Nerdy day

Yay! Idag har jag levt ut min nördighet till max, för jag var på sci-fi-mässan i Älvsjö:D:D:DXD Med hela familjen utom Lovisa som slagit sig igen plus Isabellas kompis Nea och Marie från min japanska. Jag och Marie gick runt och pep över Star Wars-posters, snubben från Star Gate Atlantis som jag inte kommer ihåg vad han heter och diverse andra nördiga grejer på ungefär samma sätt som twilight-fans skulle gjort om det var en twilightmässa... Helt galet kul! Så idag har jag köpt en 3D-poster på Darth Vader, tre mangaaffischer (det fanns en del manga och lite twilight och Harry P osv), två assnygga t-shirtar varav en med Kakashi och en med Death Note plus att jag och pappa snackade med Star Gate-snubben och fick hans autografXD Så nu ska jag somna lycklig! Och jusste jag fotade mig med Storm troopers och en rebellarmésnubbe också! Och ni som inte fattar vad jag skriver om borde plugga lite science fiction helt enkelt! 

Ps. Imorse jobbade jag och igår var Globen kul! Köpte ett par jättefina benskydd (såna där med ludd inuti) som jag ska använda på Svante nästa gång jag får rida honom:D vilket lär bli om ett år eller så...

Söööt

Kollade precis på Svt play, haha kändes verkligen skumt att se Johanna, Annika och Eva på tv live från globenXD Men dom var jättefina och Luna var jättesöt! Nu ska jag sova och tagga inför Globen på riktigt imorrn, ska dit med Jossan och Lovisa:D Och sen är det massa shopping!


Bilder från förra fredagen

Förra fredagen var jag nämligen ridlärare åt Emelie när hon red Karminelli! Emelie väntade sig säkert ett lugnt pass där hon kunde harva runt i spåret, men tji fick hon! Jag var ridlärarn med ögon i nacken! Fruktad av alla! Här är bilder :


En häst i deras mysiga stall, tror det är hästen med för många täcken som blivit vräkt därifrån?


Lite missförstånd i början


Stilleben


Haha notera mangadroppen. I början gick det som synes inte så bra.


Men oj! Efter en timma med mig gnatandes på marken så! Kolla schvunget!


Så lyckliga de två!


Glad häst efteråt


Fotade sen Emilia med kompisen Taikon


Samma häst i hagen dagen därpå


Slaris


Tror det var Emilia som babblade om att pegasus är svart? Well, här är bildbeviset.


Jag räknar Stallbästisröster! Glöm inte att rösta om ni inte gjort det! Tur att den som fotade inte fick så skarp bild, hehe

Nummer 3 vann!

Wie


hjälp mig att välja!

Säg att ni ska köpa en affisch på My Way. Vilken av nedanstående skulle ni då helst köpa? (OBS alla är oredigerade, måste välja en innan jag redigerar... ) 



# NR 1





# NR 2



#NR 3




#NR 4



# NR 5



# NR 6

Snömys

Snart kommer Jossan, då blir det snömys framför datorn! Idag har jag varit i skolan och sen käkade jag lunch med Henrik som ville ha en bra ursäkt till att komma senare till jobbet... I helgen har jag hästat 24/7, Jossan var stenhård ridlärare när jag red Karminelle vilket gick mycket bättre än jag trodde. Sen var det Hampe på hoppningen och på lördan, han var jätteduktig:) Och igår red jag världens lurvigaste lilla häst, Ringo på islandshästridskolan, han är 28 år, mörkgråbrun med bomullsöron som är vita inuti<3 Såååå gullig:D Sen var det mocka bajs och sen var stallhelgen slut. Men i lördags kväll hade jag lite liv iaf, då var det filmkväll hemma hos Marie i min klass, mys! Mindre mys att hon bor i Huddinge så det tog en och en halv timme att åka hem:p Men bäst i helgen måste ju ändå vara Johanna, tänk att vara bäst på allt bara så där!x) Jag hoppas att hästen heter Luna efter Luna Lovegood, det vore epic. Bara att tagga inför Globen alltså!

Karamell

Idag ska jag och Jossan åka till Karminelle för jag blev tillfrågad (tillsagd?) igår av mamma och Lovisa att det vore toppen om jag red henne idag. Så då ska jag göra det:p hehe det var aslänge sen jag red henne, ska bli spännande! Det trista är att igår så pratade jag med Cornelia om att jag alltid är ledig på fredagar från skolan, men att jag ändå aldrig får sovmorgon för det kommer alltid en viktig anledning till att gå upp tidigt, men just till idag så fanns ingen... och här sitter jag, halv tio på morgonen efter att redan varit vaken en timme och bloggar medan jag käkar frukost. Och det är alltid en hästanledning så man kan ju inte direkt strunta i den. Men men egentligen passar jag inte för att ha sovmorgon, blir alldeles för seg och långsam då... 
Nu till det intressanta: igår hoppade jag Lord:o Det var fett kul, men han var verkligen liten, jag råkade välta en kon med foten i svängen... haha! Men han var jättegullig:) Fast jag försökte faktiskt få Twiggy först, det var jag och en till långis kvar som inte fått hästar och Twiggy skulle gå, för jag har aldrig ridit henne och hon ser så rolig ut:p Men så fick jag Lord istället och det var ju kul;) I går morse red jag Calipposkruttisen och han var bäst som alltid<3<3<3 Fast hans nosgrimma hade gått sönder, först trodde jag att han kanske inte skulle ha den längre eller nåt sånt men den var ju bara trasig, så jag fick byta den. Men det tog en liten stund att hitta en ny fin med rätt färg... Men nu måste jag gå och borsta tänderna och sånt där, och ladda inför en heldag med hästar!


Hästen som faktiskt inte har nosgrimma längre (och helt ofixad)... Visste ni att Karamell är det vanligaste ponnynamnet? Tur att hon inte heter det då...x)


hepp hepp!

Red istället för Emelie på hennes dressyrgrupp idag! Hon skulle ha Aron vilket inte riktigt passade sig för mig, så jag fick S och han var jätteduktig! Nu ska jag köra vidare med alla foton! Hej hå! Det enda är bara att jag inte riktigt vet vilket pris jag ska sätta.. :s

vad gör jag just nu?

Fixar bilder från helgens div 3! Det är folk som mejlat om bilder så jag har blivit jätteproffsig fotograf helt plötsligt som mejlar testbilder hit och dit. Jösses va! Sen håller jag parallellt på att lägga upp bilder i ett album, efter det ska jag uppdatera alla gallerier på hemsidan öht. Och idag lämnade jag över kalenderbilderna till Nelson som ska fixa dem till supersnygga kalendrar, lagom till julrevyn! Yay!

Nu ska jag jobba vidare. Man har ju en liten verksamhet liksom.


så kan det se ut!


Bilderrrr

Jaha, då är man paj i ryggen då. Man skulle ju kunna klaga på det ett helt inlägg men istället lägger jag upp lite bilder från när jag och Jossan fotade i dimman:)












 



 

 

'








Blö att alla bilder blev kapade på högersidan, men jag orkade inte ändra alla men stackars VIP hade bara en halv mule...


Jag vet!

Om vi hade mindre att göra skulle vi kunna komma på en massa roliga saker att skriva om/fota etc! Synd att jag inte har mer energi än att skriva dom här två meningarna just nu...

vet inte riktigt

(jag ska lägga upp bilderna från hoppgruppen på fb strax)

hmm... den här bloggen har blivit tråkig. Vad ska vi skriva om liksom? Några förslag? Frågor? Eh?

Annars kan jag ju passa på att påminna alla: Rösta på Stallbästis i stallet! lägg lapp i u:seks brevlåda med namn (för-och-efternamn) och favorithäst och ponny! Man får rösta typ hela november.

Förra årets vinnare, yee:


häst - calippo



ponny - lemon

körkortstillstånd!!!!

Vet att det här är helt oväsentligt för er stallfolk + rätt lite att jubla för men nu när jag kom hem hittade jag ett brev från transportstyrelsen. Med mitt körkortstillstånd i!!! tjoho!


påminnelse till alla julrevyare

KOLLA HEMSIDAN, där står ALLA träningstider. Vi har typ inte hunnit sätta upp de nya tiderna på anslagstavlan så hemsidan är bäst att kolla på just nu. 

Och hör av er om man inte kan komma på nån träning förstås. Såklart.

måndagsfail

Hehe vaknade imorse, tänkte "Vad har jag för rolig lektion idag då?", kollade  im in kalender och insåg att jag missat att göra världens största inlämning som var till idag... MYS! Den bestod av att skriva 400 tecken (och nej, jag överdriver inte) TVÅ gånger... Jag började en halvtimme vid frukosten, fortsatte på bussen, under lektionen och blev klar halv ett... 24 sidor blev det allt som allt. Sen när jag skulle åka hem smsade Jossan och sa att hon i princip redan var hemma hos mig. Så då fick hon vänta i kylan den lilla stackaren. Och stackars Ullis kunde inte komma för hennes marsvin är sjukt:( Så då blev det ingen epic guitar hero-eftermiddag men Jossan och jag spenderade den istället med att ha allvarliga samtal om framtiden och välja ut affischbilder. Nu ska jag gå och kolla på TV och slappna av lite...


Jag och Svante på hopptävlingen!


Förresten så gick det fett bra med Hampe igår på dressyrtävlingen, 62% i LB:3 liksom! YEAH! Men Svante fick en släng av "OJ jusste jag är ju ASRÄDD för att vara helt ensam i ridhuset OCH det är blombokstäver här inne" så den stackarn var spänd som bara den hela programmet och ville inte ens gå framåt... Så det gick inte så bra alltså men han är ändå gulligast<3

 


bara så ni vet

Har inte varit en sekund på DRK under hela helgen. Väldigt konstigt. Detta kommer dock återgäldas, eftersom nu är höstlovet slut (inte för mig dock, haha har evigt höstlov!! På gott och ont) och det innebär att nu är det 4 veckor kvar till julrevyn. Och fyra veckor kvar till julrevyn innebär INTENSIVT repande av diverse julrevygrejer. Holy moly (ska försöka sluta säga det).

Annars har jag varit hos Frasse ungefär hela helgen, longerade honom både idag och igår! Veterinären ordinerade 5 dagars longering och sedan skrittning och upptrappning på det viset eftersom Frasse är både otränad, stel och har ont i ryggen. Japp då kör vi!

ps, sablar det har börjat komma in hö i min nya (rätt så) och dyra (mycket) mobil! Inte mycket hö jämfört med min gamla mobil, öppnade man den ramlade det ut så mycket hö att man lätt kunnat fylla en höpåse, men ändå. Det känns inte som att Xperia+hö passar så bra ihop.

Rapport från hoppgruppen

Har ju helt glömt bort att berätta om hoppgruppen! Inte för att jag brukar det och inte för att det hände något intressantare idag än vanligt, men ändå!

Innan det hade jag och Elisabeth förresten den mest ineffektiva luciaträning världen någonsin skådat. Typ det här hände: Linn och Elisabeth slet i en colaflaska, jag tjöt och försökte skydda mig med gröna gosedjuret, Sara fick panik och kastade sig under bordet och Mathilda bara skrattade... Sedan handlade det mest om att lära Sara att sjunga med magstöd. Hon får nog öva hemma, tio minuter varje dag!

I allafall,

I hoppgruppen red jag Drabbesöt förstås. Han har tagit igen sig efter den rätt kalkonartade hopptävlingen förra veckan, viftat bort skammens rodnad från hans glänsande ganascher och ryckt upp sig. Nu bövlen skulle han minsann visa att han var den hoppskolade Foxy Horse han faktiskt är!

Och, tja. Vi var väl ungefär lika trötta bägge två. Jag i huvudet och han i kroppen. Bägge försökte dölja det genom att överdriva hoppstil (jag) och pinna på extra fort (han).

Vi var rätt få eftersom det var höstlov, och det var ju kul. Vi skulle göra volter efter varje hinder på en långsida, (i galopp, hur svårt är inte det??) och när det var min tur började alla flytta sig från voltområdet. Typ som när alla på uteplan går fram mot en när man ska slå bollen i brännboll. Nu var det kanske berättigat eftersom jag inte är en fena på att svänga hästen (på liten volt, i galopp) men ändå. Samt att vi hade PUBLIK. Händer aldrig annars eftersom vi rider så sent. Men nu var det halva dressyrgruppen plus en massa andra. Och Lina var snäll och fotade. Hon var min mamma idag förresten, tog min tröja, förhörde mig om lördagens planer och höll allmän ordning på mina saker. "Hur kommer du hem nu då?" frågade hon med viktig uppsyn. Jag sa att det gick bra att gå hem, sen när jag var nästan hemma kom hon utspringande ur hennes bil som stannat vid vägkanten och hojtade "Hopp in i bilen med dig!" Ja mamma, bara att lyda!


Kolla snygg bild Lina tog! Jag och Drabben flyger! Spöar skiten ur alla andra! Mot nya äventyr!


Sen övertog Ebba min kamera i hemlighet medan jag irrade runt med hjärtat i halsgropen och trodde den var stulen. Och det var den ju också, på sätt och vis. Jaja, Lady är det här i allafall (ur grodperspektiv)

(varför är jag uppe såhär sent för? Jo, jag ritar av Mary-Kate och Ashley Olsen förstås. Dom var kända typ 2003 och gick runt i bohem-chica kläder)

KLAR! fast inte riktigt...

Igår natt blev jag och Jossan klara med novembernumret!!! Men idag har jag korrekturläst och rättat till lite grejer, plus att vi måste ta en bild på mig till krönikan... Men snacka om skönt det känns! Och idag så gjorde vi dessutom klart manuset till Julrevyn, var ju ett par bitar som fattades... Så nu ska jag äta lunch och sen åka till stallet:) Bara kalendrarna och affischerna kvar...

Dagens planer

Idag ska jag till Emelie för att fortsätta med stalltidningen. Sen ska vi fixa med julrevyn och kolla pjästräningarna. Alla datum finns ju nu på hemsidan men vi måste ta bort folk som aldrig kommer från vissa roller och ge andra, mer aktiva en till roll. Så om du läser detta och känner dig träffad (aldrig kommer på en träning fast du egentligen borde) kan du ju pallra dig bort till en telefon och ringa någon av oss och säga att du vill/inte vill vara med! Som sagt, snart fyra veckor kvar...

Nä nu ska jag gå en promenad i den krispiga höstluften.


Finns det något sötare?? Shettisarna på Frasses stall. Lakrits och Kolan heter dom. Gissa vem som är vem.


Lite dimhästar från i måndags som vi fotade

Stanley


Hubbe övar dressyr

Yes äntligen EN bra på VIP! <3


Drabben <3


Rivaldi och Dotzi. Kolla noga på bilden, Dotzi har grimman i munnen :( Jag befriade honom sen från den.

tjoho

Det är tur att Jossan lägger upp bilder för sånt hinner inte jag... Men så har hon ju inget att göra när jag är i skolanxP Nu har jag ridit Calippo två dar i rad, igår gick det inte så bra men idag gick det bra:D Vi övade en del av programmet inför LB:3n på söndag, och när Gunnel frågade vilka jag önskat innan lektionen skulle börja, och jag svarade Svante och Hampe, så frågade hon om jag kanske hellre hade velat få Hampe idag? Men med tanke på att jag fått Hampe ISTÄLLET för Calippo tre ridlektioner på på lika många veckor så tyckte jag att det var faktiskt ingen som helst fara att ha Calips idag istället för Hampe. Men det vore ju trevligt att få rida Svante nån lektion också... Aja jag håller på med tidningen och bilder till affischerna lite blandat just nu, tills fingrarna börjar krampa och ögonen går i kors! Tjoho! Deadline på fredag! Idag lärde jag mig deadline på japanska men jag har redan glömt... På lördag ska vi paddla kanot:D

Att credda eller inte credda

Idag tömkörde jag Frasse! Han var jätteovillig i början, för han fattade inte vad jag ville, eller försökte vilja, eller försökte få honom att vilja. Eller alltså, jag fattade inte riktigt heller. Men i slutet, då fick jag allt kläm på det där med tömkörning! Och då blev Frasse glad, för då förstod han vad jag ville, alla var glada och lyckliga och vi gick hand i hov mot solnedgången.

Jag har tänkt på en sak, det känns lite tjatigt att hålla på att credda foton hela tiden. Alltså typ "foto: Josefine Hansson blabla", men det känns ändå som att jag borde göra det för annars känns det oseriöst. Å andra sidan har jag ju ingen sån fotoverksamhet (än). Men det är ju fortfarande så att jag litegrann sliter för det jag gör. Alltså går upp sju när jag lika gärna kan sova till tolv och står utanför en hage i frost och med femtio kardborrar på benen, fotar utan vantar och får kramp i tummen när jag fotat rakt av i två timmar utan paus, plus är genomfrusen. Då kan man i och för sig tycka att jag borde strunta i att visa fotona såhär på en blogg, eller nätet överhuvudtaget. Men jag älskar att fota, och då vill jag göra det. Sen är det synd att dom bara ligger helt oanvända i sin fotomapp utan att någon annan kollar på dem utom jag som slänger ett nostalgiskt öga till dem då och då.

Därför fortsätter jag att credda mina bilder?

Såna bekymmer jag har, det är ju för bedrövligt.

Kanske borde jag sluta fota.

Eller sätta på mig ett par vantar.

Å vad det regnar

Och jag som ska tömköra Frasse idag! Dom har inget ridhus, så man måste vara utomhus på volten. Men så är det ju för 60% av Sveriges alla hästägare, så jag antar att det bara är jag som är bortskämd.

Annars ska jag till Emelie sen och fixa med tidningen, julrevyn och andra knasiga grejer. Tidningen kommer vi göra klart innan fredag så den kommer komma ut rätt tätt inpå oktobernumret... Ni har väl inte glömt att läsa nr 2 på hemsidan? Eller väntar ni tills pappersversionen kommer ut i stallet?

Nu ska jag förbereda mig mentalt för att gå ut i regnet. Det tar ett tag.

Får får inte får



Nu förstår jag varför hästarna är så rädda för får! Detta är vad dom ser!! Zombievarning!

Hopptävling 31 oktober del 2

Så! Nu kan ju ingen skylla på att jag är seg med bilderna! I vilket fall; det tar tid eftersom jag måste sätta på copyrightlogga på varenda bild först INNAN man kan lägga upp dem, eftersom nästan ingen creddar till mig (eller Emelie om det är hon som fotat) när dom lånar bilder...

Sen var det lite dåligt under LC-klassen (la bara upp bilder från ponny), för jag stod inklämd mellan den feta muren och massa andra hinder, hade ingen koll på hur banan var och ville inte vara ivägen för alla ponnysvängar så min rörelseomkrets var rätt liten. Bara liten bortförklaring eftersom vissa bilder är suddiga..


Emelie på Svante! Bilden var suddig, pallar inte ladda upp ny. Bilden var för liten, pallar inte lägga upp ny.


Kolla liten hon är om man tänker efter!


Glada hästskötare!










Taggad ponny




Mathilda och Elisabeth går banan på deras vis (peka ut vart man går först)


Ebba demonstrerar perfekta krattar-positionen


Sara och LG




Lovisa och Minette




Linn och Frosty




Melina (råkade kapa huvudet!) och Maik




Mathilda och Lady



Bye for now

Höstlov är för mesar!

Själv har man en helt vanlig skolvecka. Och imorrn offrar jag min sovmorron för att fota ponnysar i hagen! Hur tänker man dåxp Jaja allt för att årets kalender ska bli awsome:D Hehe fast det är typ ändå bara Jossans bilder som blir bra så jag är mest moraliskt stöd! Idag har jag vart i skolan och sen fixat tidning med Jossan, vi kollade lite på Julrevyn från förra året, fett kul (och lite pinsamtxD). Måste verkligen fixa över Julrevyerna 2007-2009 på dvd så man kan kolla i stallet... Eller vågar jag det? Fast äkta glädje är att skratta åt sig själv kanske?

Ps: Drabben var fett söt ju!

Hopptävling 31 oktober del 1

Bilderna från IGÅR (snabbis jag är!!) ser ni förresten att jag utnyttjat det där med att ändra storleken på bilderna? :p


Emelie red Drabben!






Aww glad Drabie<3


Rivaldi vann L:D med Malin


Ylva&Magnat

Del 2 kommer ikväll, promise ;) Måste skynda till Emelie nu!!

© av mig

Här är bilderna på alla leriga hästar jag fotade för några dagar sedan, om ni minns?














Haha kolla vad söt, Rivaldi hade hittat en pinne. Kan ju berätta fortsättningen, My Way försökte ta den, sedan kom Othilia och skrämde Rivaldi så han tappade pinnen. Otti stannade och vaktade pinnen, sen glömde alla bort den :p






Frosty var den ponny som blev mest fotad tror jag!


























































Haha. Jag har en annan blogg som jag haft i fyra år, men har ALDRIG tänkt på att man kan ändra storleken på bilderna innan man laddar upp dom! Har alltid undrat hur alla andra gör...






Körledare!

Förresten, på julrevyn kommer vi sälja affischer på hästarna samtidigt som kalendrarna! man kommer kunna beställa affischbilder utifrån små foton (man väljer från ett fotoalbum). Vi har inte framkallat dessa bilder än utan gör det i veckan, så ni kan få lite chans att påverka om det är nån speciell häst ni vill ha affisch på ;) Hoppgruppsbilder finns på fb btw! Och jag lägger upp bilderna från igår senast ikväll.

Ciao!


RSS 2.0