km

igår var det KM! Jag tror aldrig jag har stått med så många fotografer samtidigt på banan nångång! Jag, Elisabeth, Dalia och Sara knäppte varenda ekipage, så nu har vi noga dokumenterat allas ritter! Lägger upp mina bilder ikväll typ..

nu ska jag in till stan och shoppa! Och göra teoritestprov.. Tror Emelie gör teoriprovet idag (riktiga)! Hoppas det går bra för henne! hon har lovat att berätta precis hur det var sedan, så jag är lite mer förberedd. Och eftersom jag gör uppkörningen innan henne ska jag göra detsamma till henne sedan. Om jag är vid medvetande under tiden vill säga.

alla kan ju ha fel

Japp. Jag tar tillbaka allt ont jag sagt om Gubben i lådan-låten! Den går på repeat i min mobil-mp3 och i datorn och typ överallt. Vet att jag är fett ute men jag hatade den (rätt omotiverat) när alla andra gillade den och eftersom jag inte är som alla andra är det väl lika bra att jag gillar den nu! Älskar texten, melodin, ackordslingan, allt!

Om man skulle ta och lyssna några gånger på den nu.

3 veckor!!!

Fatta att vi åker måndag den 21:a februari om nästan tre veckor!!! Gaah det är ju jättesnart! Hur ska det gå? Spänningen stiger... haha:p I onsdags red jag världens sötaste Svante och igår red jag världens bästa Calippo! Hoppas det blir Calippo ikväll på hoppningen:D Annars sitter jag här hemma och pluggar en massa inför teoriprovet som jag har på måndag... Jag börjar få svårare och svårare att föreställa mig ensam i en bil körandes runt på vägarna! Det är ju jätteläskigt ju! Och jag har bara tre körlektioner kvar innan uppkörningen! Och min körlärare tror att jag klarar det fastän jag blir helt förvirrad när jag inte vet vart jag ska...
MEN om alla andra klarar det så borde jag också ju;) Hoppas jag...
Idag är det iaf mitt näst sista u:sekmöte. Helt knäppt! Jag kommer gå dit i lagom tid fredan efter årsmötet och glömma bort att jag inte ska va med! Typ smyga in där och städa lite när ingen ser! hahahaXD  

tagga eller dö

om en vecka är mitt teoriprov. Om en vecka och tre dagar är uppkörningen. Körlektionen idag var ungefär den sämsta jag haft hittills! Men även fast oddsen känns pinsamt höga att jag ska lyckas kommer jag kämpa till sista bromspedalen och vänsterblinkningen! Plus att om jag failar på uppkörningen är jag rätt körd eftersom det är svårt att få tider snabbt efteråt för omprov och vi åker ju den 21/22 feb!!

Å kommer tyvärr inte på något att säga. Jag längtar efter sommaren. Idag var så himla kallt. Jag har annars vaccinerat mig idag, fixat nytt pass och varit hos Frasse.

Nu måste jag göra teoriövningsprov.


uppdatering

Haha har den här bloggen legat på is ett tag eller vad? Vi har haft så himla mycket att göra, med årsmöte och jobbsökning och allt så bloggen blev lite bortglömd:p Men för alla er som inte hört det så ska vi iaf åka till Spanien med 99% säkerhet och jobba om ca en månad! Haha fast vi får väl se hur länge vi stannar, beror ju på hur bra vi trivs! Men det verkar väldigt bra, det är en svensk tjej som jobbar där som vill ha sällskap, det är ett rätt nytt ställe så dom håller fortfarande på och bygger en massa, men dom har avel och tävlingshästar och en massa åringar och snart nya föl så det blir spännande! Annars har jag mest skrivit en massa grejer inför årsmötet och pluggat körteori som en galning för snart är det teoriprov och sen kommer uppkörningen!!! Jag är både jättenervös och inte alls nervös... Annars har jag ridit en del, mest Calippo såklart men också Alfred och Sasja:) Så ikväll får vi se om jag ska hoppa Hampe eller om jag får nån annan (helst skulle jag ju vilja ha Calipsen varje gång!). Och jag lovar att nästa vecka har jag tid att sätta igång med tygtavlorna så att dom blir klara nån gångxp


Ps: Jag funderar på att också göra en årsresumé, men med bara egobilder på mig och Calippo och några till hästar! Vad tror ni om det? :p


längesen+årsresumé september/oktober

Shooo!

Jösses hörni! Vi har inte hörts av på ett par dagar. I mitt liv har det inte hänt så mycket. Jag har haft körlektioner, planerat vårens resor, tappat bort min plånbok, haft panik över detta faktum, halvt kommit över den paniken, gått promenad med Z, kört Gillingebanan och sökt ett mycket välbetalt jobb som är kul, synkar med mina körlektioner och avslutas innan typ 20 februari. Jag har också hällt ut hela min garderob på golvet och rensat allt där!

Så, nån kanske vill veta lite om våra planer? Just nu ser det ut som att Emelie och jag kommer jobba i Spanien (tänk inte Mallorca, snarare blåsiga Atlantkusten) ett tag, vi måste bara få okej från chefen. Där i Spanien alltså, inte Eva om nån kopplade fel. Därefter ska jag om allt går enligt planerna flyga till Thailand och möta upp mina andra vänner och så ska vi hänga där ett tag, och sen eventuellt åka buss till Maldiverna eller flyga till Indien! Detta är ingen konstig dröm jag drömt utan detta kan bli verklighet!! Om jag bara skrapar ihop lite extra cash (nån som vill köpa lite bilder..? :p) innan så kan jag och Emelie komma iväg i februari! Can't wait! Så trött på att vara kvar här!

Och nu till min årsresumé! Bara fyra månader kvar:

September


Ridverksamheten startade på riktigt!






Pantara och Lina på dressyrtävling


Jag tävlade Silva då. Fart å fläkt.


Anna G och Hubbe


Glada funkisar!


Glada usekfunkisar! (Man blir glad av att vara funkis!)


Känner ni igen pållen? Travis fick ju representera vinnarhästen på Elitdressyren under en prisutdelning! Stoltheten pyser nästan ur öronen på honom. 




Eva och Fink!


Glada funkisaR!


Inte lika glad Minette, paddock under Eliten kanske inte var nån hit. Med munkorg dessutom :/


DRABBEN<3


Rivaldi


DRABBEN<3 och Zidane




Kadriljen under pausen på Eliten!


Eva fick presenter






Hoppgrupp (Dalia&Grappo)


Stalltjejerr


Victoria och Twiggy


Jag och DRABBEN<3 Han går på tygeln!!1


Under US-galan! Den är jättejättekul så glöm inte att hänga på nu till hösten! Dalia visar hur kul det är!


Hopptävling igen! Melina och Maik


Estrid och Frosty


EmelieR och Torsten


EmelieC och Ella!


jag och Vip<3


mulleeeee<3


Lookin' good


Fotade Rebecca och Nicke till Stigbygelns oktoberomslag!

Oktober


S


Walentino<3


Vi hade photoshoot med Lady. Om ni tror att hon är totalt fotogenisk tar ni fel! Det tar ett par tagningar då hon ser ut såhär innan man får...


...en sånhär bild! Som sedan kan användas i tex kalendern (ponny, oktober)


Magnat hängde i paddock


Joe


Linn och Lord


Det var tvära kast i oktober ang vädret! Först jättefint höstväder, och sen helt plötsligt världens novemberlera!


Otti


DRABBEN<3


Sasja


Dressyrtävling ännu en gång i oktober! Melina tävlade Piaf tex


och Sara tävlade Annie!


Emelie tävlade förstås Svante. Dom kom typ trea? Eller femma?


Oo här står visst jag och DRABBEN<3! Redo att galoppera in på tävlingsbanan och ta juryn med storm! Vet inte om det är jag eller Drabben som ser mest taggad ut här. Ser ni så fint jag klätt upp mig till tävlingen förresten? Tog med mig lite av Drabbens box på hjälmen också.


På banan! Galoppen ville sig inte riktigt, den tar vi nästa gång.



Sen var det plötsligt mörkt, läskigt och dags för spökkväll! Här är en av godisskålarna, hittar ni kackerlackan som Ellen placerade här i?


Elisabeth blandar bål



Småsötaponnis, Grappo och Frosty


Maik och Lulu


FrostGrap igen


Lemon


Taikon


LG o Frosty


två bruna ponnysar

Lady blev van modell den hösten! Här posar hon med Ebba


Jag fick Frasse i september/oktober, remember? Glad prick det där


Hoppgrupp, Sara och Stanley


Caroline och Twiggy. Visst älskar man hur Twiggy hoppar! Så söt!


Hah, hm, finn fem fel!


Joe i hagen


Awww Emelie och svante med första inkammade rosetten i mini-LD!


Emelie med nya sköthästen, Sickan!


Dalia och Mullesötkatt!


Jag passade på att fota Amelie och Maestro när dom ändå posade för snubben som fotade för Danderydskalendern!




När jag fotade Lydia&Steicea för Stigbygeln!

Här har vi nyblivna tevekocken Ellinor med tevestjärnan Othilia!


Dalia och Carre


Elisabeth och Annie


Tevestjärnan igen med den ännu okände Taikon på hopptävling! Taikons tid i rampljuset kanske kommer den också!


Eftersom mulle är sötaste katten näst min egna katt Elvira så får han en extra stor bild

November och December då kvar då! PHU.





äh

borde göra klart årsresumén och hemsidan! pallar inte!! Borde kanske blogga här! Men jag har verkligen inget att säga som hör till stallet, har alldeles för mycket annat att tänka på. Därför; red Taikon i lördags. Det var mysigt. Han är snäll. Och jag är inte så bra på att hoppa på volter.

seesbye

Dagens kvällsrapport

Tja allihopa Emelie här för omväxlings skull mot Jossan resuméer:p Sitter här hemma och har käkat middag samtidigt som jag kollade på Ellinor i halv åtta hos mig, fett kul det varXD Sen skulle jag äta min efterrätt som jag trodde var persikohalvor men det var tydligen aprikodshalvor, inte riktigt lika gott... Idag har jag hängt med en kompis, sen haft körlektion som gick bra och var spännande, sen var det raka spåret till stallet för att låta mig intervjuas av Clara i DUS till hennes skolprojekt! Jag och Rebecca fick babbla en massa om stallet så det var kul:p Och så gullade jag med Svante och Calips, som var söta och förhoppningsvis glada att se mig:) Igår red jag Calippo och han var bäst! I söndags shoppade jag med Cissi, kändes jättekonstigt med en ledig söndag... Imorrn ska jag iaf köra halkbana, det blir jättespännande! Jag är lite nervös, men min kompis Marie berättade vad man gör så snart ska jag läsa på om hur man räknar ut bromssträckor...:p Och imorrn ska jag också rida men då får nog mamma Calippo, undrar vem jag får? I lördags red jag iaf Svantegull:D:D:D Usch måste vi verkligen åka utomlands, jag kommer ha hemlängtan till Calippo och Svante ju! Jag får ta med dom helt enkelt;D Jusste i lördags hoppade jag Meghann också! Det var svårt men kul:) Och så såg jag Harry Potter 7 med familjen:p


Sötaste!

Också sötaste!


årsresumé juli - augusti 2010

Juli


Scoby solar!





Calippo


Lemon


Cito


Stanley


Emelie med Leo


Lulu


Twiggzan


Grap


Leo


Vi gjorde ju om usekrummet också! Såhär messigt var det innan, och då syns ändå inte golvet eller de värsta delarna!


...och såhär fint blev det efter! Innan terminen började och vi stökade ner det igen!


Vi fyllde usekrummet med saker från ikea och cafeterian, bla


I juli kom de nya pållarna! och alla är kvar! Det är väl rätt fantastiskt?


Zidane


älsklingssöta VIP!

Augusti

Toppis



Lemon


Mulle


Lord i full kareta


Torst muckar mot SMagnat


Aron tog ut sommarfriheten till max genom att göra en obligatorisk rymning!


Magnat när han "råkat" hamna utanför hagen och nu ville tillbaka in (men det gick inte)

Walentinooo! <3


igen!




Nu var det dags att hämta hem pållarna!




Remi ville inte hem hehe




Amelie och Hubbe


Linn och Frostis


Mathilda lånar ut sina vantar


hehe.. vet inte vad som händer. Kan det vara pga regnet månntro?


Lina och Stanley


Cito


Elisabeth och Annie


Walentino blir hemledd av Cornelia!




Taikon på hemmaplan


Solaris


vip!!!


när usekterminen så drog igång för hösten var det ÄNTLIGEN dags för usekfotot jag tjatat om hela våren! Här är innan, vi kan se vissa fixa till sig lite. Jag syns inte eftersom jag stod framför en spegel och frenetiskt fixade håret. Men vad hjälpte det?


Elisabeth och Annie!


Emelie R, Nathalie och Camilla


tjohow


Cantos vilar


Hästarna sattes igång, här är ett gäng påväg på uteritt


Vi fotade Aron "fur real"


ehw fin


Affepaff!


Fotade kadriljen som en dressyrkurs hade


Vi fotade även de nya, med Emelie som trogen förstegroom


Nån mer än jag som tycker sommaren känns väldigt långt borta?


Nicke stod en vecka på djursholm innan han bestämde sig för att flytta in!


Emelie knoppar Maik till Stigbygeln


Linn hjälpte till att fixa Joe inför hans photoshoot


Och jag gick ut med Zätasöt massa!!

ttyl!

liten paus

från årsresuméerna! Herrejösses de tar sin lilla tid! Jag skulle kunna komprimera det och bara göra typ en bild per månad och skriva liten töntig text till, men jag tycker det är roligare med mycket bilder (hoppas ni också gör det!) och sen kan jag lägga in såna slags bilder som jag inte visat från ex sommarbetet eller så. Dom bilderna ligger seriöst annars bara i sin mapp och väntar på att få bli raderade nån dag!

Annars har jag återhämtat mig från fjällen! Var hos Frasse i söndags och igår, mysigt att komma tillbaka igen ! :) Och Emelie hade inte matförgiftat honom eller så, det var ju skönt. Sedan har jag haft körlektion igår och imorse (06.30) och jag ska ha uppkörning den 4 februari. Förstår ni hur lite tid det är kvar??? Förstår ni exakt HUR nervös jag är?? Jag borde gå någon profylaxandningskurs elller så inför detta, för jag förstår inte riktigt hur jag ska kunna köra en bil (bra dessutom) när jag är så nervös för att jag kommer köra in i en lyktstolpe eller få motorstopp.

Men samtidigt vill jag få det överstökat, klart och bara få körkortet. Det skulle vara så skönt! Och sen OM jag inte skulle klara det på första försöket har jag lite tid kvar att försöka igen, innan jag och Emelie åker utomlands. För ja, vi SKA åka! ;)

Nu tänkte jag fortsätta med mitt lilla projekt!

årsresumé juni 2010

Juni
Min månad! ;D


På nationaldagen bar det iväg till finalen av ponnydiv3 i Sundby!












Sedan var det sommarlov! Torsten kan knappt tro att det är sant!


LG spanar in hagen, rätt schysst




Annie längtar fortfarande..














aww min lilla sötnos!!


en unghäst i hagen bredvid












Mulle <3


Jag och Emelie hade photoshoots i Sickla sen vi missat ponnySM... det är synd att man inte kan se dom hela outfitsen jag satte ihop till Emelie, fett snygga!! Blir jag inte modefotograf eller retuscherare blir jag väl modeskapare eller stylist.

årsresumé april - maj 2010

April


Fotade Maik, lite snyggare bild blev det allt!



Topps och Zorba i hagen!


Aron var ju ny så han var tvungen att sätta Danton på plats





Emelie med smurf bredvid sig. Påminn mig att ALDRIG klippa mig sådär igen!!




Sara och LG på Silverkannan eller Silverpållen eller vad dom där tävlingarna heter


April=påsk=påskäggsjakt!


Gla'a barn!


Glada hundar med!





Första omgången i ponny div 3 reds på Sorunda (tror jag?) och här är några av de tappra som hängde med (dock inga ryttare ser jag nu, hehe)


Minette, duktig tävlingsponni!

En annan som tävlade och vann var Johanna&Travis




Aron i hagen!


Drabben<3 förstås


Maj
hopptävlingarnas månad!!


Leo gick ut i hagen även i maj


Lemon i högform.. haha! hög-form! hahah!! Åh :D

Stockholmsmästerskapen.. Linn&Frosty i full karriär över hindrena!


Lydia och Otti


massa DRKare


Torsten "Glader" Hoppkanon


Frosty pustar ut backstage!


Sen var det omgång 2 i ponny div 3 på hemmaplan, här Danton och Helena G


Caroline och Twiggy


Laget!


Fotade Nathalie och Dokki


och Emelie och Svante! Haha. Minns inte så mycket av detta foto. Men kan mycket väl ha varit så att jag kravlade på marken och vrålade typ, "GÄSPA NURÅ HAN GÄSPAR JU!!" jag gillar att vråla åt de jag fotar.


Sen fixade vi ju om vår header! Nån som minns vår gamla? Nån som VILL minnas?


Freddie var publik och hon fick hälsa på Zorba sen. Å, skåda min mobil i hörnet! Min gamla alltså. Den med fem kilo hö i "kameran"


Jag och Emelie var på Grävelsta (?) för gratis provridning av islandshästar!




Emelies fave


...och hela besöket slutade med att Emelie med familj kammade hem en gratis ridtermin i lotteriet. Haha ägaren var så söt, kolla så glad hon blev! Gladare än Emelie tror jag allt, haha!


Vi var även i Norrköping Horse Show en varm majdag med usek och andra frivilliga.

Dalia klädde ut sig medan hon hade tråkigt








Det var dressyr




och hoppning! Fick även omslagsbilden till första nret av Stigbygeln härifrån!


här är den! Nästan originalbilden ;)


Påväg hem, nästan hela gänget

Åååå varför började jag med en sånhär sabla resumé. Det tar år och dar att göra klart! Fortsätter imorrn, damn it.

Jag hade en gång en dröm (igen)

måste berätta om min underbara dröm, eftersom den involverar lite drk!

eller underbar och underbar, men!

Såhär:

Det var jag och min kusin, och vi åkte typ förbi ett ställe på landet med tåg (har jag för mig). Så ser jag några hästar på en gård, och ser då direkt att detta är DRKpållar som nån snott! Därför hoppade vi av vid gården, och jag tog tag i den ena hästen, som råkade vara denna prickiga korv:



Min kusin tog med de två andra hästarna som tydligen var en labrador och en irish setter. Irländsk setter kanske dom heter förresten. Anyhow, plötsligt började vi traska FRÅN djursholm! Och haha jag kommer ihåg att Emelie höll på att ropa massa förmaningsord till mig, medan jag ledde Torsten. Han var jättejobbig att leda kommer jag ihåg. Trampade på tårna och ville bara pinna på. Sen gjorde jag en blixtsnabb sorti (tror att jag blandade ihop drömmarna lite) på Hägerneholm, alltså mitt första stall jag red på och hade poänghoppning på Drabben. Haha. Sen var jag tillbaka med Torst igen. Men då tappade jag bort min kusin som hade styltat iväg med vovvarna. Åh, typiskt tänkte jag.

Så kom jag fram till en tågstation och skulle ta pendeltåget till täby typ. Och då var jag nånstans jättelångtborta typ Märsta. Och Torsten var inte längre Torsten utan en...



gul hund!! En golden! Och tåget var när man klev in i det, en båt. Och sen kommer jag ihåg att det var ett väldans problem att åka till täby (som jag nödvändigtvis skulle till), kom till Lindholmen och till nåt annat ställe, men inte till täby. Sen blev drömmen diffus och sedan väckte pappa mig brutalt.

Tänkte mest säga att jag är hemma från fjällen nu! Yay! Missade ridningen idag men ibland måste man kompromissa skidåkning och ridning emellan! Så nu ska jag sluta wasta time och istället fortsätta på årsresumén som känns väldigt passé nu, eller något annat oviktigt. Tja!

Tänk om jag inte kommer på en rubrik då?

Jaja jag har inte haft tid att blogga! Har ju vart i stallet 24/7 med alla gulliga hästar (din tex) och igår var det mormors 80-årsdag så då hade vi en heldag med släkten i Uppsala! 80 år alltså det kan man inte tro! Idag hade jag min allra första lovdag utan någon inplanerad aktivitet så jag har passat på att läsa om en av mina favoritböcker, Artemis Fowl - The Time Paradox (nr 6 i serien) och egentligen skulle jag gjort en massa nödvändiga saker som att sy tygtavlor eller skriva verksamhetsberättelsen men jag mådde illa halva dan och så var jag ju tvungen att läsa klart... Imorrn är det ju ridning igen men på kvällen ska vi kolla på Harry Potter på bio hela familjen, så allt det där viktiga får väl bli på söndag, har en lång lista... Just nu sitter kattten och gosar med mig iaf fast min fot börjar somna lite (sitter i sängen, och vadå jag bloggar alltid från min laptop inget jobbigt ju). Och jag hoppas att alla ni som läser det här skickar in nåt kul till Stigbygeln så att vi blir lite taggade att göra nästa nummer, tex har vi än så länge bara två som skickat in svar till gissa bajset och så kan vi ju inte ha det! Nu får ni ta er i kragen allihopa och sluta slöa bort semestern!

från fjällen igen!

jaa kan ju lika gärna uppdatera härifrån! Lite svårt att skriva på en laptop bara...

Vi har kört mest i funäsdalsbacken eftersom det är de brantaste och längsta backarna samt mest snö i. Ja, det finns suuperlite snö här! Trot eller ej! Nästan alla system har stängda backar :( Så vi åkte i Ramundberget lite grann idag där vi vanligtvis åker, men backarna hade så mycket sten i sig att vi inte åkte där mer än en timma.

Har ramlat två gånger totalt :D

Sen har jag övat på carvingen, dom är jätteduktiga som åker här men jag försöker köra på jag med! Det svåraste är att våga trycka ifrån med benen så långt ut från kroppen som möjligt eftersom jag är lite feg av mig... det är lite samma som att hoppa, att man inte sitter och smygbromsar utan man vågar rida på framåt!

Nu ska vi spela spel iaf! Återkommer med årsresumén om några dagar, hehe!


live n direct från fjällen!!

hehe mamma hade sin laptop med sig! Just nu har vi ätit frulle och ska strax susa iväg till backen. Eller jag övningskör dit så det blir inte så mycket att susa iväg men i backen däremot!! tjoho! Har bara ramlat en gång hittills ;) ses!

Emelie, blogga ffs!

årsresumé

Jag tyckte faktiskt att jag kunde kosta på mig en liten sådan! Nu när det blivit 2011 och allt. Och det är ju alltid roligare att se på bilder än att läsa en lång radda text, eller hur? Därför, här är mitt&emelies stalliga 2010! (Ur bildperspektiv!)


Januari



Jag fick min nya kamera! Med mitt fina och bra objektiv!


Fotade Lina och Leo


Grappo busar i hagen!


Jag och Jessica V hade liten miniphotoshoot, jag för att testa min kamera. Testmodeller var Winnie och...


...Enita!


Hoppgruppzen startade återigen och Emelie hoppsade på Calippo ibland...


...när hon inte dressyrade på Scoby!


Maik kom i januari!


Februari


I februari hade vi årsmöte för u:sek! Snart är det dags igen hörni. Det sista...


Den här har jag använt som arkivbild många gånger, men den är så bra! Tänk att några här var helt ovetande blivande usekmedlemmar... hehe


Hoppgrupperna fortsatte i februari förstås!


Affepuff efter hoppning!

Mantos i hagen




Emelie tävlade Calippo



Och en massa elitdressyrponnis kom till djursholm och visade upp sig


Mulle hängde på hela tiden :D


Mars

Fotade typ inget i mars :o Dessa få bilder är nästan de enda...


Några priv i paddock!


u:seks årliga come-together-bowling


Nån hopptävling i mars, här under småponnisarnas framridning!



Frostii! Som jag skötte då, haha!

Fortsätter med resumén imorrn...innan jag åker till fjällen!


RSS 2.0