fullspäckad höst

idag har jag och Emelie varit här hos mig plus i stallet med Elisabeth och fixat med usekrummet (irl). Vi har även planerat för hösten. Det kommer bli den bästa ever!! Vi har så många roliga grejer på g ni aaaaanar inte!

En sneak peak dock: Vi ska göra en tidning!! En stalltidning! Förstår ni vad kul?! Och det ännu roligare med det är att ni kan medverka i tidningen genom att skicka in material, insändare, teckningar, bilder, noveller you name it till oss (mejla eller brevlådan vid tävlingsanslagstavlan). AWESOME!

Full rulle! Vi kommer aldrig vilja lämna usek i vår :')

Uti vår hage där växer det gräs

Krystad rubrik men vad gör man inte när mitt gamla förslag blev snott i föregående inlägg..? Jajja, dessa bilder är från betessläppet.. har precis gått igenom alla 1050 foton jag fotade dagen efter, så de lägger jag väl upp snart.......


De som blev kvar, Windy och Lady
















1,2,3 tomtesmyg!! Vi hade lite tråkigt medan vi väntade på Karin och den andra lasten med pållar


Sen lekte vi Tarzan. Jag tror ordningen på fotot är: stora bollar av gas! , je t'aime! och Haru ingen mamma eller pappa








Äntligen sommarlov säger Mantos!



Ingen drkpålle men söt ändå

Betestider: Kom och stanna ute natten lång

Inte alls snodd rubrik:p Iaf så sa ju jag till Jossan att jag skulle lägga upp bilder på bloggen igår kväll men istället kollade jag igenom alla bilder och valde ut alla potentiella bilder fråm alla album till årets kalendrar... Idag har jag städat mitt kaotiska rum och fixat och börjat skriva på mina delar av tidningen. Dessutom tänkte jag att jag skulle kolla vilka hästar jag bhöver fler bilder av (bra bilder alltså) och det var i princip alla... Hehex) Men här är några av dom bra jag redan lyckats fota så kommer väl resten så småningom;)


Det här var typ min enda bild på Navvis... Inte bra!


Alla hästar ville helst sova...


Gulliga kompisar


Dagens kärlekspar är Selma och Dotzi, men Selma verkade mest intresserad av vad som hände på andra sidan staketet, vilket fick Dotzi att oroligt gå fram och tillbaka mellan henne och staketet... Löööv eller vad?


Mulle testade en massa olika huvudkuddar, Lillis var kudde rätt länge men sen snodde Lemon hederplatsen...


Calippo är så gammal att hans bild automatiskt blev svart-vit


Melron är gosehästen nummer ett


betestider: ge mig din hunger, ge mig ditt gräs

Äntligen sommarlov!






































Resten av Sundby

Såååe




Är det en alien? Eller en fluga? Eller en ponny som råkat bli lite för blå?








Mathilda och Lady råkar halka lite






Vinnarsmajl!






Har man ingen kamera får man försöka på annat vis




Jag vet inte riktigt








Lemon tar emot de tävlande med öppna armar(hovar)

Så det var väl ett par styckna... nu hade jag tydligen sagt att jag skulle lägga upp "minst en grej till". Jo tjena. Eller kan ju försöka.


Snigeluppladdaren

Å så söta hästar vi har fotat idag! Grejen är att jag nu fotat ca 1000 bilder BARA IDAG (rensa). Och sedan ligger jag ju efter med en massa bilder här! Det är jättemånga bilder jag vill lägga upp! Så nu kommer det bara från tävlingen om ni minns (det var en final på Sundby sjätte juni, men det var ju evigheter sen). Sen tänkte jag under SAMMA KVÄLL lägga upp från nästa grej vad det nu är. Aja. Först kör vi Sundbytävlingen. Coming soon!


Cykeltur

Strax ska jag o Jossan åka och hälsa på hästisarna på sommarbetet och fota till kalendrar och så:D Vi har ju inte sett dom på tre dar och det är alldeles för länge:p Jag bor mittemellan betet och stallet så Jossan cyklar hit först och sen ger vi oss av, undrar om hon kommer ihåg vatten den här gången? Iaf nu ska jag snabbfixa lite bilder;)


Nu är sommarn här for real!

Även om det känns som att den snart är slut... man har ju haft lov sen första juni så det är klart att man börjar tröttna. Hehe nej klart jag njuter av att skolan är slut. I alla fall, fick sommarkänsla eftersom
1) det var världens vackraste o varmaste väder idag
2) jag solade på altanen
3) jag följde med till betesläppet (betestider!)

Betet var awesome! Det gjorde inget att jag gick i shorts i högt gräs så mina ben var alldeles rödprickiga av utslag! Det gjorde inget att jag var jätteyr i huvudet eftersom jag inte drack något vatten (glömde, då får man skylla sig själv)! För när man går där med en häst bredvid sig som bara längtar efter betet (Maestro längtade lite för mycket kanske) och solen skiner, himlen är klarblå, man är omgiven av hästhagar och går i ett hav av gräs medan luften är tung av hästdoft och klöver så glömmer man alla bekymmer och bara tänker, livet är bra härligt ändå!

Vi fick gå en del vändor, och Emelie stod först vid grinden och fotade, sedan blev jag för fotosugen att jag var tvungen att byta så jag kunde stå vid öppningen och fota, medan jag väntade på att de andra skulle hämta fler hästar. Det tog ett tag. Så lång tid att jag blev yr i huvudet av solen när jag reste mig och började prata med hästarna och låtsades att jag var en indiankvinna och att hästarna var min flock etc. Sen kom de andra och jag blev normal igen. Hehe.

Bilderna håller jag på att ladda upp just nu, och förhoppningsvis kan jag alldeles strax lägga upp några i alla fall! Fast jag har inte lagt upp alla från div 3n så jag kanske börjar med det? Äh får se hur lång tid allt tar..

Vattenkrig #2 och en massa shopping

Idag har jag och Jossan spontanshoppat varsin mobil. Varför inte liksom:p Hehe och likandana är dom också, nya Xperia eller hur den stavas, fett snygg:D Jossan åtminstone är i stort behov av en ny... Själv kunde jag liksom bara inte låta bli för jag vill verkligen ha en bra mobil med internet och såna nymodigheter;p Vi köpte också varsin likadan kalender för den var snyggast och bäst så då blev det såx) Snart är vi smurfar båda två! Iaf så var vattenkriget kul:) Och imorrn åker alla hästarna till betet, vi är beredda med kamerorna såklart:D Plus att jag ska fota på Isabellas ridlägeravslutning, det är kadrilj med prins och prinsesstema...



Just nu saknar vi gulligaste Nilz som lämnade oss i måndags:( :( :(


Modellbild #1

Haha höll på med den här i photoshop rätt länge... :p Hoppas den inte ser konstigt redigerad ut! Finns en massa så det kan jag roa mig med när jag har tråkigt!


Emelie kanske inte känner igen sitt hår, det råkade bli lite rödare x) men det var snyggt ändå eller hur?

Epic failxD

Hehe, bilden nedan talar för sig själv när det gäller hur bra det gick att ta sig till ponny-sm idag...



Årsta-Runsten ligger tydligen i Huddinge, vi var i Nacka och virrade runt... Tack vare den ytterst dåliga hemsidan där klubbens adress stod = mitt i ett bostadsområde långt från stallet... Skumt nog men sen när vi ringde dom och sa att vi inte hade en bil då gick det tydligen inte att ta sig dit alls ändå... så vi fönstershoppade en stund i Sickla köpcenter som var rätt fint och Jossan köpte snoddar:p Sen hade vi photoshoot med mig som modell i ett provrum, får väl se om Jossan vågar lägga upp dom här sen:p Och för alla er som undrar (Mathilda) så ska vi veckan efter midsommar ta oss i kragen för då har vi en massa tid, håll utkik på hemsidan då alltså!



Hittade iaf en lite rolig grej inne i hästaffären, som låg vägg i vägg med en sportoutlet, så nu kan jag shoppa innebandyklubba inför höstens korp-satsning och ridhjälm på samma gång om jag vill;)


ska på bröllop

det är nämligen bröllop mellan  kronprinsessan och Daniel Westling idag. Dom glömde dock att ge mig inbjudan så jag får snacka med Kalle på säkerhetsbolaget så jag kommer in i kyrkan och får min vipplats längst fraam....



Dom här stekarna ska gifta sig

nu är jag ett år äldre

19 och raka vägen mot pensionen. Tänkte väl hinna med lite grejer emellan då. men grattis till mig!


rensat datorn lite

Har haft lite problem med minnet (till datorn fast sure irl också) så därför har jag nu rensat från hårddiskarna så förhoppningsvis ska fler bilder komma upp nu till helgen eller så! Här är några fler Sundbyare:








söte Frosty


das knopfenmäster




Minette är poppis!


Lorenzo

Imorse åkte Lorren på sommarbete, sen flyttar han till Bålsta:(:(:(:(:(:(:(:(:(:( Gullehästen<3<3<3 Alla undrar vad jag ska göra i höst utan Lorregull, kanske borsta mer på Svante? hehe:p Ingen aning faktiskt, jag vet ju inte om jag kommer ha jättemycket tid till att sköta och så eller typ ingen tid alls...
Igår kom vi hem från Göteborg iaf och jag åkte direkt till stallet med all packning. Jag skulle rida för Lovisa idag kl 19 men det är styrelsemöteparty hos Ellinor då så jag red igen igår istället, hade Torsten på lekarxD Han var bäst helt klart!! Snabbast av alla:p Och barbacka red jag såklart:) Sen red jag Calipsegullisen, inte barbacka men med kandar:) Och knoppad och fin var han också:D Fast han gillade inte kandaret så mkt så jag fick rida med långa tyglar typ hela lektionen, men det gjorde inget för han blev lika fin som vanligt ändå:p Han skulle nog kunna göra allt utan ryttare... fast då skulle han nog hellre sova på medellinjenxp Imorrn blir sista ridningen på terminen för mig, då ska jag rida dressyrprogram i Lovisas dressygrupp (hon är i Göteborg om ni undrar, vi byttes av) och förhoppningsvis för jag Torsten då, för det trodde hon inte att jag skulle få och tyckte att i så fall skulle jag både trilla av och skena runt på samma gång sa hon i princip och gav mig menande blickar... Vilken taskig syrra va? Fast det är klart att det är säkert svårt att rida honom jättefint på ett dressyrprogram (utan inspänningar som hon upprepade) men det betyder väl inte att jag inte får rida honom? I så fall får jag honom inte för att Tessan tycker jag ska rida stor häst eller att han inte behöver gå eller nåt sånt:p
Idag har jag iaf lyckats ladda upp bilderna från laghoppningen i fredags på fb, tack alla duktiga fotografer;) Ni får väl skriva till mig vilka ni var så jag inte glömmer nån... Iaf så har jag inte gjort så mycket annat produktivt efter att jag kom hem från Lorren. Men snart är det mumsig middag hos Ellinor:) Och Göteborg var kul förresten!

Jag fotade en massa på Svante och några som var i hagen för att muntra upp mig själv:p

 


OBS - detta är Alfred även om man gärna tror att det är Windy eftersom han typ ser exakt
likadan ut på den här bilden:p


sol+sjuk=ingen bra kombo

Kom hem från Göteborg igår! Det var kul! Speciellt som Emelie hann komma ner det trodde jag faktiskt inte! :) Vi kollade mest runt i staden, var på Liseberg etc.. men vi hade rätt roliga grannar! Vi tältade nämligen nästan bredvid göteborgs fältrittklubb! Haha! Trodde bara det var  något litet privatstall men tydligen inte. Så jag gjorde ett studiebesök dit och snokade runt lite. Just då hade dom en dressyrtävling som deras Ungdomssektion anordnat, något vi kanske ska ta till oss på Djursholm? Hehe i allafall var det jättesöta hästar.

Var dock sjuk under hela resan vilket jag visserligen varit snart 3 veckor. Idag mår jag verkligen inte bra vilket är superkul medan solen skiner. :(

Imorrn fyller jag år btw! obs obs!

Bättre sent än aldrig!

Imorrn drar jag ner till Göteborg och möter upp Ullis och Jossan som såklart haft supertråkigt utan mig! För nu är jag frisk har jag bestämt. Jag kommer som en räddare i nöden för mina stackars vänner som försökt äta nudlar utan att ha en kastrullis!
Idag är det (fortfarande) Lovisas 17-årsdag, tänk vad alla blir stora i år va:p Iaf så firade hon med att jobba heldag och sen åkte vi hela familjen med Farmor till Friday's och käkade middag, jag orkade äta både tre vitlöksbröd, en hel portion baby spare ribs och en cheesecake till efterrätt. Jag är stolt över mig själv;)
Nu ska jag sova så att jag orkar upp till bussen som går 8:05 från centralen imorrn... Ses på onsdag:p Då ska jag rida Calippooo:D Jag fck inte honom i  fredags som jag trodde men Cantos var superduktig så det var ok:p

nu drar jag till götet!

Kommer hem på onsdag! Kanske att Emelie kommer efter! Ses!


Ett par Sundby till

Min dator är så seg att jag bara kan fixa ett par bilder åt gången och då måste den återhämta sig en stund efter den pärsen. Men här är iaf några Sundbybilder till...




twiggsan


kolla söta jag hittade!


Linn beundrar Annie


Mathilda och Lady på framhoppningen


pour que tu m'aimes encore

För er som hängde med till Norrköping så kanske ni hörde mig och Elisabeth vråla en sång ur hennes franskabok; Pour que tu m'aimes encore av Celine Dion. Nu har jag skrikit bort min röst så jag kan fortfarande inte sjunga den här låten "normalt" men ni andra kan öva er så har vi battle nästa gång!





Tänkte att det var bäst att ha den där hon sjunger så man lär sig uttalet rätt...

:(

Ligger i sängen med ont i halsen, snor i näsan och är allmänt borta... Och imorrn är det ju sista hoppgruppen och buss till Göteborg... Lägligt! Har iaf vart men Jossan i Täby c på morronen när jag trodde att jag mådde bra och införskaffade ett sommarlovskort, så nu kan jag åka buss hela sommaren, yay:p Haha vi träffade både Gunnel och Annika där, Gunnel gick förbi när jag stod och läste upp den fina listan på alla obetalda kvitton som u:sek har:p Imorrn ska nämligen jag och Lovisa gå igenom den fina listan och börja betala tillbaka till alla som lagt ut pengar på kattmat och sånt... Inte (så mycket) kritk mot vår kära före detta kassör men det kommer nog ta ett tag att fixa allt. Känns bra att jag ska hinna packa och gå på min kompis studentmottagning idag, måste leta upp en sovsäck som inte använts på alldeles för länge för att nån ska veta var den är:/ Jag hinner väl langa upp ett par bilder på fb så sover jag en stund medan dom laddar...

Ojojoj

Hur kan man glömma det viktigaste? Här är Natasha, Torsten och Emelie...




Varsågoda;)


Fler pics från i söndags:)


Mellan varven roade jag och  Jossan oss med att fota oss själva...


Hela gänget med coacher!


Vattenkrig!

Ska strax till stallet och ha vattenkrig med Ling-Ling (haha Ellen du har rätt i att det låter askul:p)... Vi blir nog inte så många, känns som att alla dissar våra aktiviteter på senaste tiden. Synd för er som inte kommer = inga kladdkakemuffins och inget skoj vattenkrig! Hoppas bara att solen stannar kvar för det ser lite molnigt ut just nu...
Köpte iaf shorts med Jossan idag, och ikväll tänkte jag börja fixa bilder från helgen. Vi satt och skickade tusen bilder mellan varann igår så vi hann inte göra så mycket mer än fixa nya headers till bloggen och hemsidan och skriva om i söndags. Det tar mycket längre tid än vad man kan tro:p Fast en del av tiden gick ju åt till att spela Jossans nya favoritdataspel...xp


Gulligaste Calips i torsdags<3


väldigt få bilder från sundby

Orkar tyvärr inte fixa fler just nu... och jag har lite annat att göra också :) Men här är ett par styckna iaf! Typ fransarna i kanten på hela den hög med bilder jag fotade... och sedan har ju Emelie en miljard bilder också. Yeh!


Minette var väldigt ivrig att få komma iväg!


Aw, för vissa är det minst sjuhundratjufemte gången man lastar en ponny...


Frosty


Frosty hoppar (med Linn)


Twiggy på framridningen

Mm mer kommer inom kort, det kan ni räkna med ...

NY HEADER!!!!11

Nu har vi fixat ny header!! Fett snygg va?! :D Äntligen höll på att spy på gamla :D


Sundby och födelsedag

Lång dag var det ja:p Men kul var det;D Iaf så ska jag o Jossan fixa alla bilder och så imorrn! Men idag är det också födelsedag för Carasco och Leonardo, Carre blev 20 och Leo vet jag inte... Men här är deras födelsedagsbilder, vassego Natasha;)


 


tröttttt

kom hem från Sundbytävlingen vid åtta! Gah SÅ lång dag och det var ändå bara en förklass+lagklass. Var på Sundby i ca 12 timmar :s laget var jätteduktiga iaf och kom totalt på en fjärdeplats! Åh jag håller på att somna på skrivbordet, inte bra...


Dag 2 som arbetslös

Haha man skulle ju kunna blogga om det arbetslösa livet tills man lyckas få jobb, vilken affärsidé va? Känns mest som att jag ahr ett välbehövligt sommarlov:) Iaf så red jag gulliga Calips igår och idag, och som vanligt var han superduktig:D Jossan fotade jättefina bilder när vi red program idag på gummiflis;) Jag hade tänkt testa utan graman men han blv så laddad så jag satte på den när vi skulle börja inne på banan:p
Ligger ju lite efter med bilder, men har inte haft så mkt tid senaste veckan. Men nu är iaf bilderna från 7-gruppen förra veckan uppe på fb, får väl se när resten kommer upp...
Imorrn fyller iaf Isabella år (och Amy fyllde år igår vilket är väldigt kul, nu är hon också med i 19-klubben:p) och jag ska strax slå in presenten. Idag shoppade jag en massa studentpresenter med Ullis, sen åt vi lunch på Smaka på Stockholm, Barilla-pasta och en halv våffla var blev det:p Imorrn tar nämligen alla Åva-elever studenten, vilket betyder Anna och Malin:) Så jag ska på utspringet kl 13, sen är det mottagning hos Anna (Malin bor så långt bort så jag ger henne presenten på utspringet) och sen är det u:sekmöte följt av Adrians mottagning och sen hoppa Calippo:D Hehe det blir Calippo hela veckan för mig:p Men jag skulle egentligen bara skriva ett jättekort inlägg för jag ska sova, men jag lyckas aldrig med sånt... Iaf så köpte jag en jättefin sommarjacka på Beyond Retro idag:D Gonatt allihopa;) 


norrköpingbilder

lägger upp ett par nu









Hehe jag gillar deras hoppteknik...




SOMMAR!

Nu är det officiellt evigt sommarlov (tills jag börjar jobba och plugga i höst), nice:D Känn som att jag inte hunnit med att skriva om nånting den senaste veckan... Men iaf så var det ju norrköping i söndags, vilket var kul! Och igår var det Dagen med stort D. Jag var inte ett dugg taggad i måndags men det var jättekul hela dan, med champagnefrukost, studentlunch, knäppa filmer om klassen, utspring, flak, mottagning och sen party på kvällen:D Stort tack för alla fina presenter;D Nu ska jag strax till stallet och sköta, sen är det vårruset och sen tillbaka till stallet och rida Calippo:p Imorrn blir det studentpresentshopping och fika med Ullis, och så ska jag förhoppningsvis rida Calippo igen:) Fredag blir typ en salig röra av Åvas utspring, u:sekmöte, mottagningar och hoppgrupp:p Hehe jag kan nog inte ta det lugnt förrän nästa vecka, händer en massa i helgen också... Fullt ös arbetslösxD


så var man arbetslös då!

För igår lämnade jag Danderyds Gymnasium för alltid för att nu påbörja mitt liv på riktigt! School no more! Heh!

Tack till er som kom på min mottagning (inte så många från stallet) jättemysigt! Även fast jag var så hes efter flaket att jag knappt kunde prata. Guud när jag skulle försöka tacka alla för presenterna. Jag kraxade fram några ord som ingen hörde, och mamma fick läsa alla korten högt på paketen eftersom ingen hörde mig annars.

Idag är det ungefär lika hest i halsen som igår, men jag får väl försöka att inte prata så får jag förhoppningsvis tillbaka rösten inom några veckor!

RSS 2.0