Hoppgruppen i fredags


Emelie posar


Kolla vad Calippo sneglar mot mig! hehe sekunden efter blev han "rädd" för fotoljudet eller whatever så han var tvungen att hoppa en meter åt sidan och skapa en scen.. well well är man unghäst så är man


Alfred tycker hoppning är kuul!


Calippo hopparrr


Rebecca och Cossini flyger!

Skulle egentligen langa upp lite bilder från galna ponnis i snön och dressyrtävlingen idag men blogg.se vill inte samarbeta så !

Blåg

Yes! Nu har jag äntligen beställt en studentmössa! min kommer bli awesome, den ser precis ut som Emelies XD Emelie är här hos mig, hon ska bo här över helgen så blir det inte lika ensamt, skönt! Så vi ska till stallet snart. Just nu har vi planerat lite grejer för u:sek, som ni vet är det ju årsmöte snart och sen är det bara att köra året igen! Fast iår har vi tänkt (inget är bestämt, vi måste ju kolla med de andra i u:sek förstås) ha lite nya och roliga aktiviteter, vissa som vi aldrig haft förut! Det låter väl kul?!

Emelie har varit lite seg på att blogga så jag ska se till att hon rappar på lite :p

NU ska Emelie inleda sin intensiva bloggperiod med dessa väl valda ord:

Hej. Jag är trött. Så jag sitter och skrattar åt ingenting och filar på ponnyklubb typ. Jossans rum är kallt men inte stökigt alls som hon hävdar om man jämför med mitt... Idag ska jag iaf förhoppningsvis hoppa söta Calippo<3 Ellinor berättade igår om när hon hade honom i hoppgruppen för 15 år sen. Asså 15 år! Då var jag tre! (Och då försöker jag inte säga att Ellinor är gammal eller så utan att Calippo är detXD) Men han är bäst iaf!

Klaaar// Emelie

Ja, så kan det gå! Jag vet att mitt rum är kallt, det är därför alla spindlar bor här :(


Haha Emelie är hiphopare:p


KOlla jag har hängt upp kalendrarna med MIINA bilder i! :D


Emelie somnade med sin beloved kakkashii

Göh!

Massa snö överallt = jag måste skotta! För pappa sa att om jag inte gör det kommer det frysa fast när det blir varmare och det blir asjobbigt. Bytheway fyllde min mamma år idag, 50! Dom är ju i Thailand så dom hade ätit middag på stranden i en jättefin solnedgång med egen kypare helt ensamma. Och hon hade fått ett armband och massa grejer. Och sen hade dom gått genom den jättevackra trädgården tillbaka till hotellet och det var jättevarmt och skönt. Heh! Grattiiis<3 Jag frågade sen ifall det fanns några äckliga spindlar där, och dom hade inte sett någon men eventuellt gör dom det när dom går i djungeln. Brr! Asså jag var bara tvungen att veta, för att se om stället var helt perfekt och det verkade det ju vara. Fast innan dom ska gå i djungeln ska dom snorkla vid Surinam imorrn och där fanns det tydligen massa valhajar, delfiner och havssköldpaddor.

Jaha. Jag ska väl skotta lite till imorrn i guess.


Bild: inte jag


Bild: jag! Ser ni papegojfisken!! Den här fotade jag på ovansidan av ett korallrev därför ser bilden jättetråkig ut. Papegojisar är tyvärr utrotningshotade :( Fotad i Egypten 08


Haha min frilla är outstanding! Aa här var också i egypten 08... skönt på stranden! bring me back<3

Lördagsfeeling all over

Idag mår jag inte så bra, känns som i lördagskväll :s Så jag är hemma och känner mig ihjälstressad pga allt plugg, säkert därför jag inte känner mig helt på topp.. Får ta tag i det idag.

Förresten, jag har fixat kategorier nu! Så nu kan ni se vilka som bloggar vad för jag har förstått att det är lite krångligt att fatta det :p Så nu ska jag lägga in denna i Jossan´och så hoppas jag att Emelie lägger in sina i Emelie (eller så lägger hon in dom i min kategori bara för att hon vill vara som mig såklart)

Kameran i hamn

Ja nu har jag äntligen pallrat mig till stallet för att hämta kameran&bilderna! Kan visa några bilder här...







Ja behöver väl öva lite förstås för att få lite snits på det men men!


Nej nu

Nu får jag ge mig alltså! Jag måste ju åka till stallet och hämta kameran nån gång! Åker ikväll då efter baletten. Förresten hade jag, Emelie och Ullis julklappsutdelning (i efterskott, inte förskott:p) och jag fick en Michael Jackson skiva med samlingslåtar från Jackson5 och när han var liten!! :D:D:D:D Blev jätteglad så nu ska den gå på repeaat... Det som är skönt med att vara ensam hemma är att jag kan sjunga högt och ha hög musik hur länge jag vill. Score.


all världens hästar går osäkra när jag har en kamera

Jag skulle hämtat min kamera i stallet idag, men jag pallade bara inte åka 601an från skolan, för det är så kaaallt och mööörkt... så jag får hämta den imorrn. Typ!

Kan lägga upp lite gamla bilder istället, hmm vad ska det bli på dårå...Nu vet jag! Bilder på hästar som inte mejkar sense överhuvudtaget! Då kör vi!


Jag har smygfotat många hästar i mina dar :p Här är en häst uppe hos farmor jag fotade typ 2007


Häst jag och mina kusiner upptäckte i en hage, och vi skrämde upp den lite (a) så den sprang runt.:p Men jag tror den tyckte det var kul, hagen var jätteliten och dammig och den gick typ bara där och gjorde inte så mycket annat. 2008 tror jag det var.


En welsh/arab som tant AnnaGreta, farmors granne har. Hon använder den till att mocka åt, släppa ut och ta in från hagen plus att hon ger den mat. Den här pållen(som heter Antika) ser söt ut men är en riktig djävul! När jag skulle rida en ponny som är hennes bästis och går i samma hage kunde jag inte få in han för den här pållen kom och skulle attackera mig hela tiden.. Jag älskar bajshögen bredvid huvudet :p Bilden är från 2005


Den här ponnyn var det jag red. Det var alltså för några år sedan. Den heter Gard, men jag tror att den egentligen heter Guard. Han var en asbra hopptävlingsponny som blev skadad, triangelmärkt och såld som skräpaihagenhäst till farmors granne och har numer ungefär samma användningsområden som Antika ovan. Förutom när någon liten osnuten unge kommer och vill rida. Hehe jo, när han blev såld till farmors granne tror jag hon missuppfattade namnet (norrlänning som hon är, no offense..)så hon trodde han hette Gard fast det är engelska ordet Guard...daah! Bild från -05


Det här gristrynet heter Silverbell eller Lillis som alla kallar honom för. Han rymmer jämt. Bild från 05


Haha här är när jag rider "Gard" alltså. Alltid i deras hage. Första gången jag red honom var också i den hagen, och AG sa att jag kunde "ta en galopp upp och tillbaka". Eh jaha tänkte jag och iväg for vi. Bokstavligen hehe jag fick nästan hålla i hjälmen i fartvinden :p När hagen tog slut på andra änden vände jag honom, Gard spetsade öronen (hagen lutade nu neråt och vi skulle galoppera tillbaka mot stallet) och iväg FOR vi, igen! När jag tänker efter hade han lika gärna kunnat hoppa över hagstängslet ju! Men han tvärnitade precis vid stängslet, min kusin som stod där ivägen fick slänga sig åt sidan och sedan när jag skulle försöka få honom att stå stilla gick han bara och trampade sidvärtes.
"Oj kan du skänkelvikning!"sa AG imponerat.
När jag tänker tillbaka borde jag naturligtvis sett lite cool ut (så cool jag kunde se ut i min ridaroutfit) och sagt typ "sure, anytime!".. Inte för att jag kunde så många engelska ord då. Istället sa jag lite dumt:
"öh, skänkelvikning? Nää det är bara han som gör"

Min andra gång jag red honom var jag och mina kusiner själva i hagen, och det är vad bilden visar. detta var ett eller två år senare, typ 2006 tror jag. Min outfit jag hade bestod av:
- En hjälm från -72 som tillhört min faster och som farmor grävt fram. Den hade resårband och hakskydd.
- Ridbyxor från samma tidsperiod
- Ett par random gummistövlar
- En kofta jag hade som jag tyckte var värd att smutsa ner
- En väldigt ful håruppsättning, jag vet inte vad jag tänkte med. Om jag tänkte alls.

På bilden har jag väl inte riktigt världens kontroll om man säger. Det hade jag i och för sig inte någon gång. På landet kan det gå vilt till alltså!


Skutteliskutt

Alltså, hur lyckas jag? Jag som aldrig brukar vara sjuk när det är tävling, och isåfall bara om det inte är en viktig tävling. Men igår var det ju THE hopptävling! Två premiärhästar och tävlingsledare på det, och så får jag feber och får inte hoppa varken fredag eller lördag. Men man kan ju inte skippa en tävling bara sådär, så jag käkade panodil och var glad och så gick det bra;) Bästaste hästen är såklart CALIPPOOOO:D:D Och Hampegull ocksåx) Hehe jag är fortfarande förundrad över att jag satt kvar på Hampe, i vanliga fall kastas man ju framåt efter varje hinder men med dressyrsadel trodde jag att jag skulle flyga av på riktigt:p Typ djupdyk från hästrygg... Och busiga Calippo var superglad och det var jag med:D Målet var att komma igenom banan och det lyckades vi med (förutom två stopp). Synd bara att Jossan inte kunde filma hans rodeoskutt efter mållinjen... Allt som låter är en ursäkt för att hoppa runt:p På framridningen var han väldigt taggad, vad var det här liksom? En äkta hopptävling! Och Bettan lyckades såklart skrämma honomx) Men han lugnade ner sig efter ett tag och hoppade jättefint:) Ingen tvekan på hinder där inte! Så nästa hopptävling blir vi lätt felfria:D Fast jag tror vi fortsätter på 80 cm, känns säkrast så... Hampe var oxå jättekul att hoppa, han ville springa jättefort och jag hade lite problem med bromsen ibland:P Men vi blev felfria iaf:D 

Det enda dåliga på helgen (förutom febern) är att min dator typ pajat:( Den har liksom fastnat på viloläge förbereds för den tror typ att den inte har nåt batteri även om den är fulladdad... Inte bra!  


Gulliga Mulle gjorde mig sällskap igår morse när jag kopierade upp stilprotokollen<3


Haha, Hampe ser ut som en mini-ponny bakom Melronx)


Calippo<3<3


Första gången på terminen jag betalade 210 spänn!

Så kan man se det om man är pessimist. Optimisten däremot (som jag försöker sträva efter att vara iår) säger att det var första gången jag tävlade (hoppning) på terminen idag! :)

Jag var jätteotaggad igår på att hoppa. Jag låg i sängen (la mig ELVA på en lördagskväll..) och hade jätteont i magen, typ kramper och mådde jätteilla. Jag trodde jag skulle spy vilken sekund som helst. Men jag hatar att spy så jag låg och försökte anstränga mig att sova. Vilket såklart inte gick, dels pågrund av att jag försökte sova och då går det aldrig, och att jag mådde så illa. Jag funderade också på ifall jag skulle stryka mig idag för att jag mådde så dåligt.

Well jag lyckades somna tillslut i allafall för jag vaknade morgonen därpå (idag alltså, och i TID!). Då hade jag bara lite ont i magen, så då var det ok! Jag kom till stallet i tid, betalade med jämna pengar, hade allt med mig (plus Marcus lumpen-skor på fötterna vilket inte var så planerat). Jag tänkte fota på debutanten men hela läktaren var crowded så jag fick inte plats. Så jag smet in på mini-lätt d:n och fotade istället :p Sen skulle jag vara framhoppningspersonal så jag fick inte riktigt chans att fota då. Och sen skulle ju jag hoppa! Dagen till ära provade jag Rebeccas stövlar, för att jag eventuellt skulle köpa dom sen, och det var jättebra för nu äntligen hade jag ett par stövlar! Yey!

Jag hade dock inte hunnit gå banan för det gick så fort i slutet. Men jag kunde den, och jag tänkte kolla hur Molly och Silva skulle rida banan eftersom dom red innan. Tyvärr ramlade Molly av på trean så jag fick fantisera ihop vägen själv :p Väl inne på banan blev jag väldigt nervös. Det blev Walentino också, så han försökte vägra på varenda hinder. På något vis fick jag över honom, inte så smidigt men över kom vi! Och mellan hindrena gick det med en väldig fart! Till sista hindret lyckades en hårslinga ramla framför mina ögon några meter innan hindret. Men likt en schampoo reklam kastade jag med huvudet och så hoppade jag hindret! Haha tror inte någon såg det, och isåfall hade dom väl trott att jag hade tics eller något..

Mitt mål var att komma runt felfritt så det var jätteroligt att jag lyckades med det! Och dessutom slog jag rekord i stilpoäng!! (öh alltså, personbästa då:p) Jag fick nämligen 61, 1 poäng mer än förra rekordet :D Det är säkert pga stövlarna! Så nu ska jag bara komma överens om ett pris med Rebecca och sen är dom mina och då kommer det gå jättebra med allt igen! :D

När jag skulle hem (vid fyra, tävlingen var slut jättetidigt! Lovisa och Emelie kan ju ta åt sig credden) så hade jag rätt bråttom till bussen, så bråttom att jag glömde kameran i stallet... Emelie la den i mitt skåp iaf så jag åker väl och hämtar den imorrn :) Åh så dumt alltså, jag skulle ju visa bilderna jag tog! Dom blev jättebra, ljusa och skarpa så nu älskar jag min kamera ännu mer! Får visa dom imorrn eller nåt då..


Nån hoppbild måste det ju bli! Här är en bild från i våras på min gamla medryttarhäst :)


När nöden är som störst är Calippo som närmast

Och jag som inte alls ville hoppa idag! Jag fick Calippo, och det gick väl sådär i början, men efter ett tag när vi båda kommit igång hade han taggat till och vi ba flööög över hindret (på minst enåfemti!!)! Nä det var typ 60 cm men men :p

Så efter det kändes det lite bättre. Ska försöka tagga till hopptävling imorrn med Walentino, det gick inte alls bra på maskeradhoppningen innan jul så jag måste fixa det på något vis. Han kan ju hoppa jättebra, det gäller bara att jag kan rida honom bra också! Alltså att hoppas på placering tänker jag absolut inte göra. Mitt mål är typ att få 65 stilpoäng (mitt rekord är 60 tror jag) så det är målet. Ska försöka rida fint imorrn! Yey!

By the way har mina päron åkt till Thailand med Freddie så jag och Marcus är ensamma hemma. Och Marcus åker imorrn tillbaka till Boden&lumpen. Tja.


calippoooo<3

hmm

Usch jag var jätteotaggad idag på hoppgruppen. Jag mindes förra gången och kunde för mitt liv inte förstå HUR jag skulle kunna förbättra mig. Rida bättre liksom, hur gör jag det mer konkret? Så jag var jättenervös när jag satt upp. Men det gick väl helt okej antar jag, alltså det var inte bra men det var så mycket bättre än förra gången i alla fall. Och det säger ju allt.

Jag är typ i en svacka just nu. Och det får en att tänka massa tråkiga tankar. Typ om jag verkligen platsar i hoppgruppen. Typ om jag verkligen vill tävla hoppning. Typ sånt :(

Skötte Frosty iaf idag, okej inte tio skrapor men närapå! :p Hehe han var jättesöööt<3 Sen kommer det antagligen vara någon nybakad skötare som vill ha honom som sköthäst, men det är helt okej för mig. Jag kan ju gosa med honom ändå :)


totte


Haha

Ja min nya sköthäst alltså. Ruby har ju åkt till landet, så i hans ställe ska jag sköta ingen mindre än Frosty!! x) Hahax) Det blir ingen skötarridning på han känns det som :p Emelie smsade och meddelade mig det så nu får jag väl finna mig i det... Nejdå jag blev jätteglad för det faktiskt, Frosysöt är en av mina favvoponnis! Han kommer bli snyggast i stallet! 10 skrapor varje dag ftw!


Hej nya sköthäst! <3

Score!

Skulle precis börja skriva när en Fazer-chokladkaka helt plötsligt materialiserade sig på bordet bredvid mig:D 

Iaf, så har jag klippt mig idag. Jag försökte ta en bild på mig själv men det gick inte så bra, och sen hittade jag inte sladden för att ladda över bilderna till datorn så... Det blev bara lite kortare och lockigare, annars som vanligt:p Jag är rätt stolt över mitt otekniska jag som lyckats fatta ett assmart sätt att göra startlistor i excel som Henrik Knobel visat mig, SÅ mycket mindre jobb asså! Hoppas bara att listorna är klara idag, vore rätt smidigt m jag kunde göra dom på förmiddan imorrn eftersom jag börjar kl 1... niiiice! Ska åka till stallet strax och sköta Lorren och Hampe. Haha jag har fixat en ny sköthäst till Jossan medan Ruby är på landet, men vilken det är får hon skriva om själv. Så jäkla gulligt säger jag baraxD Idag åt jag kulglass för första gången på året (brukar äta första på typ sommaren egentligen...), det blev Dumle och Sitting Bull, typ bästa smakerna;) För när jag gick där i Täby centrum så kände jag hur näsan började kännas som om man precis tagit alldeles för mycket nässpray och huvudet la av, och då tänkte jag att shit jag måste äta nåt som hjälper. Och precis då kom en liten tjej och gav mig en reklamlapp som jag motvilligt tog emot, men på den stod det att godisaffären öppnat en ny glassbar, och så har dom Sitting Bull! Helt otroligt, det är min favoritpinnglass tillsammans med Magnum mandel så jag blev superglad och det hjälpte mot näsanX) Hmm det känns som om jag borde ge mig av till stallet nu, Lovisa skulle ta bussen och vara där till sin ridning, alltså halv sju och det är ju snart!   

Winnie&Enita

Dessa sötisar fick agera fotomodeller förra lördagen! Wie!


Enita






Winnie

Jag har fortfarande inte lärt mig min kamera riktigt... måste ta mig tid att  läsa den där manualen! Man vill ju kunna experimentera med alla knappar och så.. Jaja jag lär mig väl

Rita

Åh jag vill börja rita igen! Jag orkar inte plugga.. fast jag är jättesugen på att fortsätta med mitt projekt, jag har upptäckt att det är asroligt ju. Eller roligt och roligt men intressant. Mitt projektarbete handlar ju om videovåld och dess koppling till våldsbrott, och jag ska bla analysera ett fall med en sådan koppling. Det handlar om lille pojken James Bulger (2 år) som 1993 i England blev mördad av två tioåriga pojkar. TIO BAST. James satt utanför en affär i ett köpcentrum i en vagn när pojkarna kom, tog honom i handen och ledde honom till en järnvägsstation och misshandlade honom till döds. Det är jättehemskt, och viss skuld lades på en film som blivit censurerats och kommit ut nyligen då, som handlade om en ond docka tror jag. På något vis skulle den ha inspirerat pojkarna till dådet.

Ja det är ju inte hela mitt arbete bara en aspekt i det.

Förresten längtar jag efter Ruby<3 han är på landet nu och jag tror han har det bra. Jag hoppas det iaf. Jag vill hälsa pååå<33


Ruby och jag - vi är goda vänner - fastän mycket olika!


Vill man ha vaccin får man lida pin

Jaha, då har man iaf tagit första sprutan mot hepait A och B... För i mars ska jag till VIETNAM:D Asnice!!! Men det gör lite ont:p Haha fast Lovisa var värst, hon är så spruträdd så först vägrade hon men sen låg hon så stilla så vi trodde hon svimmatxD Sen köpte vi kinamat, supergoda vårrullar! Och jag är äntligen klar med min university application, den blev faktiskt riktigt bra:) Men självklart har min svenska b-lärare meljat och sagt att man måste lämna in en uppgift som jag egentligen tänkt skippa till imorrn, så jag ska flumskriva lite nu... På torsdag ska jag iaf klippa mig, det behövs:p
Vet ni att jag har bara två lektioner per dag mån, ons och fre, och tre lektioner tis och tor? Såååå nice:D Förutom det jäkla projektet:/ Whatever:p

Nu har jag det på papper

att jag är bäst! Jag fick nämligen MVG i religion A! YES :D hehe. Nu ska jag kämpa den här terminen alltså.

Började på baletten idag också, gick jättebra! Rätt stor grupp bara, annars jättekul! :D När terminen är slut lovar jag att filma när jag går ner i spagat och lägga upp på youtube. Typ.

Mössa

Hehe, jag köpte en jättefin vit mössa på hm i fredags när jag och Jossan shoppade! Har inte använt mössa sen typ mellanstadietxD (Så då passar ju avdelningen jag köpte den på, eller hur Jossis) Men nu har jag en iaf och det är bra för då blåser inte luggen runt när man går till skolan längre. Idag hade jag bara en lektion, asskönt men det var ju självklart fysik... Sen var det bara att sätta sig och plugga när man kom hem, har nämligen terminsprov i japanska:/ Och det skulle väl inte ta så lång tid tänkte jag men självklart var det tusen grejer att plugga in plus en hel uppsats att memorera (egentligen rätt bra för om man kommer ihåg den man fick rättad så får man ju inga fel på den:p) men med alla pauser så tog det ett tag... Jag har åtminstone nästan blivit klar med Lovisas snygga julklapp, och så har jag bara en kvar att köpaxD Men helst vill jag skicka en massa fler foton till framkallning men det hinner jag inte:( För imorrn måste jag skriva ett helt application letter till engelskan på onsdag och då ska jag träffa en kompis innan ridningen och sen får jag väl kanske hinna på torsdag om jag har tur:p Fast det jobbiga är att mitt bankomakort är paj och där är alla mina pengar... Och jag som håller på att spara ut luggen så jag kan klippa mig snart (om ni undrar varför jag inte ser nåt). Tippan har iaf superkul bland alla lådor vi har här på övervåningen, jag råkade tydligen stänga in henne i förrådet i fredags:p Tur att Isabella var hemma... Men det var liksom helt tyst där inne och hon brukar alltid reagera om man ropar på henne när hon är där... Det jag egentligen borde göra nu är att städa mitt rum (så klassiskt) eftersom det ser ut som jag haft ett utbrott och slängt allt runt omkring mig, vilket jag inte har för jag är bara lat:P Värst av allt är iaf att jag är så himla mycket tröttare än vanligt, i lördags trodde jag att jag skulle svimma innan ridningen så jag tryckte i mig en läsk och en bulle på två min, vilket räckte ungefär halva lektionen. Jag hade iaf Toppis på markarbete igen och det gick mycket bättre den här gången konstigt nog:p 

Nu ska jag iaf tagga hela veckan inför hopptävlingen med Calippo:D Men jag har inte riktigt bestämt mig för vilken höjd jag ska hoppa på än... Och så blev jag lite sugen på att vara med på honom på dressyrtävlingen (Lovisa driver en liten kampanj för att hon ska få jobba ist för mig på eftermiddan och då kan jag ju lika gärna tävla två starter...) men i så fall blir det utom tävlan på graman. Men jag tror jag bestämmer mig efter hopptävlingen;) 


Gullehästen<3


Sagan om Elviris min söta kissekatt del 2

Del 2 :D

Ja som sagt sålde vi alla kattungar.. och kort efter det fick Elvira någon skada. Kommer inte ihåg vad det var riktigt men hon fick åka till veterinärn och stanna över natten. När hon kom tillbaka hade hon fått en tyvärr mycket ouppskattad souvenir, nämligen en tratt! Haha usch viris hatade den, hon försökte liksom backa ur den flera gånger men det gick ju inte, och hon gick in i dörrar och väggar och såg allmänt fånig ut :p Men det var ju för hennes bästa...


Naw Elvira med den förhatliga tratten :p Hon ser så lycklig ut så..

Efter hon blivit frisk försvann hon ett par dagar. Vi blev jätteoroliga  och trodde att hon dött, och mamma funderade på ifall vi inte skulle behållt nån kattunge typ Pelle Plutt i alla fall. Men efter tre dagar kom hon tillbaks, tufsig och mager men vid liv!

2002 föddes Freddie och Elvira tyckte det var jättespännande (själv var hon kastrerad så det var no more kitties för hennes del). Tyvärr tyckte hon det var lite för spännande, hon la sig tillexempel på barnvagnen när Freddie sov (rätt vanligt att katter gör så men det är väldigt farligt eftersom bebisen kan bli kvävd) och hon brukade alltid jama högt när Freddie skrek på skötbordet... hon är så omtänksam kissekatt! <3 I vilket fall tyckte vi (eller ja mest mamma och pappa) att det skulle vara bäst för henne om hon fick åka till min moster på landet ett tag. Och där var hon i två år tror jag! Sedan kom hon tillbaka till oss. Hon är jättesnäll med barn, hon har alltid varit väldigt tålmodig när små barn har tagit lite för hårt i henne eller så... så det gick bra när hon kom tillbaka till oss :)


Hahaa sööta Elvira som gäspar här :p Hon fräser alltså  inte...

Elvira var så söt, alltid när jag kom hem från skolan satt hon vid dörren och väntade. Och när hon såg mig kom hon springandes nerför vår backe och mötte mig jamandes, sen sprang hon mot dörren för att jag skulle släppa in henne. På kvällen kunde jag ibland höra en duns mot fönstret, och då såg jag Elvira som satt där och jamade och strök sig mot fönstret. Då brukade jag peka och mima typ "spring till dörren" hon ba "okej" hehe ne men hon hoppade ner och sprang till dörren, jag släppte in henne och hon sprang raka vägen till min säng så gosade vi sen!:) Dom är så smarta katter och tyr sig till den som ger dom mat och klappar dom mest.


Busig katt 2007!


MYS


Elvira myser i snön

2007 blev annars rätt hemskt. I april fick Freddie en lunginflammation och var tvungen att åka in på akuten. Det konstaterades där att hon var pälsdjursallergisk. Mot katter hundar och hästar. Pappa ringde hem till mig då, jag var hemma och var sjuk så annars hade jag varit i skolan då :( Så mamma åkte hem och vi visste först inte vad vi skulle göra. Kunde ingen ta hand om henne skulle vi isåfall behöva avliva henne :(:( Men så ringde vi morfar på landet som kunde ta emot henne, så vi åkte dit på en gång. Usch jag var så himla ledsen, jag hade ju haft henne i tio år.


Sista bilden på min älskling hemma hos oss <3

Nu har Elvira bott hos morfar i snart tre år (HJÄLP vad tiden går!) och hon har det jättebra. Han bor ju på landet där det är typ noll bilar, och bara massa öppna ängar, tjocka möss och frisk luft. Morfar har också byggt ett litet hus på hans veranda så ifall han är borta över dan kan hon bara gå in i huset (det är isolerat med frigolit och har ett fönster med gardiner! :D). Förra året fick hon artros i lederna men det går bra och hon äter medicin varje dag. Jag kan ju inte blunda för det faktum att hon är gammal, hon är femton nu tror jag, men jag hoppas hoppas hoppas att hon lever länge till! Ska försöka åka och hälsa på henne i sommar tänkte jag också :)


Jag och Elvira 2008 när jag hälsade på! Ignorera mig...


Hehe viris lekerrr grrr


sötakatten!

Elvira är bäst <3


Flafi

Hhaa så gulligt. Jag har ju läst Harry Potter och de vises sten för Freddie, och i den finns en trehövdad hund som heter Fluffy. Idag när Freddie satt och spelade dataspel visade hon mig sin spelare.
"Titta"sa hon, "den heter Flaffi!" Jag kollade på skärmen och i en ruta stod mycket riktigt: Flafi. Hehe!

Sagan om Elviris min söta kissekatt del 1

Jag har faktiskt inte berättat om min söta kissekatt Elvira som jag inte har längre, och Emelie har ändå berättat om Fluppan tänktejagsäga men hon heter ju faktiskt... Tippan, juste :p En annan dag kan jag berätta om Freddies kanin Molly(som jag är blev ofrivilligt utnämnd förstaskötare åt vilket betyder mata på iskalla mornar och mocka ur hela buren) och Mollys bror Mulle som tyvärr nu är en blomma eller så :( Och hur det hänger ihop tar vi en annan dag! :p

Sagan om Elvira är lång så den blir i två delar, och del två kommer imorrn :p

Elvira iallafall, är en grå katt av Europeisk blandras (vilket jag hittade [på] helt själv sen jag kollade i en kattrasbok och katten på bilden såg precis ut som Elvira=jag antog att hon var av den rasen. I själva verket är hon typ nån huskatt bara av mixed race :p) och hon är såklart världens sötaste katt. Elvira bodde första åren i sitt liv i en lägenhet och brukade ragga på vildkatterna i området som satt nedanför balkongen och jamade jättevackra sånger i vilka de bedyrade deras kärlek till henne. Hon kunde ju dock inte ta sig ner till dom. Elviras matte skulle dock flytta till Afrika och vi hade fått ta hand om henne (Elvira alltså) i perioder så därför fick vi köpa henne! Detta gick dock inte helt smärtfritt, det var först tänkt att en annan ungj...flicka skulle få ta hand om henne men jag bölade först väldigt länge&mycket och ritade sedan en mycket hjärtekrossande teckning föreställande jag som köper Elvira med rubriken "KÖPEAVTAL"(som jag lärt mig att det hette) och gav en krona till ägaren och Elvira var min! :D <3

 
Min Elvira 2005! Åh som hon hatade det där bjällerhalsbandet alltså!heh!

Första året Elvira var hos oss såg hon snö. Men det blev en mycket kortvarig utevistelse då, hon frös för mycket :p 1998 åkte jag och familjen till Florida i USA (obviously) och Elvira fick då bo hos min moster på landet. När hon kom tillbaka var hon rund och välmående. Hm, nästan lite för rund för att bara vara fåglar och råttor i magen..? Japs, Elvira hade träffat nån bonnläpp på landet! Och nu skulle hon få kattungar! Hon fick bo i en bananlåda i gästrummet och dagarna innan var hon där väldigt ofta. Sedan en kväll vaggade hon runt (med rund mage) och jamade som att hon ville att vi skulle följa med henne. Så la hon sig i sin bananlåda (jag hade gjort en skylt där det stod "Elevira och henes kattunGar" på men jag tror Marcus slängde den :p Eller nåt :p Ja sen låg hon där men det tog väldigt lång tid att jag min dumbom blev astrött och mådde illa så jag gick OCH LA MIG. Mamma väckte mig vid sju på morgonen och visade mig de sex små söta kattungarna som fötts!

Två kattungar fick avlivas, Elvira hade inte tillräckligt med mjölk och de var väldigt svaga och bräckliga. Men de fyra restrerande mådde bra och växte upp fint! Det var den största men skyggaste honan Sprite (gråa), kolsvarta busiga honan Pepsi, enda killen som också var orange, Jaffa, och den minsta gråspräckliga katthonan Pelle Plutt. De väldigt fyndiga namnen kom Marcus kompis på och ingen av oss andra hade fantasi nog att hitta på nya.


Elviras kattungar, helt nyfödda! <3
 heh jag tror den svarta högen har nån stackare under sig :p


Jag (som sjuåring) håller i nyfödda Pepsi


Sprite blir tvättad! och gillar det! (eller?)


Jaffas tur då


Kattungarna! Från vänster; Pelle Plutt, Pepsi, Sprite och gula under är Jaffa!


I sin bananlåda :D


Hehe björnen Pepsi


jobbigt med kattungar ibland va

Dessa söta kattungar alltså! När de blev några månader, ögonen öppnades och så var de så söta att hålla på med, de försökte leka och rivas och jama men det blev mest bara gulligt, så fort nån fräste blev det ett litet fssss och alla sa bara awwwww... inte riktigt uppnådd effekt :p När jag hade kompisar över brukade vi ta någon kattunge och gulla med vilket var väldigt elakt mot Elvira, när hon inte hade koll på var kattungarna var gick hon runt och jamade i huset efter dom, även efter att vi lämnat tillbaka dom! :( Hon var väldigt bra kattmamma som lärde de små allt de behövde veta. jag kommer ihåg när vi skulle avmaska dom, och vi åkte iväg med dom i en bananlåda x) Och jag gick och tittade på dom och höll en hand på lådan för att visa alla att det var mina kattungar, typ när vi satt i väntrummet och en annan flicka satt där med sin hund sa jag högt "HMM när ska vi avmaska MINA kattungar nu igen? Är det långt kvar? Åh ni är så söta, MINA kattungar" Ja man kan vara sån..

Men kattungar växer upp dom också, och tillslut hade vi sålt alla. Jag minns inte om Elvira var ledsen, kanske något tag men vi sålde dom lite i etapper så vi hade kvar lilla Pelle Plutt längst. Sedan sålde vi henne till någon med en annan katt:p Vet inte hur dom har det idag, hoppas dom mår bra iallafall..

Del 2 fortsätter imorrn! To be continued! Wiie


Nästan som fredag

Det känns verkligen som fredag idag! Dels för att jag försov mig och dels för att det är så kort dag (ingen kommunikation på morgonen NAJS)!

Ja nu ska jag försöka skriva klart min analys. Jag har hållt på hela lektionen med att prova ut olika typsnitt till rubriken, det roligaste av allt :p Det enda som saknas nu är själva analysen.....


Emli är duktii

Måste ju ge Emelie en guldstjärna för hennes fina bloggarinsatser! Iår har hon verkligen tatt sig i kragen vad gäller hennes nya aktivitet här! Wuhu! Så känner man sig inte lika ensam längre här iaf! :D :p Och apropå det med den där mobilen hon skulle skapa vaddetnuvar så såg jag faktiskt Emelie när jag svischade förbi hennes klassrum när hon satt där med grabbarna grus och hon såg så glad ut så :p Skolan är rolig yes yes!

Stalletdax

Woho:D Jag hämtade fotona idag, superfina! Så Lovisas julklapp är nu halvklar... Men trots att jag hade tur med bussarna och tunnelbanan (behövde vänta max fem minuter på varje ställe) så kom jag ändå fem minuter försent till lektionen:p Sen efter lunch var det hetsskrivning på samhällskunskapen, eftersom det är redovisning imorrn och ingen i min grupp (inklusive jag) hade lyckats göra särskilt mycket... Så vi får väl se hur det går imorrn. Och på svenskan imorrn ska vi "sälja" en mobil, min lärare har väldigt kreativa uppgifter. Så jag och Emil och Mark ska sälja en pensionärsmobil med äkta snurrskiva istället för sifferknappar. Vilket vi inte direkt tränat på... Imorrn ska jag iaf äntligen shoppa mina sista julklappar eftersom jag slutar tolv:) Jag känner att jag ligger lite efter med mitt liv... Jag ska åtminstone inte börja på nåt så livsfarligt som balett, skulle ju sträcka ljumsken som en gammal gubbe redan på uppvärmningenxD Nu ska jag strax sticka till stallet och sköta lilla Lorren och rida, undrar om jag får Hampe eller Calippo? Eller nån annan helt random, händer ibland:p

Förresten tycker jag att jag har varit väldigt duktig på att hålla mitt (enligt Jossan) nyårslöfte om att blogga mycket merx)

långa onsdagar

Ahh gud så lång tid en onsdag kan ta! Idag var jag i skolan från 8:10 (okej, 8:25, kom lite försent :p) till 15:20! Och egentligen skulle jag slutat 16:40! På förmiddagen är det tre lektioner och eftermiddagen har dom klämt ihop fem lektioner med fem minuters rast mellan, och det är bara så uttröttande och jobbigt alltihop. Varför har man så långa dagar i trean för? När man kan ha kort schema som Ullis tydligen hade, typ två lektioner per dag (VILL HA)!! Och på måndagar, för att klaga vidare, har jag svenska som slutar 13:20 och sedan hål fram till klockan 15:05 då jag har engelska :( BLÖÖ

Dessutom var det kallt idag :( Det är typ kallt överallt, jag har filt på mig hela tiden hemma för det är så sabla kallt och i skolan måste man nästan sitta med jacka på i vissa klassrum... Fast det är jättefint utomhus, nån dag innan allt smälter (och när jag har kort skoldag, hrm hrm) ska jag fota! Typ imorrn kanske? Då slutar jag tolv! :D Fast jag har historia kl 3 så jag kan ju bara åka tillbaka till skolan då :p 

Det känns lite konstigt att inte åka till stallet hela tiden, har fortfarande pjästräningstänket i sen i julas då jag var i stallet i princip varje dag :p På fredag ska jag dit igen och sköta min söta Ruby:)))


jag en balettdansös?

Jag gick på balett när jag var typ ettagluttare, och haha ettagluttare igen (fast stor ettagluttare alltså  när jag gick på gymnasiet) och nu är frågan, ska jag börja igen den här terminen? Jag som är så gracil och vig! Jag som får alla att tappa andan och böna och be om att jag ska uppträda på kungliga operan(anytime!) när de ser mig göra ett par plijés och avsluta med en serie piruetter, hopsa upp i en schatelée och ner i spagat! Ja, kanske jag ska börja igen va? Nybörjargrupp 1700 på tisdagar, plije åå sträck!


Jag när jag inte är i stallet. Ja, jag brukar ju säga att jag får tråkigt av att bara ha en hobby, tänkte att jag skulle satsa lite på baletten för jag är ju rätt bra va. Man tar en liten schattålé när man får tråkigt eller väntar på bussen. Lätt som plätt.


jag är mattant

Jag hade tänkt att blogga om nåt roligt nu men jag ska tydligen laga mat. Men det är jättelätt recept, det var pasta med skaldjur och nån tomatsås GOTT. Fast Freddie håller på att vråla i bakgrunden om att hon vill göra maten och att hon känner sig utanför för att hon inte får laga den själv :p Om några år kära vän, när du inte tappar saltkar i maten eller råkar blanda i några chilibitar för mycket, DÅ ska du få laga mat varje dag! Och jag ska bjuda hem henne till mig eftersom jag antagligen flyttat ut då och så ska hon få mata mig! Tjuhu!

Don't say no - Boys say go!

Hehe, sitter här hemma och borde skriva mina samhällskunskaps- och organisation och ledarskapsarbeten, men jag vet inte vilka delar jag ska skriva om på det första och måste byta dator för det andra, så istället sitter jag och lyssnar på en massa knasiga Depeche Mode - låtar:p Jag väntar på att Ullis ska svara på mitt sms... så att jag vet vad jag ska skriva om. Oerhört intressant va? Imorrn ska jag iaf, till slut, pallra mig iväg till fotoaffären och hämta bilder:D Och shoppa lite sena julklappar...xD Då är jag äntligen klar med alla skolarbeten! Mardömsveckan är över... Filmen igår var för övrigt en komedi, och visst skrattade man men inte för att det var roligt utan för att det var så skum handling, och personerna ska vi inte prata om:p Hmm jag kommer inte på så mkt att skriva eftersom mitt liv är så tråkigt just nu att inte ens jag orkar lyssna när jag pratar om det...


Söta hästar i hagen:)


Remi rullar sig:p


Miniöronx)


Winnie blev för en gångs skull bra på bild...

Snygg himmel:p



Cravings... Palla att det inte kommit ett enda nytt kapitel på tre veckor... Om ni inte fattar vill ni inte vetaxD


Harry potta

Jag håller på att läsa Harry Potter (första) för Freddie! Hon typ älskar den och det gör mig glad att ha värvat ytterligare ett Potterfan :p Får mig att fundera på när jag egentligen började läsa Potter. Var det i tvåan? Eller trean? hursomhelst läste jag bara till tredje boken innan jag la ifrån mig den och tyckte den var tråkig :p Året därpå läste jag om ettan tvåan&trean och då gick det fort att läsa! Fast jag tycker fortfarande trean är sämsta, det är ju ingen snajsig fajt med Voldemort i slutet:( Bara den där äckliga råttan. Fast filmerna är rätt värdelösa tycker jag, mest för att jag har så bestämda åsikter för hur de ska vara. Hehe men jag fick världens chock när jag såg sexan på bio, dom hade ju en hel scen nästan där dom filmat bara på den döda jättespindeln! Jag har världens spindelfobi och kan inte ens se på filmer på bilder etc så jag blev superrädd!

Lite potterfunderingar såhär på kvällen, bara en ursäkt för att inte plugga. Herrejösses, två dagar in på terminen och jag är redan skoltrött. Ge mig student&frihet.

Calippo = :D, skolan = :(

Woho! Söndan den 24:e smäller det, för då är det jag och Calippo som debuterar i LDxD Debuterar tävling över huvud taget, om man bortser från maskeradhoppningarna... SÅÅÅ taggad:D
Resten är skit. Nä inte allt, bara skolan. Palla att jag egentligen har ett organisation och ledarskap-arbete som ska in idag, som jag hade tänkt strunta i , men som min lärare mejlade om att jag borde göra. Så nu har pappa varit snäll nog att hyra Direktören for det hele (en fett tråkig film som jag måste kolla på) eftersom bankomaterna i mörby strejkade när just mitt kort skulle läsas så jag kunde int hyra den själv. Självklart upptäcker jag sen att uppgiften inte längre finns kvar på It's learning så jag har alltså ingen aning om vad jag förväntas skriva om... Så jag får väl kolla på filmen och göra uppgiften imorrn då. Suck. Utöver samhällskunskapsarbetet och svenskaarbetet och japanskaplugget... Tack iaf för att mitt liv äntligen kan startas upp igen efter torsdag:D Då är nämligen alla uppgifter och prov klara för förra terminen iaf! Och nästa kommer att bli så mycket lättare:D Jag lever på hoppet:D Nu ska jag kolla på den tråkiga filmen...  

Stallet söndag

Phu idag var det uppåhoppa klockan 6 för att jobba i stallet! Kämpade på trots att jag kände mig rätt borta i huvudet men så kan det vara ibland..

Mitt på dagen var det tävlingsledarkurs som var intressant. Och sedan var det back to work. Jag tycker faktiskt att eftermiddagen gick väldigt fort! Sen kom Ruby in från hagen, han hade ett sår ovanför hoven. Det blödde lite men det var tydligen rent och bra så jag spolade bara av det lite. Sedan fick han krypa in i sin box och jag gav honom en godis :) Han är så söt. Åh förresten, en annan häst som är söt är Dokki i privatstallet. Han är lika kelig som Taikon och man måste bara stå och gosa med honom  lite!

När jag jobbat klart skulle jag vänta på bussen, som skulle gå om en halvtimma. Helt plötsligt hör jag något krafsande och så ser jag att Mulleskrutt (katten) kommer in i u:sekrummet :D Han är så söööt verkligen! Han hade alldeles stora runda ögon och ville tydligen ha min yoghurt. Så han fick smaka resten av det som fanns på tallriken. Samoayoghurt, det gillar Mulle! Jag tycker han har gått ner rätt mycket i vikt nu faktiskt, det är ju mest hans tjocka päls och hud som är kvar. Om han sprang efter råttor lite oftare skulle nog det försvinna också :) Sen kom jag på att vi måste avmaska honom nu, gjorde vi verkligen det i höstas? Mulles avmaskningar är ju nåt man kommer ihåg för man måste dels vara typ fem pers som håller i medan en stoppar ner tabletten i halsen och håller ihop munnen så han inte spottar ut eller stoppar tabletten i mungipan och sen, när man släpper munnen, spottar ut den. Och samtidigt protesterar han allt vad han pallar. Hmm det är nog dags snart va?

Mulle höll mig i alla fall sällskap medan jag väntade på bussen och det var mysigt. Nu när jag inte har en katt själv inser jag hur mycket jag saknar dom så det är ju bra att Mulle finns.

Sen när jag kom hem somnade jag och sov i två timmar. och nu måste jag plugga stenhårt för att göra klart min naturkunskapslabrapport som skulle vart inlämnad förra året. För att känna mig lite ompysslad duschade jag först, gjorde hårinpackning, duschpeeling och så och sen tänkte jag fixa mina äckliga naglar som ser värre ut än Pelle Snusks. Undrar vilken färg jag ska ha? Eller om de ska vara naturella? Och vilken outfit ska jag ha på mig imorrn? Hjeeellpppp. Åh förresten jag ska till tandis imorrn på Karolinska så jag missar tyvärr(jag menar verkligen tyvärr, det är min plugganda nålltio jag försöker trycka in) två hela lektioner. Men men. Och då kommer dom antagligen spänna tandställningen ashårt så jag inte kan äta på elva år och tio nätter. Jaja. NU ska jag plugga iaf!











Hehe här är jag när jag hade en chokladinpackning en gång x) När man ser ut så kan man ju knappast ha en seriös fotomin hehehe. Märkte inte så stor skillnad av den dock


Dåligt * 2

Jaha idag red jag igen och det gick skit idag igen. Även fast jag hade calippo! Jag förstår inte, det borde ju inte gå dåligt :o Jag känner mig helt lost och nu är det shape up som gäller för jag tänker inte mesa ner mig såhär!

Efter att jag ridit dåligt gjorde jag årsmötesplanschen klar, så nu hoppas jag att alla går på u:seks årsmöte den 13 februari! Fast bara om du är under 26 år ;)

Sedan stod jag och fotade Lina&Leo och hästar i hagen. Det var kallt men kul :p


Orkar inte lägga upp alla tyvärr

Oj det här var visst vårt 100e inlägg såg jag nu! Det är ju bra! Men det kan bli bättre ;) Och en viss Emelie kan bli bättre ¨på att spotta ur sig inlägg :p Jaja nyårslöfte -10 säger jag bara

Foto + beställt = hämta?

Hmm, sitter här vid datorn och borde skriva på min biologilabb, men det är lite svårt eftersom Ullis inte skickat resultaten än... Alltså säger min självbevarelsedrift som vill ha bra betyg att jag borde skriva på nåt av dom resterande arbetena eller plugga, men jag pallar inte... Ska strax skicka en beställning på bilder så att Toppis, Danton och Frosty också får hänga i lådrummet. Funderar på om jag orkar beställa några av mina egna foton också, men dom är så många... Har inte hunnit hämta dom jag beställde dan före julafton som ingår i Lovisas present än, ska göra det på onsdag ist. Har liksom skjutit upp det lite, hoppas dom finns kvar:P Sitter och njuter av min nya spellista på Spotify:) Fast ljudet på min dator suger verkligen... Iaf så var tanken med det här inlägget att det skulle vara kort och att jag skulle lägga upp bilder. Så nu försöker vi med detxD Och bara så ni vet så är alla bilder tagna av Jossan (utom några), jag hittade dom mystiskt på min dator... Till slut uppdagades det att Lovisa fått dom:p Men jag snodde domx)


Gullesvant är halt och ska åka till landet:(


Toppis som jag red idag:D Snart...


på...


väggen;)


Jag och Alexandra på Coldplaykonserten i somras


Hampe som var jättesöt på kursen<3


ÄlsklingsElla<3 Palla att Lovisa fick henne i torsdags och jag Magnat... Fast Magnat var oxå bra:)


Jag och Jossan på roddtävlingen i våras:p


Haha, jag fick lasta Minette på nån av tävlingarna i våras, rätt lagom storlekxD


Så här sur ser jag ut när jag pluggar matte, tur att dom dagarna är över sen länge...


Mulle var jättesöt som vanligt


Söta Svante med Amme på maskeradhoppningen:D


Svantegull igen<3


Inte ens så här långt kom vi idag när jag skulle sköta, den smarta hästen ville hellre äta...


Optimist javisst

Gud jag är verkligen stelfrusen. Att gå tio minuter från Mörby hem räcker för att frysa ner en totalt, och det hjälper ju inte att huset är lika iskallt inomhus :/ Idag var det möte med u:sek, sedan skötte jag Rubyminsötahäst och sedan skulle jag tydligen vara med i hoppgruppen. Vilket jag inte visste om alls! Så jag fick låna Lovisas stövlar och sedan körde jag med Walentino. Vilket gick heeelt åt helvete. Alltså jag vet inte om det gått så dåligt någon gång för mig. Skulle vara efter jag ramlat av Drabiozo och hade blåmärken på vaderna så jag inte kunde rida ordentligt, men idag var det bara för bedrövligt. Och det värsta var att jag visste på ett ungefär vad jag var tvungen att göra bra, men jag kände mig helt bortdomnad. Det kändes som att jag red runt i en bubbla av vaakum och att jag inte hade någon kraft i mina ben eller någonting. Men jag har bara mig själv att skylla, det vet jag mycket väl. Hoppas verkligen att det här är botten, och isåfall kan ju optimisten i mig påminna mig om att det faktiskt inte kan gå sämre utan nästa gång kommer bli asbra!

När jag kom hem väntade i allafall en sushilåda på mig, och då blev jag glad. Nu ska jag äta lite glass, sova och tagga inför dressyr imorrn. Så.


Yatzii

Här sitter jag och spelar yatzy för mig själv. Först gick det asbra, jag fick yatzy med 6or, fem sexor och fyra fyror, treor, femmor och sånt. Och typ liten stege på första slaget etc. Sen vände turen helt plötsligt. Så sitter man där, med två ettor, en tvåa, en fyra och en sexa. Helt oanvändbart. Tärningarna är nyckfulla. Dom typ låtsas vara mina kompisar, när dom i själva verket konspirerar mot mig och lämnar mig där med världens sämsta kombination. Jaha.

Fjällupplevelser

Ja som sagt var så är jag alltså nyligen hemkommen från fjällen! Men det är ju inte så mycket skillnad från här och där, ungefär lika mycket snö och ungefär lika kallt. Lite mindre hus och bilar och mer fjäll därborta bara. Fjällen är alltså Funäsdalen som ligger i Härjedalen (typ 60 mil härifrån=ca 7timmars bilresa). Jag har åkt dit så länge jag kan minnas så därför är det en vintertradition min familj har att åka dit över nyår. Därför tycker jag Emelie är jättekonstig som är hemma och hoppkursar sig vid den tiden :p

Så på kvällen då vi kom var jag jättesjuk. Och jag blev ännu värre dagen efter, på nyårsafton så jag fick vara hemma i stugan. Det har ALDRIG hänt ever i min fjällhistoria, så det kändes jättekonstigt! Men det var okej, jag såg på Dirty Dancing och den var helt underbart romantisk och jag satt där och inspirerades (både av kärleken och modet, hehe).. De andra dagarna åkte jag skidor iaf fast fortfarande väldigt förkyld. Sittliften var flera dagar stängd pga antingen kyla(då det var minus 30) eller vind (då det blåste 22 s/m) och det sög för det är där dom roliga backarna finns, typ dubbelsvarta puckelpistar och rolig offpiståkning! Men vi körde på i alla fall och jag övade mig på carving som är mitt eviga problem. Med carving ska man åka och böja in benen jättemycket mot berget, trycka ashårt speciellt på ytterskidan och trycka ifrån benen från kroppen. Och köra i mjuka svängar. Och det är svårt.

Vi blev också tolkade ut på fjället! Inte med häst alltså, det skulle ju vara nåt, utan med en vessla! En maskin som ser ut som en pistmaskin. Min händiga brorsa lyckades med konststycket att under färden tappa både sin stav plus sig själv, alltså han släppte repet i en uppförsbacke och var tvungen att staka sig upp. Hehe! Då skrattade jag, och fotade :p Meningen med turen var att vi skulle åka lössnö i offpistområden. Och det var jättevackra vyer etc men snön hade hård skare på sig och var därmed superseg att åka på, så när jag inte ramlade stod jag mest stilla och funderade på hur jag skulle ta mig neråt :p Att åka efter den där vesslan var rätt tungt det också, det krampade som sjutton i underarmarna och vaderna efter ett tag eftersom vi åkte i tjock snö och i uppförsbackar. Vesslan tyckte också uppförsbackarna var jobbiga. Den pustade och vrålade och slet i för att ta sig uppåt, och lät typ raaaaawwwwllll- miljoner ton avgas bolmar ut i fejan på en-raaaawwwwlll. Men hem kom vi i allafall!

Jag åkte rätt mycket med Freddie också min lillasyrra som ni kanske vet. Hon har blivit fett bra! Hon kunde till och med åka bättre än mig i den dubbelsvarta puckelpisten som blev hennes favoritbacke :p Haha jag ska ladda upp filmen på när hon ramlade, den är jätterolig x) Sista dagen (igår var det ju, shit) åkte vi i Funäsdalsberget som hade väldigt hårda och isiga backar men de var långa och branta i alla fall och sittliften tog inte hela dagen att ta sig upp med. Det var jag och pappa och Freddie som åkte den medan mamma och Marcus var hemma och städade stugan (vi hyr en andel i stugan så man måste städa den jämt innan man åker). Sen åkte vi hem och det tog tid eftersom det irrade runt lite renar längs vägen mellan Sveg och Hede (två fjällbyar) och vägen var hal och smal och krokig. Och sen var jag hemma! Och nu är jag här!


Haha!


Fint träd


Så vackert så


Mina skidor och stavar!


Vacker solnedgång över de vita viddarna...


HAHA Marcus höll visst inte i sig så hårt som man borde! Då får man staka! XD


När det är minus 30 måste man vara påpälsad, vilket jag demonstrerar här.


Här ser man kända fjäll rätt bra! Längst till vänster - Skarsfjället, sedan sylarna och längst åt höger (okej det syns inte alls) ligger Helags


Här ser man Helags lite tydligare! Sveriges nånting glaciär! Coolt huh?


Fyrverkerier på nyår


Vid stugan


Renar!

hej

Nu är jag tillbaka igen! Jag har faktiskt längtat hem de sista dagarna, det var så himla kallt i fjällen ju! Typ -28 varje dag, rekordet var -32 grader tror jag... Min familj är stenhård dock så vi åkte i alla fall :p Men nu är jag hemma och jag pallar inte berätta om något skidäventyr, gör det imorrn ist! Håller på att fixa en ny header till Djursholms hemsida, den kommer bli fett frän.

2010?

Framtidsgrej var det ja... Har haft så mycket att göra så jag har inte hunnit skriva nån än. Vilken idiot kom på att nästa måndag är den perfekta dagen att ha som sista dagen på terminen, vilket innebär att allt ska lämnas in och has prov på då eftersom tre kurser slutar? Ända ljuset i tunneln är att nästa tisdag börjar nya terminen, vilket betyder softaste schemat nånsin:D 12 lektioner per vecka jämfört med femtielva, sovmorgon tre dar/vecka och slutar typ tolv-ett alla dagar utom en! Så våren kommer nog att bli lite bättre än senaste hösten iaf... PLUS att det bara är knappt 5 månader kvar till studenten!!! Sen är jag fri... att vara tvungen att göra nåt med mitt liv... Jag fattar att man borde börja leta jobb typ nu men det känns lite... Äh det fixar sig:p Nu är det ju upptakt till tävlingsterminen och u:sekskifte, då orkar man inte tänka på sånt. Jag har iaf hoppat lilla Hampesöt i fem dar nu, superkul och supersvårtxD Och imorrn ska vi som jobbade nyårsdan få hoppa i hoppgruppen kl 11.30:) Så det blir hoppning sju dar i rad:D Hoppas 2010 fortsätter i den takten...

Det är ju faktiskt en massa saker som kommer att hända i år. Första året som senior i stallet, studenten, tjäna pengar osv... jag tänkte blunda och köra;D Hehe... Spännande blir det åtminstonde! Men jag orkar inte riktigt skriva mer just nu, har tragglat med mitt religionsarbete så det blir bilder istället;)


Jag taggar inför Sälen genom att låta Cissi platta hela mitt hår:)



På väg hem till hotellet efter våfflor...


Snygg utsikt från sittliften (all cred till Alexandra och Filip för bilderna i skidbacken, jag glömde min kamera de dagar jag åkte så de fick låna den och ta bilder åt mig)


Biggan och Alexandra på toppen:p


Soluppgångarna i backen var superfina!


Jens och Cissi charmar kameran på restaurangen

Världens bästa restaurang! Tänk er att få äta hur mycket supergod oxfilé och lammfilé man vill...

Cissi laddar inför restaurangbesöket med värsta posenxD


Filip gillar sitt bowlingklot...


Vi andra gillade Alexandras bowlingstil, så skön;)

Härlig himmel på kvällen...

 

 


RSS 2.0