hej

nu funkar internet!! Haha vi har hållit på flera gånger att fixa med en internetsticka (usb) som vi lånat av de som har gården och nu äntligen kunde vi komma in här på bloggen!

Vi har varit här en hel vecka, känns mycket längre...men vi har det jättebra, jag har ramlat av en gång och tja vi gosar med alla hästarna och så! idag var det regn och lite sol och jätteblåsigt.. men nu ska vi sova! Hoppas det här läggs upp... bye

snart i spanien del 2

nu byter den här bloggen lite inriktning...

Från och med nu kommer vi blogga från Spanien! Vive la España ! Hola bandolla! Caballos!

etc

(jag var alltså en sån som inte pluggade spanska i skolan..)

Få se hur mycket vi bloggar!

Jag har i alla fall precis packat klart och borde egentligen sova men jag har lite blandade smågrejer att fixa,, jag måste ju  tänka på Thailand också! :) Herrejösses att jag kommer vara borta i tre månader. Har aldrig varit borta så länge.

Var i stallet nu på kvällen och sa hejdå till hästarna. Twiggsan var lös i stallgången, Lemon gnäggade sig hes efter hö och VIP var trots sin hunger jättegosig och det var allmänt sorgligt. Haha, herregud tre månader går ju fort. No worries.

Nu måste jag fixa klart allt, tomorrow we're leaving on a jet plane! Om planet inte störtar kommer rapport snart!


Snart i Spanien!

Om ni läste Jossans inlägg nedan så vet ni ju att jag flög av Calips i fredags, och då menar jag flög ganska bokstavligt:p Och lyckades såklart göra några volter och landa på knäna (båda alltså inte bara ett som Jossan tror) men det var inte lika farligt som det verkade först, jag kommer bara få två stora fina blåmärken! Och därför är det lite jobbigt att böja knäna för då sträcks blåmärkena ut. Men det var jättesynd att jag inte kunde hoppa så mycket mer efter det för Calippo var så himla fin! Eftersom han var så uppvärmd för att han gått precis innan så ville han säkert bara testa hur mycket han kunde bocka. Och det var rätt mycket:p Men jag fick iaf rida honom igår på lektionen och då var han jättesnäll:) Fast han tyckte det var jättetråkigt med bara bommar (vi hade markarbete) så han vaknade inte riktigt förrän det blev lite småhinder, då var det kul! Och sen försökte jag att låtsas som att det inte alls var sista gången i stallet när jag skulle åka men det var svårt när man skulle säga hejdå till alla hästar och människor, så jag försökte att inte säga hejdå till så många, vi ses ju snart igen! Men Calippo fick en hel påse morötter och Svante fick också massa morötter plus ett äpple och dom verkade ju rätt glada för det. Så nu ska jag köpa en handbagageväska och packa och träffa några kompisar som jag inte kunde träffa i fredags efter hoppningen, fullt upp hela dan alltså! Så det skulle inte förvåna mig om nästa inlägg blir från Spanien.

Ha det bra allihopa!;)

nästan två dagar kvar

Det var synd att Emelie flög av Calippo så hon var tvungen att åka hem efter 7-gruppen, för hon missade hur DUKTIG drabben var idag!! Sista hoppgruppen var det också, tänka sig. Få se om jag någonsin börjar i den sen då, hehe! Den som lever får se!

Pussade jättemycket på Drabben efteråt så han tillslut började hata mig innerligt, men då pussade jag på honom lite till. Han är verkligen sötaste och finaste hästen, hoppas nån tar över honom sen i hoppgruppen så han får fortsätta hoppa!

Tja, idag har jag annars vaccinerat mig TVÅ gånger (till Thailand), igår hämtade jag ut körkortet och imorrn ska jag börja packa. Vet att jag är lite sent ute men jag måste ju upprätthålla min image.

Så alltså imorrn:
- Lämna skivor till alla som beställt
- Fota Michelle
- Ta hem ridkläderna, kolla att de får plats i väskan
- Tvätta ridkläderna! Funderar starkt på att ta med mina rutiga ridbraller, fast alla klagar på att det är hål i dom. Vadå hål? Jag ser inga hål alls!
- Till Frasse på morgonen
- Rida sista lektionen på DRK! Oj vad ödesdigert det där lät, menar: Rida lektion.
- Hämta Emelie om inte hennes knä knäcktes totalt. Isåfall kanske hon får sitta i framsätet så kan knät sitta i baksätet. Eller juste, lasten ska vara i bakluckan.
- Åka till Sofia med Emelie och knät och hänga! Och sjunga singstar förhoppningsvis!
- Packa också förbövlen
- Fixa allt jag behöver

Daaamn kommer aldrig hinna allt detta...!



Ni har väl inte missat Luna?? SÅ gosig häst, soo Taikon-style BIG LIKE PÅ DEN VA. Skojade bara, hon är jättesöt faktiskt. Typ lite som vip.

Körkortet uthämtat!

Det var faktiskt en helt ok bild på det:p Snart ska jag till Farmor och äta lunch, och sen är det stallet för hela slanten! Och jag måste verkligen få rida Calippo ikväll! Fick rida Svante i onsdags och det var jättekul men jag har inte ridit Calips på två veckor:o
Eftersom vi åker på måndag morron börjar jag få lite ont om tid känner jag, men jag tror att jag har fixat nästan allt inför resan...


Ellabus kommer jag att sakna också!<3


Äntligen klar!

Med tygtavlorna alltså! Gjorde den sista för en timme sen typ:p Två har jag ju redan lämnat så nu är två till klara! Nu måste jag mejla en massa fula bilder som jag tog på en släktgrej till min morbror (jag försökte slippa för det tar sån tid) men men... Sen ska jag välja vilka kläder jag ska ta med mig till Spanien och så. De senaste dagarna har jag faktiskt varit i skolan, och träffat mina kompisar. Tydligen var inte jag den enda som var borta hela förra veckan...xp Ikväll är det iaf äntligen ridning igen:D I fredags hoppade jag My Way i hoppgruppen, har aldrig ridit honom förut så det var kul! Men trist att inte ha Calippo:p I lördags red jag Rivaldi och det gick mycket bättre än förra gången. Jag har upptäckt att jag o Jossan har börjat skriva mycket mindre om hästar och mer om annat, eller har det alltid varit så? Mest är det mitt fel:p I söndags på årsmötet kändes det jättesorgligt, för nu har jag verkligen typ sagt upp mig från allt;( Och så är det jättenervöst också inför på måndag, jag känner att min hjärna blockar att vi faktiskt ska iväg då... Så därför har jag inte kommit så långt i packningsförberedelserna. Hehe. Idag ska jag nog till Jossan innan stallet iaf och ringa vår chef. Och imorrn ska jag köpa en ny hjälm hoppas jag:D För min börjar bli för gammal. Fast jag köper nog en likadan för den är så skönx) Nu ska jag skicka mer bilder och sno lasagne av Isabella!


När jag hoppade Joe en gång i höstas! Det var kul! Men när jag ser hur liten jag är undrar jag lite varför jag rider så stora hästar ist för ponny... '>_<


heeehe

tja, man kan ju inte klaga över min uppdatering på hemsidans headers! Det är nya headers hela tiden tycker jag! Annat är det med albumen i galleriet, och hästarna osv. Jag veeet att jag är seg på det och jag veeet att jag måste uppdatera men ni anar inte hur lång tid det tar! Det senaste jag la upp från hoppgruppen tog 1 timma att göra, med typ 12 bilder. Det tar på ens tålamod. Och mitt tålamod är världens sämsta.

Nu ska jag ta mig hårt i kragen (har ingen, hehe), sluta whina och börja jobba! Jobba mera, pengar på fredag (not) eller hur det var! Häpp häpp!!!

elzkar minnen

Jag tänkte strukturera mig, såhär den sista Sverigeveckan. Struktur kanske känns lite främmande i kombo med mig, men jag tycker faktiskt trot eller ej om att ha lite ordning! När jag orkar uppbringa den, alltså.

I vilket fall så håller jag på att uppdatera hemsidan för fulla muggz. Matilda har blivit ny fotograf/hemsideansv (vi, jag menar dom, slog ihop posterna vilket kommer bli så mycket lättare, iofs var det mest jag som fotade förra året så det gick bra ändå, å andra sidan uppdaterade jag hemsidan rätt dåligt nu i slutet, jaja.) så jag måste fixa hemsidan fin nu innan hon tar över, så hon slipper få massa att göra såhär i början :)

Så jag skriver allt jag behöver göra i ett av mina gamla block. I det har jag asmycket hästgrejer jag skrivit från gamla goda tiden, när jag var en näspetande tolvåring typ. Det står massa kul i blocken, typ massa fula teckningar på tjocka ponnisar, lite hästnamn (mest idefix) inramat med hjärtan och några få viktiga anteckningar.

En jag hittade var när jag skulle tävla min sista lokala tävling på min all time fave pony Idefix.. på hägerneholm var det ingen som tog ut de tävlande på lokala tävlingar på samma sätt som djursholm, utan man fick ha lite skinn på näsan och säga till stallchefen att man ville tävla utetävling. Så i blocket står uppskrivet FRÅGOR TILL CARINA, sen massa frågor, och sen med slarvig handstil idefix's info typ reg nummer och sånt som jag skrev fort som sjutton medan jag lätt skärrad skulle ringa och ta reda på dem.

Sen fick jag anmäla mig själv och hoppas att jag gjort rätt. Bara för att åka iväg sen på tävlingseländet och vägra ut mig för att jag inte kunde rida ordentligt. Good old times som sagt! Rida ordentligt kan jag väl inte fortfarande så det är inte mycket som förändrats!

Nu ska jag uppdatera hemsidan. Kommer ta ett tag.


eh?

okeeeeeej jag gillar att TVÅ feta bildmappar plötsligt försvunnit från min portabla hårddisk..?? Hm, återkommer med resumén när jag hittat lite bilder!

det kanske låter gott

hej, längesen jag skrev här! kan kanske bero på att jag siktat in mig på mitt körkort! SOM JAG KLARADE IDAG!!! I tisdags skrev jag teorin först, fick 51 poäng och G är 52 (............), men jag tog nya tag och eftersom jag är så  awesome på att köra, hehe, klarade jag uppkörningen i fredags och fick samtidigt en ny teoriprovstid som var idag och here I am, med FEMTIOSEX poäng på teorin, BEVIS OM KÖRKORT så nu ska jag också tuta och köra! min körpremiär spar jag dock till imorrn, eller lör. Om jag får låna bilen imorrn kommer jag nämligen agera taxi åt Emelie efter hennes hoppgrupp, payback time :p

Är iaf så sjukt stolt över mig själv. Jag+körkort, den kombon trodde jag var omöjlig! Haha. åååå är så glad.

Är så glad faktiskt att jag i bara farten ska ta mig hårt i kragen och göra klart diverse resuméer, skivor, andra bildbeställningar och framförallt; hemsidan! :D Yay duktiga mig!


Körkort!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Jag lyckades faktiskt ta körkort! På första försöket! Helt galet! Så ikväll ska jag köra själv hem till Jossan och sen till stallet! Se upp på vägarna!

Nedräkning: 13 dagar kvar i Sverige!

Ojoj vad lite tid! Och allt jag har att göra! Har iaf varit ganska effektiv nu på morronen, och tex bokat kiropraktortid på torsdag! Jag har ärvt pappas fantastiska rygg så jag har nog mycket att se fram emot i framtiden. Det knakar bara jag sträcker på axlarna:p Men imorrn är det UPPKÖRNING och jag försöker att inte tänka på det. Men det kommer att gå asbra så länge jag inte missar nån skylt! Är nämligen inte så bra på att både köra i korsningar och läsa hastighetsskyltar samtidigt... Men alla andra skyltar lyckas jag se iaf. Men kör man 30 på en 50-väg blir man kuggad! Men det kan inte bli värre än vad som hände mig och mamma igår, jag tror aldrig jag ska tvätta bilen igen... Först får vi vänta rätt länge på att köra in, och självklart kör jag för att få träna på biltvättar! Så när vi äntligen kommer in i tvätten, så kör jag långsamt framåt och stannar när det står stopp. Och sen börjar det tvätta, och den kommer ungefär fram till bakrutan där det tar stopp. Så när den har snurrat på samma ställe i en minut börjar jag bli lite fundersam på om något är fel, och det är det ju såklart när den fem minuter senare slutar snurra, fortfarande på samma ställe. Vi hade precis ringt pappa för att han skulle kolla numret till dom på macken för det stod ju inte sär inne, när en tjej och en man kommer in och tjejen börjar klicka på knappar och får tvätten att åka tillbaka. Så då ska jag backa tillbaka till dörrarna men det syns ju inget genom bakrutan pga all tvål etc, så självklart kör jag rätt in i dörren, men det gick ju så långsamt så jag touchade den bara lite. Men då ska vi köra fram igen och börja om, så då gör vi det och tjejen (som knappast var mycket äldre än mig) tecknar och frågar om jag dragit åt handbromsen som man ska. Och självklart har jag gjort det, jag är väl inte dum heller! Men när den börjar igen så ser jag hur dörren framför mig liksom verkar försvinna bakåt, och först tror jag att det bara känns så för att borstarna åker bakåt, men inser att hela bilen ÅKER BAKÅT! Trotd idragen handbroms! Så jag panikbromsar och bilen stannar och mamma undrar vad jag håller på med, och så lyckas jag dra åt handbromsen en millimeter till plus lägger i en växel, för mamma tyckte att man inte skulle ha växeln i inne i biltvätten, plus håller ner bromsen. Och eftersom vi nu är tre meter längre bak än vi ska vara så stannar den jäkla tvätten igen. Och mannen som antagligen är den efter oss i kön kommer in och undrar varför jag inte hade lagt i handbromsen. Snacka om att jag lackade ur på biltvätten! Men jag behöll nästan lugnet medan han hämtade personalen, som tur var en annan tjej som sa åt oss att köra ut och sen göra om det. Men eftersom vi hade varit därinne i minst tjugo minuter och Lovisa stod och väntade på att bli hämtad i regnet så åkte vi hem iställt, och så tvättade mamma bilen senare på kvällen istället. Och då gick det såklart bra.

Alltså, aldrig mera biltvätt! Värst var det att jag precis innan pratat om hur jag älskade att åka i biltvätten när jag var typ fem för att borstarna var så häftiga. Snacka om att förstöra barndomsminnet!


Dag ett utan u:sek

Haha första dagen utan u:sek! Har jag överlevt? Ja faktiskt kändes det inte särskilt annorlunda men det kan ju bero på att det inte var så mycket som skiljde sig från igår:p Men jag måste erkänna att jag faktiskt var på väg uppför trappan för att byta om och fick vända om och gå till omklädningsrummet. Knasigt kändes det! Men det har ju mest med bekvämlighet att göra kanske... Men det jag egentligen skulle skriva var Lycka till! till 2011 års u:sek, ni kommer att fixa det superbra! Och jag kommer att sakna alla barn när jag är i Spanien:) Särskilt styrelseungarna...:p

Idag var det ju tävling och Svante var jättesuperduktig på framridningen, och skraj för solfläcken men modig för han vågade gå över den under hela programmet och han är ju inte direkt den modigaste hästen! Och han verkade nöjd med sig själv efteråt iaf. Och Isabella fick en fin rosett med Miniskrutt så då fick iaf en i familjen en rosettx)

Igår efter tårtävling och allt sånt åkte jag hem till min kompis Anna för att träffa henne och Malin, och det var supermysigt, vi kollade såklart på Melodifestivalen och jag sågade typ alla fast jag gillade faktiskt Le Kid och Danny.

Imorse övningskörde jag inne i stan! Det var jättekul fast en gång blev det lite läskigt när jag skulle byta fil till vänster och så smalnade vägen av på högra sidan så att jag nästan skrapade in i betongräcket:s Men resten gick bra!

Och förresten så måste jag säga att det var genialt på tårttävlingen att ha kladdkaka-chokladbollssmet-kladdkaka och chokladbollar ovanpå det! Nästan så man tror att dom tagit reda på mina favoriter i förväg:p Tur (eller synd?) att jag inte var domare haha. Men den tårtan ska jag göra nästa gång jag bakarxp

Och jusste Sofia undrade hur länge vi ska vara i Spanien, och Jossan åker till Thailand sista mars, men jag stannar antagligen längre. Typ kommer hem senast i höst tror jag! Så alla måste pussa på Calippo och Svante åt mig! Och Hampe och alla andra söta hästar!


Flashbacks + stort problem!

Har precis läst igenom våra blogginlägg från februari 2010 lite snabbt! Då skulle jag också strax på resa fast till Vietnam, och så var det väldigt mycket hoppgrupp och fysikprov och sånt. PLUS att det var ju årsmöte då också! Haha och så skrev jag att jag undrade hur det skulle bli med nya u:sek. Och det blev ju bra! Men nu är ju frågan istället hur det ska gå för u:sek utan mig?! Asbra naturligtvis. Jag har idag varit i skolan, shoppat nödvändigheter till Spanien (typ nagelsax och plåster och sånt) och sen har jag med assistans av Tippan fortsätt mitt quest med att göra klart tygtavlorna. Jag tänkte att jag hänger upp dom och sen flyr jag landet... Haha nejdå dom blir fina! Men det tar galet lång tid, men snart är hälften klara! Och jag är nästan lite glad att det var så få skötare som gjorde tavlor. Men bara nästan. Och sen kom jag på att jag har varit väldigt dålig på att lägga upp bilder. Kan bero på att jag inte fotat så mycket på ett tag! Det får bli min ursäkt. Men det stora problemet är ju bloggens namn! Jag tror vi har pratat om det nån gång men vad händer nu med namnet när vi inte är med i u:sek längre? Svaret är: Ingenting! Heh för usekrummet är ju fortfarande den bästa platsen att hänga på i stallet! Men det får väl bli Life of Spain ist för Drk kanskexp Eller Drk in Spain? Knasigt kommer det bli iaf, och på fredag är ju sista mötet;( Så idag ska jag städa lite i mitt skåp, och förbereda för flytten in i familjeskåpet istället! Jag har nog inte bytt om mer än två gånger i omklädningsrummet på tre år! Knasigt x10000000... Men jag tänker inte på fredag/lördag utan taggar för tävlingen på söndag istället! Det blir sista och första för mig på terminen! Taaggaaa!!!


Calippo tyckte att det var tävling redan i fredags!

Träffade Ullis på bussen idag, och fick lite flashbacks när jag såg den här bilden som jag snodde av Jossan.


Jag klarade det!!!

YEEEES jag klarade teoriprovet! Med två poängs marginal! Så nu måste jag såklart klara uppkörningen också... Men den är jag mer orolig för:p Idag har jag hjälpt Jossan att plugga lite efter skolan, hon har sitt prov imorgon! Heja heja!!! Det kommer gå bra!
I fredags hoppade jag Calippo som var jätteglad och jättetaggad så det blev jag med:D Så jag var jättepigg när jag kom hem på kvällen och var tvungen att se sista avsnittet av Midsomer Murders som vi spelat in, det var bra men sorgligt att Barnaby slutar:( Sen i lördags red jag Melron och det gick bra, och i söndags sydde jag klart den första tygtavlan!;D Så nu har jag bara typ tre att sy kvar... Men jag ska sy klart alla bakgrunder ikväll så att det bara är att sy fast själva tavlorna sen (det är det som tar tid...). Men det är synd att det får plats nio på varje och på den sista blir det bara fyra! Så det får bli en ny omgång tygtavlor snart tycker jag:p
Idag passade jag dessutom på att sno en massa bilder från Jossan när jag ändå var därx) Så snart har jag femtio miljarder egobilder! Hmm jag måste börja fota Jossan mer i smyg...


Här blir jag uppäten av Aronxp


RSS 2.0