat oss med att se om Harry Potter 1 på film, nostalgi till tusenxp Så gulliga och oskyldiga dom såg ut! Annat är det ju i sexan som jag läser just nu... fast jag borde läsa min japanskabok... Tippan är iaf gosig idag och har bestämt sig för att sova bredvid mig när jag sitter här vid datorn i min säng:) Men nu ska jag nog smyga ut och flytta mina övningskörningspapper från pappas bil till mammas så jag kan köra imorrn.

testar bara

Följ min blogg med bloglovin

mina ögon blöder

Och jag vet att det är jättesent (i alla fall för er skolbarn) men nu har jag suttit i typ en timma med den här bilden på paint! Älskar att rita på paint! Fick världens creative flow, och det är sådant man aldrig får stoppa, utan istället: go with the flow! Så, jag ritade. Och mixade. Jag tycker det är kul att göra lite knasigt med bilderna (kan man se på tex Melrons eller Cantos hemsidebild..) så jag gjorde olika versioner av hästen (vad annars?) (ska sluta parentesa nu) som jag ritade.

Såhär är originalet:

Image and video hosting by TinyPic

Och här är resultatet! Vilken blev coolast?



Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Hehe

 

 

 

Det har gått lite utför med bloggskrivandet va? Idag har jag varit hemma och städat mitt rum (nästan klart) och rensat i min bokhylla där det låg böcker inproppade huller om buller... OCh så har jag äntligen valt ringsignal till min mobil! Det blev Fever fever av Melody Club, asbra;) Igår var jag i Rålambshovparken och såg på gratis sommarbio, dom visade I rymden finns inga känslor som jag velat se ända sen jag hörde talas om den (vilket inte var så jättelänge sen för den har inte haft premiär än) och den var precis så bra som jag trodde:D Så den borde ni se! I lördags skippade jag min ridning (fast Lovisa fick rida för mig) för min kompis Malin hade 19-årskalas, och typ alla som var där har precis börjat på KTH och pratade emst om alla galna fester och konstiga regler dom var tvungna att följa, fast det verkade kul. Men jag blev inte så avundsjuk på att alla börjat typ femåriga program, vilket betyder att dom måste plugga stenhårt i fem år till direkt efter gymnasiet... Blö vad jobbigt:p Mitt upprop är på onsdag, men jag ska iaf plugga nåt kul som verkligen inte innehåller fysik. Annars har jag nog mest varit hemma hos Jossan och i stallet hela helgen:) Och i fredags när jag var ute med några kompisar träffade vi en lika galen star wars-nörd som vixD Så snart ska vi ha filmkväll med star wars-maraton:D:D:D Hehe...


Calippo var supersöt på betet såklart<3


Jag har ett vagt minne av att jag lovade några att lägga upp bilder på Jossan efetrsom hon är med så sällan, så varsågod!




Bonusbild från Norrköping:p


vi fixar tidningen

och vi behöver fortfarande bidrag till den! Stalltidningen alltså! Kom igen nu, skicka dikter, brev, insändare eller vad som helst till min mejl: josse_31@ hotmail.com (inget mellanrum mellan @ och hotmail, det är bara för att länken knasar sig annars osv)

FAQ:

* Får man skicka en insändare typ "jag älskar Silva!!!!"
Svar: Ja det får man

* Får man tipsa om Månadens skötare osv?
Svar: Ja

* Får man skicka idéer till tidningen?
Svar: Ja tack!!

KOM IGEN NU!! :D

träningsvärk

Jag tror aldrig jag haft sån träningsvärk i magen som efter gårdagens ridning! Och det är väl positivt antar jag? Det gick visserligen inte så bra med själva ridningen men jag hade den här söta hästen



så det gjorde inget! <3 Snart kommer Emelie och då ska vi fixa bilder till alla våra projekt i stallet, och fixa med stalltidningen...


idag, bloggen

Hej hej!

Idag har jag gått en promenad med Zäta, Linas hund! Han är en jättesöt golden retriever som även är mycket snäll :) jag lät honom gå i hans takt, för då kan jag stövla på i en powerwalk. Det är så, jag går ju oftast med kortbenta människor och eftersom jag har långa ben måste jag anpassa mig till deras takt (jag borde pröva med tvärtom) så det är skönt att verkligen få sträcka på benen ibland!


Zäta och Lina på hundhoppningen 2008. Ska fota Zäta så jag kan lägga upp finare bilder på han snart!

Sen har jag skrivit på stalltidningen och nu börjar den bli väldigt klar! Det känns jättebra. Det enda som ekar tomt snart är insändarsidan. Så, alla läsare. Iallafall ni som rider på Djursholm:

SKRIV EN INSÄNDARE TILL STALLTIDNINGEN. ELLER SKICKA BILDER.
ELLER VAD SOM HELST!

[email protected]
taaack


Som i Harry Potter

Heh det var väl den tanken som gjorde att jag var lika entusiastisk över mina nya skolböcker även efter att jag köpt dom eftersom dom var så dyra... och jag har lite kompendium och sånt kvar att köpa... det är dyrt att plugga på universitetet:p Men jag gilalr mina böcker och för första gången är jag supertaggad inför att börja skolan:D Snart ska jag till stallet med Jossan och fortsätta städa usekrummet, igår lyckades vi åtminstone göra det beboeligt igen:p Sen ska jag på Farmors födelsedagskalas. Känner att jag ligger rätt långt efter Jossan på bildfronten men jag får väl ta mig i kragen ikväll eller nåt:p Imorrn ska jag shoppa japansk mat och sen är det styrelsemöt och terminens första ridlektion! Undrar  verkligen vem jag får, det är dressyrgruppen så... Nu ska jag kasta i mig lite lunch och springa till bussen...

kadrilj och nya hästar











söta va!


Enita


Alfred i paddocken, han ville in då


S och Magnat


VIP


Zidane


Var inte den här lite cool? Det snyggaste hade förstås varit om fokus låg på ögat istället, men man kan ju inte få allt...


Han får en mer normal bild till hemsidan sen




Zidane visste how to pose!


Solaris var typ konstant trött så det blev inte så jättebra bilder på han...



Nu ska jag fixa mig och sen möta Lina eftersom jag ska träffa hennes hund Zäta som jag ska gå ut med i tre veckor framöver! Ses!


sätta-igång-hästarna-veckan













I stohagen


Enda och typ sämsta bilden jag har på Silva ensam








VIP

Vecka 31 hämtade vi hem hästarna. Då bloggade jag och Emelie väldigt dåligt eftersom vi höll på hela dagaran i stallet och var jättetrötta när vi väl var hemma. Men det var iaf jätteroligt! Sista dagen fick jag rida fem hästar, nästan alla mina favvosar! Drabben, Walentino, Melron, Svante och Navaronne! Det var superkul :D tjoho. Sedan ryckte jag flera manar, men Melrons man blev ett sånt där projekt som man gör lite på varje dag men som aldrig blir klart. Jag försökte göra klart den på lunchen när jag jobbade häromdagen, men jag såg inte riktigt hur den såg ut i sin färdighet eftersom han kastade med huvudet så mycket.

Vecka 32 jobbade jag i början av veckan i stallet, och på lördagen (förra, vecka 31 då) så kom riktiga regnskurar under dagen. Den värsta av dom kom när jag skulle krafta i utestallet, förstås. Där pilade jag runt med hinkar i högsta hugg bland uteboxarna medan regnet smattrade mot allt det kunde smattra på. Det var väl ungefär i den vevan Sandra, Linn och Dalia (mest de två första) började tycka väldigt mycket synd om mig, och sedan var det synd om mig ungefär i allt jag gjorde när jag jobbade :p

Men jag antar att det är en fas.

Nu idag börjar ridningen for real, och jag ska kämpa för att langa upp resten av fotoalbumen på galleriet på hemsidan, har bara några kvar! Yeah! Sen ska vi ta hand om Mulles öga (emelie och jag förstås) och sedan ska vi städa usekrummet som börjar se ut ungefär lika eländigt som det gjorde innan vår omgörning. Vi tänkte ha en fancy vernissage+invigning i september någonstans. Eller så.

bye bye betet




Emelie leker NH-tränare?


Sorry den här bilden blev rätt fult redigerad




Kolla stanleys konster! Cirkusponny snart!




Linn fortsätter på sin hästgudinnelinje




Ungefär två sekunder efter att bilden togs hoppade Calippo åt vänster rakt på Emelies fot. Idag har den dock återhämtat sig.

När vi hämtade hem hästarna, del 2


Trötter

Oj vad dålig jag vart på att blogga nu igen! Men så blir det när man spenderar hela dagarna i stallet eller med att övningsköra... Tänk att nu kan jag köra hela vägen hemifrån till stallet och tillbaka, och till mörby! Jag känner mig skillad fast det är fortfarande lite läskigt... Jossan ringde från stallet och väckte mig nyss för stackars Mulle har fått en svullnad i ögat, hoppas det inte är nåt allvarligt men Maria Bohlin ska komma dit och titta på honom. Så nu sitter han instängd i omklädningsrummet. Jag får väl se hur det är med honom när jag jobbar i eftermiddag. Jag är helt stört stel i hela kroppen, har ridit Hampe på dressyrkursen och det gick jättebra men det var ganska fysiskt ansträngande, och så har jag jobbat fm fredag och lördag plus att igår cyklade jag (verkligen jättelångt) till Norskogsbadet mitt i natten och badade, vilket var superkul:p Jag tror att jag ska gå upp och fixa lite frukost nu, är ju ändå vaken så... Ikväll ska jag lära Jossan hur man höar och så ska vi fota lite hästar:)  

När vi hämtade hem hästarna, del 1


på väg till hästarna


Dom gömde sig i början, men S och Magnat kunde inte hålla sig så de revealade gömstället








töntig häst som inte vill bli infångad #1






Jag älskar färgmatchningen!




töntig häst som inte vill bli infångad #2

to be continued, som vanligt..

absolut sista bilderna innan hästarna skulle hem och vi hämtade dem och det blev människor i bilderna etc osv












Favorit i repris: svartvit bild!



A kanske inte så jätteroliga bilder när det bara är porträttbilder. Men sen när jag laddade över bilderna till datorn ser jag plötsligt Ingelgårds feja svischa förbi bland bilderna som laddades upp! Senare dyker flera andra bilder på stallbarna upp i datorn. Hm tänkte jag, eftersom jag inte fotat någon av dom barnen. Men de hade såklart fotat sig själva när jag lämnat min kamera i usekrummet obevakad ett par sekunder! Förstås!

Efter längre tids analyserande av deras beteende kom jag fram till att det var ett litet nödrop. De ville förstås synas mer i bloggen! Så:





Nu ska jag sova!


Hästar 24/7

Hmm, jag tror att Jossan och jag har varit i stallet så mycket den senaste veckan att bloggen har blivit rätt lidande... Vi har haft superkul och blivit supertrötta så iaf jag har väl somnat rätt tidigt varje kväll och inte orkat fixa med datorn. Jag har ridit gulliga Calippo och Cantos och Ella och Aron och Torsten och Alfred som var jätteglad att få rida ut fast han har ont i fötterna, och idag så skrittade jag ut på Fink. Igår och idag har jag tagit hand om Karminelle åt Lovisa, det är hennes foderhäst för alla som inte vet. Men jag kallar henne Schmarkinelle i hemlighet för vi är inte direkt bästisar (än iaf:p). Men hon är väldigt gullig och så men lite jobbig ibland, typ som idag när hon inte ville in från hagen utan sprang iväg och bockade när jag började komma för nära, men när jag tog med mig lite mat in då blev hon plötsligt väldigt entusiastisk över att bli fångad:p Det känns som att sommaren har gått jättelångsamt men det känns konstigt att imorrn redan så börjar dressykursen! Undrar vem jag får... Har önskat Calippo, Svante, Hampe och Cantos. Men Svante har fått ont i hovarna efter att han blev skodd så han ska väl kanske inte gå nån kurs... Calippo och Cantos har varit glada och pigga hittills iaf:) Och lilla söta Aron gjorde en ordentlig bakutspark när vi skulle fatta galopp igår:p Annars har jag i princip inte gjort nånting på hela veckan förutom i torsdags kväll när jag var på bio med Alexandra och några till, vi såg Ghost Writer med Ewan McGregor som jag älskar och den var både spännande och bra, så den borde ni se;)
Idag kom mamma och Isabella hem från sitt scoutläger i Schweiz:) På lunchen idag funderade jag och Jossan över varför vår blogg inte är en stor hästblogg, men det kan bero på alla random grejer som vi skriver om och lägger upp bilder på ibland...

Och manga är förbjudet enligt Jossan så här kommer en extra fin mangabild!


Som jag hittade på den här datorn, som totalt innehåller exakt tio bilder i Mina Bilder... varav en inte är en mangabild som Isabella sparat...


Sista riktiga sommarlovsdagen

Några ponnyer är fortfarande kvar på betet och skrotar! Men imorrn ska de hem, annars kan man ju räkna i måndags som sista sommarlovsdagen för dem eftersom de första åkte hem dagen därpå. Bildbevis:


Ja det här är Windy hemma


Magnat rymde från hagen. Fast han ångrade sig så när han ville dricka vatten. Såhär löste han situationen tillfälligt




Zidane! (rätt?)






Lider ni inte med mig när ni ser den här bilden?? Allt är perfekt, så rör sig det sabla huvudet!


Arons coola öga


Solaris




VIP


Alla


S & Magnat

Cito i svartvitt!

Orkar inte lägga upp resten men..

Jag gillar att det här blogginlägget tog typ tre dagar att göra. Så nu är ju alla hästar hemma i stallet etc men whatever.


Fåglarö nr 2

Har inte orkat blogga på sistone, man är ju rätt trött när man kommer hem fråmn stallet:p Men idag kom iaf gullisarna Calippo och Svante hem:D Båda trampade mig på foten när jag ledde dom till lastbilen, Svante lyckades faktiskt få av mig hela skon... Svante skulle egentligen åkt i lass nr 2 idag men eftersom han verkade vara på väg att hoppa över staketet och följa med så fick han det. Och Calippo tyckte att det var urtrist att stå och vänta på lastbilen, så efter ett tag dunkade han ner sin ena framhov i marken (alltså skrapade inte utan smällde ner den rätt ner) ett par gånger och sen ställde han sig superalert och tittade bortåt vägen, och då kom såklart lastbilen! Calippo får alltid som han vill... Igår skrittade jag ut på Torsten som var väldigt söt och idag så red jag Aron och sen Solaris:) Men eftersom jag ligger lite efter med bloggandet så blir det Fåglaröbilder idag!






Jossan tvättar håret


Den obligatoriska regnbilden


Familjen Anka


Jossans solnedgångsbilder skapas




Tidningshuset vid ångbåtsbryggan


Den knasiga katten vi träffade




Vår promenadväg


Jossan hittade ett nytt Alfapet-offer


Lovisa läste mest Harry Potter


betesbilder nr jättemycket

Ett lass med bilder kommer lastat!


















Emelie filmade hästarna i hagen också för omväxlingens skull!


Här är en herre man inte bråkar med i första taget




Maestro syns inte så ofta i bloggen så here he is!


Pallade inte redigera bilden, syns det eller?




älsklingssupersötastrutsen Frosty! <3

Nu är klockan väldigt mycket! Jag som ska upp tidigt imorrn :(

bilder från landet

tänkte bidra med bilderna från Emelies landställe! Hon fotade ju också såklart men well, här är Fåglarö från min point of view.


Det här är från Vaxholm så vi är inte på Fåglarö än. Mås.


Fotade mest solnedgångar faktiskt.








Vi var och handlade på Linanäs, och då passade det på att regna. Vi hade inte ens paraplyer :( Så det här var när vi väntade på båten, på en kall bänk. Inte för att det regnade så mycket som det gjorde veckan därpå men.


Solnedgång... lite suddig.






Här regnade det rätt mycket! Testade lång slutartid för att det skulle bli coolare, därför är den lite suddig överst. Svårt att hålla kameran stilla utan stativ :( Men om man redigerar bilden blir den säkert snyggare.

Ska försöka hinna langa upp bilder från betet också innan jag somnar, nästan klar med bilderna! (phu)

RSS 2.0