Det börjar närma sig..!

Hej hörni!
Nu har vi varit här i Spanien i mer än en månad! Det känns verkligen som att vi bott här hur länge som helst, dagarna är ju rätt likadana så man tappar lite tidsuppfattningen. Idag är vår lediga dag än en gång, det är därför vi kan blogga normalt. Haha, som sagt funkar inte internet så bra i huset så idag är vi i Coruña igen i varuhuset Dolce Vita som har free wifi i hela centret! Och eftersom Emelies dator behöver uttag har vi suttit på samma café som förra gången, i typ två timmar nu... hoppas dom inte tar illa upp att vi ska äta middag också, jag tror vi båda ska beställa tortilla (så SJUKT gott). Vi har iallafall sörplat på två koppar varmt i två timmar så vi borde kunna snaska tortilla i åtminstone en timma till. Sen ska vi matshoppa på Lidl, alla budgetshoppares mecka!

Varför är vi då lediga en dag till i veckan, undrar ni förstås? Vi fick ingen ledig dag förra veckan är det enkla svaret. Alltså passade vi på att chilla idag. Förhoppningsvis är vi också lediga nästa onsdag så jag hinner shoppa allt jag behöver inför thailand! Det är ju så att idag är det EN vecka kvar till jag åker. Det är helt sjukt kort tid. Jag kommer resa i typ tre dagar också pga mina tre mellanlandningar (mallorca, zürich och düsseldorf) så det är en rätt mastig resa....

Men jaja nog om det! Tänkte uppdatera lite om läget. Ni kan aldrig gissa!! I tisdags när vi återvände till jobbet och gick upp till nya stallet för att morgonfodra, vad fanns där i höet om inte ett nyfött föl!! Ååå jag dog av söthetschock, jag har aldrig riktigt tyckt föl var speciellt söta eller så men då hade jag heller aldrig suttit i halmen framför ett livslevande ett som nosade mig i pannan med sina supersmå näsborrar och titta på mig med stora mörka ögon..!

Haha, kommer inte på något mer nytt&fräscht som har hänt, vi har mockat, matat hästar, halmat boxar och fått halm i ögonen.

Därför kan jag istället göra en liten spansk shoppingguide! Har shoppat en del inför resan till thailand, men en del saknas (snygga skor, chica lösa byxor att glida runt i på alla flygplatser jag ska besöka, sjal...). Zara kan ni glömma. Den butiken är ungefär lika dålig som i sverige. H&M i Spanien är ingen hit heller. Satsa hellre på Bershka, Primark (kanske inte är spansk men whatever), eventuellt Blanco och Springfield! Spanskt mode är rätt likt svenskt faktiskt, förutom att alla skor är i bebissize, och kläderna är lite udda storlekar. Rätt konstigt att spanjorer inte är tjockare än vad de är om man tittar i deras matbutiker, bara vitt bröd och kakor och kex plus att nästan allt har choklad på sig. Fast en spansk typisk frukost är typ ett glas juice och tre kex. Stadigt och bra! Vi har tack och lov försvenskat det hela med mer mackor och så, annars orkar man aldrig jobba hela dagarna!

Idag har jag förresten shoppat ritgrejer! Tjoho! Här ska ritas!

Lägger upp lite bilder nu istället. Är så seg i huvudet att jag inte kan skriva normalt längre.

Äh det funkar inte trots bra internetuppkoppling!! ttyl

I Lugo!

Sitter pa ett internetcafé i Lugo, sa inga svenska bokstaver. Internet har inte funkat i huset sen i onsdags, sa vi har inte kunnat blogga eller nanting sen dess. Men vi lever fortfarande iaf:p Vi hade ingen hel ledig dag forra veckan eftersom Linnea och Javier var i Sverige och sen hade vi asmycket att gora pa helgen, sa den har veckan har vi tva st. idag ar vi inne i Lugo, en gullig stad med valdigt fint vader just nu. Sol och ganska varmt:) I helgen ska Javier och vart barnvaktsbarn Andrès hopptavla, sa vi ska vara hastskotare! Igar fotade vi (Jossan) tva av Javiers tavlingshastar, for dom ska saljas. Iaf en av dom. Pa torsdag kanske vi kan fa upp lite bilder nar jag har med min dator till A Coruna, for dar finns tradlost internet. I fredags kom fyra nya hastar, tva avelsston, en dressyrhingst som akte precis nar vi kom och nu ar tillbaka, och ett sto som dom ocksa ska avla pa, men hon hoppar varldscupen och ar vard tjugo miljoner kronor!!!:o Hon heter Madame Pompadour (vet inte stavningen). Lite laskigt att mocka inne hos henne!:p
har iaf inte ridit sa mycket senaste veckan, vi skrittade Javiers tavlingshastar (forsta gangen jag red en hingst!), och i lordags motionerade jag Gosis som Jossan brukar rida, for hon red dressyrhingsten som heter Sol.
Och idag ar det enmanadsjubileum! Tank vad fort tiden gatt! Fast det kanns som det var ett ar sen vi landade pa flygplatsenxp Men alla har ar sa snalla och maten ar jattegod sa vi har haft kul nastan hela tiden. Men lite mindre kul nar det regnar och man forsoker slapa en full mockkarra genom leran utanfor en utebox och hasten inuti forsoker smita och sa valter karran osv... Ni darhemma som jobbar i stallet kan vara glada att ni bara behover mocka en langa med uteboxar som sitter ihop och dessutom inte har lera utanfor! Har ar uteboxarna utspridda plus krangliga att ta sig in i eftersom det ar en hage utanfor varje sa man maste ga under ett staket... Men annars ar allt bra:p

bilder





Kan ni förstå att det tagit typ två timmar att ladda upp enbart dessa två bilder?? SUCK. Den övre är på Emelie och fölet Paulina, och den undre är på mig (!), Linnea och Andrés som vi barnvaktar på helgerna. Ja, han är 15 år. Fölet Paulina får förresten inte traska omkring i stallet fritt längre, eftersom vi flyttat upp henne till nya stallet med de andra fölen. Första dagarna stod hon i ett hörn och var rädd, men sen flyttade även en 28-årig morfarhäst in som kunde skydda henne lite mot de andra!

Så det blir bara två bilder! Få se om uppkopplingen tillåter fler nästa gång.

Annars går det bra! Vi har skött stallet själva i två dagar nu och kommunicerat riktigt bra med Couro och Oscar! Igår tillexempel när vi skulle stänga stallet kunde jag ha en riktigt djup diskussion med Couro när hunden Ratina hade sprungit bort.
"Ratina?" frågade han.
"Arriba" sa jag stolt, "ahora, no se." (övers. där uppe. nu vet jag inte)
"Vale." sa han (okej)
Jag försökte säga att hon varit uppe med oss i nya stallet sist jag såg henne, men så långt räckte inte spanskakunskaperna till.

Vädret har varit regnigt tyvärr de senaste dagarna, vilket gjort att vi inte kunnat rida så mycket. Vi har bara lyckats få ut Javiers tävlingshästar en stund i skritt innan vi fått ge upp...men imorrn ska det bli molnigt bara, tjoho!

Nä nu måste jag verkligen sova, har jättesvårt att komma upp på morgonen. Tur att Emelie är min väckarklocka. Ingen snooze på henne inte! Gonatt!

Chokladbollar i Spanien

Vi sitter och äter chokladbollar till efterrätt som Linnea bakat:p Imorrn åker hon, Javier och Javiers flickvän Anna till Sverige för att besöka ett naturbruksgymnasium i Karlstad (där Linnea bor) för att prata om gården, för dom funderar på ett samarbete med praktikplatser (ungefär som praktik iaf). Så om ni vill komma hit till Spanien så är ni välkomna;) Haha skumt att dom åker till Sverige precis när vi kommit hit! Det betyder att vi får styra och ställa själva i stallet till o med torsdag... fast Corro och Oscar är ju där såklart. Men lite läskigt känns det... Idag hade vi hoppträning, Jossan red Gosis och jag red Alf, och Alf var hyfsat snäll idag (förra gången blev han lite knäpp och kunde bara springa åt höger så Javier fick hoppa upp och rida en stund, sen gick det lite bättre). Men stackars Alf känner sig lite bortglömd för hans ryttare har inte kommit hit på två helger nu.
Idag var det mycket lättare att jobba, och imorrn behöver jag o Jossan bara fodra morgon och kväll och resten av dan är vi lediga:) Om det inte är superfint väder då kanske vi rider lite också:p
Men nu ska Jossan få datorn så hon kan gå in på sin mejl. Och eftersom dom åker bort så vet vi inte om vi får ta hand om internetstickan eller om dom tar med den, och då blir vi utan internet till på fredag. Vi ska iaf ta hand om en av deras hundar medan dom är borta. Jossan får ta hand om den, jag gillar ju inte hundar så jättemycket:p Jag funderar på att bära ner katten till huset istället...

uppdatering

Hej hej! Tänkte försöka slänga in lite bilder nu när vi har internet och så, men klockan är rätt mycket så pga segt internet blir det inte så många...

Vi har iaf haft ledig dag idag, jätteskönt! Jag och Emelie har varit hemma i huset och bara chillat, det behövs verkligen efter två veckors uppstigning klockan åtta och jobb 10 timmar/dag...Först sov vi till elva (Emelie sjusovarn sov till tolv), sen kollade vi på tv ett par timmar innan vi gick ut bakom huset och solade. Det var varmare ute än inne (!) så vi passade på att ha shorts!! Så himla skönt!

Sen gick vi in, kollade mer på tv och jag fixade naglarna och njöt av mitt rena hår. Haha, har aldrig varit såhär ren och fräsch i sträck på länge känns det som :) Imorrn väntar dock tuff mockning så då blir man äcklig igen. Dessutom ska vi lägga in ny halm i alla boxar så jag får se upp lite eftersom jag verkar fått allergiutslag på låren (INTE bra inför thailand, hoppas de försvinner!!)

Nu ska jag sluta babbla och lägga upp bilder istället!

EDIT: Äh, bilderna segar så himla mycket!! Försöker en annan gång istället....måste sova nu om jag ska orka mocka imorrn! Ciao!

Två veckor i Spanien!

Nu har vi varit två veckor i Spanien, och vädret blir bara bättre och bättre. Idag jobbade jag en stund mitt på dan i bara linne för det var så varmt:D Men på kvällarna och mornarna är det jättekallt... I helgen har jag och Jossan fått två hopplektioner, jag hoppade en ponny som heter Nena och Jossan hoppar ett ungt sto som heter Lady, och det var kul! Fast Jossans häst är jättesvår. Om ni kollar på Jossans bild i inlägget innan, bakom chefen som hoppar sin häst så kan ni se ponnyn;) Jag har bara orkat fota med mobilen än så länge så det är inte så lika bra bilder som Jossans men...
Om man ska göra en liten presentation av hästarna vi brukar rida så rider jag oftast:
Nena som är ponny, jättegullig och duktig på att hoppa men seg om man inte har sporrar.
Nikita som är en knasig tävlingshäst som brukar hoppa 1.30, men nu har hennes ägare lämnat henne hos Javier medan hon pluggar i Madrid. Nikita har iaf lite problem med att galoppera i normalt tempo men annars är hon söt:)
Alf som är Mini-Calippo, han är också lite knasig när han inte blivit riden på ett tag och älskar att hoppa så han försöker alltid styra i smyg mot hindrena som alltid står framme på ridbanan. Han ägs av en liten kille på typ tolv år som tävlar elithoppning på ponny, och han kommer typ en gång i veckan och rider Alf. För att vara så liten är han rikigt tuff som klarar av Alf när han blir lite knasig för att han får hoppa! Men Alf blir inte riden så ofta, typ en eller två gånger i veckan.
Jag har också ridit Javiers tävlingshäst Dolores en eller två gånger, hon är superfin! Men Linnea rider hans egna hästar och vi rider kundernas hästar.

Jossan brukar rida:
Lady, som egentligen heter typ Gentle Lady eller Genti Lady som dom säger här. Hon har också problem med att galoppera i normalt tempo men hoppar jättefint (fast ibland springer hon förbi).
Gosis, som ingen vekar veta vad han heter egentligen, men som ägs av samma ägare som Nikita och också tävlar 1.30, men han är iaf mycket lugnare än alla andra och jättegosig så därför heter han Gosis nu.
Och Jossan har också ridit Dolores.

Ponnyn och Lady ägs av en kille som heter Andrès, som är typ femton, och han är här hela helgerna och rider och då bor han med oss i vårt hus. Han är snäll men också lite knasig:p Fast alla är nog lite knasiga här:p

Vi jobbar iaf mest med Linnea, men det finns också två killar som heter Corro och Oscar, men Corro tar hand om unghästarna och Oscar gör just nu lite allt möjligt eftersom dom håller på och inreder ett av stallen plus bygger en löshoppningsbana. Och chefen är ju Javir, och han är en jättestor tidsoptimist (mycket värre än Jossan). Så därför gör han tusen grejer på en gång och tror att det ska gå mycket snabbare än det gör i verkligheten. Mer om det en annan gång:p


Jossan gosar med hunden Tina och Missyfo:) Till historien hör att Jossan satt och smörjde och sen hade hon inte så mycket annat val än att börja gosa!

Mer än denna bild kan jag tydligen inte lägga upp för uppladningsgrejen failar hela tiden... Aja det blir väl fler bilder sen!

!vamos ala stabla!

Haha nä jag vet inte. Kan inte prata spanska än. Men iaf!

Idag är vår lediga dag så vi är i Coruña i ett köpcentrum. Vi har just ätit tortilla (såå gott) och ska strax fortsätta shoppa! Jag letar chica beachkläder till thailand och emelie ska ha tjocktröjor typ.

Kan berätta lite närmre om härifrån! Vi bor i ett hus typ 100 m från stallet, det huset är svinkallt eftersom dom inte vet vad tätning eller isolering betyder. Vattnet är det siochså med, det är lite fuktigt inomhus och det är vanligt att man andas vit rök INUTI huset. Hehe. Men det funkar bara man klär på sig!

Så det är alltså jag, Emelie och Linnea (också från Sverige som bott här snart ett år) som jobbar i själva stallet. Vi jobbar så bra att Natasha skulle varit stolta över oss! Snabb och effektiv mockning hejåhå, klappa på hästarna, fodra, halma, höa, släppa ut och in hingstar (jag brukar oftast släppa ut Conquestador, han som bet hål i min jacka om ni minns).

Som ni kanske sett har vi en något yngre men rätt lik Calippo som dock heter Alf, och en katten Mulle som är smalare och heter Missyfo (det är en kille). Sen massa hundar och såklart jättemånga hästar. Det finns massa åringar, hingstar, avelsston, några inackorderingar som vi får motionsrida och unghästar samt Javiers(chefen) egna tävlingshästar. Javier har fö så många projekt för sig att vi knappt hinner med, haha, eller ens han själv! Han gör ett ridhus ena dan, tar emot massa hästar,bygger nytt stall, är tävlingsveterinär, vill starta matkedja och fixar löshoppningsbana.

Så som ni märker är det fullt upp och massor att göra, så vi är jättetrötta på kvällarna... och internet funkar halvbra i vårt hus men vi försöker uppdatera så gott det går:) Å ni vill förresten säkert höra om vädret! I tisdags snöade det lite under fm, annars har det varit väldigt växlande väder typ regn/mulet/sol och blåsigt och rätt kallt, typ 5-10 grader. Men vi har det kul ändå! Hästarna är så himla söta speciellt den jag brukar rida som jag kallar Gosis, han är jättegosig och jag vet inte vad han heter heh! Han ser ut lite som Mantos, fast mer ponnylook och ljusare brun!

Här kommer lite pics, bara jag som varit geeky nog att fota än så länge hehe;


När vi mellanlandade i Barcelona...varmt!


Emelie och Linnea påväg till stallet från vårt kalla hus! :P


Ett av fölen!!


Stallkatten Missyfo!


Stallchefen hoppar sin hopphäst Dolores på träning!

Hinner inte ladda upp fler bilder nu, vi har suttit på cafeet i över två timmar så vi måste nog börja röra på oss... men vi uppdaterar så fort vi hinner!
Ha det braa ses


RSS 2.0